Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 feb 2012 - Anul XVII, nr. 34 (4939)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Planuri

Flutur: Noul Guvern are ca principală preocupare continuarea creşterii economice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prim-vicepreşedintele PD-L Gheorghe Flutur a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că noul Guvern al României, condus de Mihai Răzvan Ungureanu, va avea ca principală prioritate continuarea creşterii economice. Flutur a spus că o a doua prioritate pentru noul Guvern vor fi măsurile pentru creşterea nivelului de trai al românilor.

El a arătat că PD-L şi-a asumat întreaga responsabilitate pentru a guverna România în perioada crizei economice, alături de aliaţii din coaliţie, iar după doi ani de cădere economică, 2009 şi 2010, în anul 2011 s-a înregistrat o creştere economică de circa 2,5%.

Prim-vicepreşedintele PD-L a declarat: „Normal, într-o perioadă atât de grea, de criză, puteau să fie schimbate două-trei guverne. S-a ales această variantă pentru că aveam nevoie şi de stabilitate politică şi de consolidare economică. Acum am ajuns la o stabilitate economică care trebuie consolidată. Iar noul Guvern are câteva priorităţi majore. În primul rând, continuarea creşterii economice şi în al doilea rând efecte în ce priveşte bunăstarea şi nivelul de trai al populaţiei”.

Flutur a arătat că una dintre soluţii este dinamizarea mediului de afaceri, o măsură în acest sens fiind reducerea numărului de taxe şi impozite parafiscale de la 237 la sub 100. „De asemenea, avem în vedere alocarea de stimulente şi subvenţii pentru locurile de muncă”, a declarat Flutur. El a spus că aceste facilităţi au rolul de a stimula angajarea tinerilor şi a persoanelor care mai au câţiva ani până la pensie, angajatorii urmând să beneficieze de granturi de finanţare de la buget sau din fonduri europene şi pentru crearea de noi locuri de muncă. „În perioada următoare suntem obligaţi, şi ne vom concentra pe dezvoltarea economică, pentru că aceasta este sursa pentru a te gândi la o majorare de pensii şi salarii. O creştere economică care să susţină acest lucru nu pe trei luni, ci pentru totdeauna”, a explicat Gheorghe Flutur.

 

Flutur: PD-L nu a guvernat cu ochii la sondaje

Prim-vicepreşedintele PD-L a mai spus că democrat-liberalii au demonstrat faptul că nu au guvernat România cu ochii la sondaje, chiar dacă în ultimii ani unii dintre liderii acestui partid „s-au erodat”. „Trebuie să recunoaştem că pe vreme rea, pe vreme de criză te erodezi. Şi aici poate că trebuie apreciat fair-play-ul PD-L. Nu am guvernat cu ochii la sondaje. Dacă noi ne uitam cât mai avem, poate că eram tentaţi să luăm măsuri populiste. Mai degrabă s-a preferat erodarea politică a partidului şi a unor membri care au şi funcţii politice importante, în frunte cu preşedintele. Acesta a fost costul nostru”, este de părere Gheorghe Flutur. El a subliniat că, din punct de vedere politic, PD-L a acţionat corect „pentru că e nevoie să continui guvernarea şi e nevoie să o continue şi după 2012”.

 

„PD-L nu a lăsat nici o zi România în criză”

Pe de altă parte, Gheorghe Flutur a ţinut să precizeze că după depunerea mandatului de membrii Cabinetului Boc, PD-L a reuşit în timp foarte scurt să vină cu o nouă „garnitură” de miniştri, complet nouă, precum şi un premier nou, Mihai Răzvan Ungureanu. „PD-L nu a lăsat nici o zi România în criză. La 52 de ore de la depunerea mandatului cabinetului Boc am avut un alt Guvern. Ne-am mişcat foarte repede pentru că este vremea să nu se tragă de timp, să acţionăm repede, pentru că sunt foarte multe priorităţi. România are foarte multe probleme deosebite şi trebuie guvernată. Şi vreau să salut soliditatea şi unitatea coaliţiei de guvernare”, a declarat Flutur. Întrebat dacă Mihai Răzvan Ungureanu se va înscrie în PD-L, Gheorghe Flutur a spus că acesta are „profil de tehnocrat”, apreciind faptul că noul premier şi-a asumat responsabilitatea guvernării într-un moment greu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur: Noul Guvern are ca principală preocupare continuarea creşterii economice.
 Vizualizări articol: 700 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Flutur: Noul Guvern are ca principală preocupare continuarea creşterii economice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Incredere pentru Ungureanu si Flutur trimis de
(12 feb 2012, 12:38:30
Flutrur este un om realist si de nadejde. Este singurul om politic care se bate pentru Suceava, Marza de ce nu a facut asta cat era la putere impreuna cu tovarasul Iliescu?
1.1  RE: Incredere pentru Ungureanu si Flutur trimis de
(12 feb 2012, 20:31:11
Corect!
2.   Felicitari! trimis de
(12 feb 2012, 13:28:32
sunt sigura ca asa cum Flutur a reusit sa aiba relatii buen cu fostul Guvern...in acelasi fel vor continua si relatiile cu actualul Guvern!...Felicitari d'le Presedinte pentru ce a-ti facut pentru Suceava!
3.   Succes nouli Guvern! trimis de
(12 feb 2012, 14:58:35
Flutur este vocea nr. 1 a PDL-ului si merita sa fie. Sunt sigura ca a avut un cuvant important de zis in alegerea ministrilor. Sunt sigura ca Flutur si echipa noua va continua treaba buna in judetul nostru.
4.   Asa trimis de
(12 feb 2012, 15:44:40
RESPECT SI SUSTIN GHEORGHE FLUTUR 100%
5.   ................ trimis de
(12 feb 2012, 20:33:14
Bafta noului guvern!
6.   Comentariu trimis de
(12 feb 2012, 20:51:05
asa e nu a lasat si nici nu va lasat tara in criza....si acum cu un nou guvern ..cu forte proaspete ,se vor ridik din nou, iar domnu Flutur ,ca nimeni altul,isi va mentine relatlile ca si pana acum cu guvernul ...Felicitari domnule Flutur pt multele realizari ...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei