Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 sep 2011 - Anul XVI, nr. 225 (4823)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Sărbătoare

Seniorii şi tinerii PD-L s-au bucurat împreună de roadele pământului şi ale politicii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

„Sărbătoarea roadelor”, aşa s-a intitulat manifestarea pe care tinerii democrat-liberali au organizat-o aseară, în sala mică a Casei de Cultură din municipiul Suceava, în semn de mulţumire pentru faptul că 2011 a fost un an roditor. Într-o sală arhiplină, cu o scenă decorată cu tot felul de legume, fructe şi cereale şi ornată cu crizanteme multicolore, timp de aproximativ două ore, tinerii democrat-liberali, alături de seniori, de liderii partidului, Gheorghe Flutur, Ioan Bălan, Orest Onofrei, Ion Lungu, Sanda-Maria Ardeleanu, Dan Gabriel Gospodaru, Corneliu Popovici, Petru Carcalete, Niculai Barbă, Cristi Creţu, Aurel Olărean, au creat o atmosferă destinsă în care voia bună a fost la ea acasă.

Nu au lipsit glumele, spectacolul, dar nici mesajele politice. 35 de tineri democrat-liberali au primit plachete din mâna preşedintelui Gheorghe Flutur pentru activitatea politică desfăşurată şi pentru munca depusă în campaniile electorale trecute, iar unui număr de zece tineri social-democraţi le-au fost înmânate carnetele de membri PD-L. Democrat-liberalii au asistat în final la un miniconcert oferit de Cătălin Josan.

Toată acţiunea a purtat amprenta secretarului general al Organizaţiei Judeţene a PD-L, deputatul Ioan Bălan, căruia liderul judeţean Gheorghe Flutur i-a mulţumit în mod oficial. De precizat că liderul tinerilor din PD-L Suceava, Lucian Harşovschi, a apreciat activitatea membrilor organizaţiei pe care o conduce, motiv pentru care au fost acordate cele 35 de distincţii. Harşovschi a arătat că toate roadele de pe scena unde a avut loc evenimentul vor fi donate unei case de copii.

 

Flutur le-a cerut tinerilor să explice populaţiei realizăriile guvernării PD-L

În discursul său, liderul PD-L Suceava, Gheorghe Flutur, a ţinut să mulţumească în mod special „armatei” de tineri a acestui partid, care a contribuit la câştigarea tuturor alegerilor şi care a făcut din PD-L un simbol al politicii de dreapta şi centru dreapta.

Făcând referire la cei zece tineri care au plecat din PSD pentru a se alătura PD-L, Flutur a precizat că aceştia „au ieşit din iluzie, pentru că PSD la Suceava trăieşte o iluzie”. El a arătat că cei zece tineri au venit în PD-L deoarece acesta este un partid care încurajează şi apreciază munca, în comparaţie cu PSD.

„Din contră, am văzut că PSD plânge pe umerii săracilor. Şi din punctul ăsta de vedere cred că îşi doresc cât mai mulţi săraci pe umerii cărora să plângă. Noi, cei din PD-L, nu dorim să avem cât mai mulţi săraci în această ţară, dacă se poate chiar deloc. Ne interesează să avem bunăstare şi prosperitate pentru toată lumea”, a declarat Flutur. El le-a mai transmis tinerilor că PD-L este un partid al curajului şi responsabilităţii, în timp ce PSD este „partidul fricii şi al fugii de răspundere”.

Liderul PD-L Suceava le-a cerut tinerilor să explice oamenilor care sunt realizările acestei guvernări şi să aibă cât mai multe iniţiative pentru promovarea politicii democrat-liberalilor.

„Şi dacă vorbim de această sărbătoare a roadelor, e clar că PD-L, după câţiva ani de guvernare, începe să dea roade. Guvernarea dă roade. Chiar şi cei mai răutăcioşi, aici, la Suceava, trebuie să recunoască efortul uriaş făcut de partidul de guvernământ prin administraţia locală şi prin Guvernul de la Bucureşti pentru modernizarea judeţului Suceava”, a precizat preşedintele PD-L Suceava.

 

Ioan Bălan: Misiunea tinerilor din PD-L este să-i învingă pe tinerii din PSD

La rândul său, secretarul general al PD-L Suceava, deputatul Ioan Bălan, le-a transmis tinerilor din acest partid că misiunea lor la alegerile din anul 2012 este să-i învingă pe tinerii din PSD.

„Din 2008 încoace seniorii din PD-L i-au tot bătut în toate competiţiile electorale pe seniorii din PSD. Mai mult, seniorii din PSD au fost bătuţi chiar de tinerii din PSD. Acum este momentul ca voi, tinerii din PD-L, să-i bateţi pe tinerii din PSD. Asta este misiunea voastră din 2012”, le-a transmis Ioan Bălan tinerilor din PD-L Suceava.

El a precizat că, dacă la şcoala de vară a tinerilor din PSD Suceava, care a avut loc recent la Gura Humorului, aceştia se plângeau că trebuie să treacă de condiţia de lipitori de afişe, în PD-L s-a rezolvat această problemă, iar tinerilor le sunt recunoscute meritele.

„Prin aceste plachete pe care vi le înmânăm vă arătăm recunoştinţa şi excelenţa voastră pe parcursul rundelor de campanii electorale”, a subliniat deputatul PD-L.

Bălan a subliniat că în acest partid activitatea tinerilor este apreciată de seniori, aceştia ocupând funcţiile pe care le au şi datorită tinerilor. „Văd aici o sală plină, o sală de oameni puternici, o sală în care puteţi vedea viitorii directori de deconcentrate, viitorii profesori, doctori, miniştri, prim-miniştri şi de ce nu un preşedinte de la Suceava”, a mai arătat Ioan Bălan.

Un alt deputat PD-L, Dumitru Pardău, a precizat că în zona Dornelor, în fiecare localitate va fi promovat un tânăr pe un loc eligibil pentru Consiliul Local. Pardău a precizat că îşi doreşte să trăiască momentul în care seniorii se vor ruga pentru un loc eligibil pe listele de candidaturi ale PD-L.

 

Onofrei: „În politică ai cât reuşeşti să-ţi iei şi reuşeşti să-ţi iei cât meriţi”

Prim-vicepreşedintele Organizaţiei Judeţene a PD-L, senatorul Orest Onofrei, le-a vorbit tinerilor despre războiul dintre generaţii, spunându-le că „războiul în politică este între tineri care încă nu ştiu şi seniori care încă pot”. Onofrei le-a sugerat mai tinerilor săi colegi să nu stea pasivi şi să lupte pentru a accede acolo unde doresc.

„Războiul nu e uşor, pentru că diferenţa între a fi prea tânăr în politică, a nu fi destul de copt, nu destul de pregătit să ocupi anumite funcţii şi a fi mult prea bătrân, cum ni se întâmplă şi nouă, e foarte mică. Uneori vă treziţi că nici nu ştiţi când aţi trecut de la tineri la bătrâni. Aşa că eu mă bucur că sunteţi cum sunteţi şi veţi face ca, simbolic de data asta, împingerea noastră mai departe să se întâmple mai devreme şi cu adevărat la nivel de politică mare. E important, pentru că altfel nimeni nu o să vă cheme să vă dea. Nimeni nu vă dă nimic pe gratis. În politică ai cât reuşeşti să-ţi iei şi reuşeşti să-ţi iei cât meriţi. Mă bucur că vă văd în portocaliu şi că nu vă e ruşine. Am auzit pe unii că atunci când echipa merge prost şi când nu dă goluri s-ar putea să fi o şansă să dea mai multe goluri dacă îşi schimbă tricourile”, le-a spus Onofrei tinerilor PD-L.

Legat de recoltele din acest an, Onofrei i-a îndemnat pe colegii săi, în stilu-i caracteristic, să-i mulţumească lui Dumnezeu.

„Mulţi dintre voi, cei tineri, aţi fi tentaţi să-i mulţumiţi lui Kaufland sau Carrefour, pentru că de acolo vine recolta voastră sau, încet-încet, ajungem să-i mulţumim lui Mendel, părintele geneticii. Tot mai mult se vorbeşte de alimente modificate genetic şi până la urmă o să mâncăm ce face cineva în eprubetă şi atunci lui Dumnezeul lui Mendel o să-i mulţumim. De aceea să ne bucurăm că pământul rodeşte şi că a rodit foarte frumos în acest an şi se cuvine să mulţumim. Fiecare mulţumeşte după cum a fost educat, însă eu vă îndemn să-i mulţumim lui Dumnezeu”, a spus Onofrei. 

 

Lungu: „Tinerii noştri au o implicare remarcabilă în viaţa partidului”

Preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PD-L, Ion Lungu, a ţinut să-i felicite pe tineri pentru această manifestare, care a comparat-o cu „ziua recunoştinţei” la americani.

„Este o vorbă din popor care spune că toamna se numără bobocii, dar şi în politică se numără bobocii. Cred că tinerii noştri au o implicare remarcabilă în viaţa partidului şi trebuie să declar că un exemplu în acest sens este această sală arhiplină. Vreau să-l felicit pe Lucian Harşovschi, cu care am o colaborare foarte bună şi la primărie. E vremea să adunăm oamenii. Chiar şi la tineret e un soi de lehamite de politică, dar faptul că aceşti tineri sunt aici înseamnă că noi suntem un partid serios, că ei cred în proiectul nostru politic. Am trăit experienţe foarte importante cu tinerii, îmi amintesc cu mare plăcere acele victorii electorale din 2004 şi mai ales din 2008 şi 2009. Au fost nişte emoţii deosebite. Sunt convins că şi toamna viitoare, în 2012,  în măsura în care vor fi comasate alegerile locale cu cele generale, vom trăi aceleaşi emoţii ale victoriei”, a declarat Lungu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Seniorii şi tinerii PD-L s-au bucurat împreună de roadele pământului şi ale politicii.
 Vizualizări articol: 2312 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Seniorii şi tinerii PD-L s-au bucurat împreună de roadele pământului şi ale politicii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   EXPLICATII PORCESTI trimis de
(23 sep 2011, 13:02:33
Vreau o explicatie de la porcalaii lui Flutur, cum am ajuns sub aceasta guvernare sa fim catalogati ca hotii, paduchiosii, cersetorii europei ? Eu ca roman nu ma simt confortabil. Voi, care grohaiti in nestire, cum va simtiti? NESIMTITILOR. Mai aveti tupeul sa iesiti in fata. PORCILOR.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei