Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 sep 2011 - Anul XVI, nr. 225 (4823)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Social

Cătălina Vartic: programul propus de UNPR privind „Coşul de solidaritate” a fost adoptat de Guvern

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedinta Organizaţiei Judeţene Suceava a Uniunii Naţionale pentru Progresul României, Cătălina Vartic, a anunţat în cursul zilei de ieri că Guvernul României a aprobat, în şedinţa din această săptămână, începerea programului social „Coşul de solidaritate”. Cătălina Vartic a precizat că acest program a fost demarat la iniţiativa UNPR şi se adresează persoanelor vârstnice.

„Propunerea UNPR se înscrie în linia partidului, care susţine depăşirea crizei prin măsuri de solidaritate socială.  Sperăm ca în această sesiune parlamentară să obţinem un vot favorabil şi pentru taxa de solidaritate, de 1% la averile mai mari de 450.000 de euro, pe o perioadă de trei ani, proiect pe care UNPR l-a susţinut de anul trecut şi care este adoptat în această perioadă în multe ţări”, a declarat preşedintele UNPR Suceava. Cătălina Vartic a explicat că, în condiţiile în care în momentul de faţă nu pot fi majorate salariile şi pensiile, singurul lucru concret care se poate face este de a-i ajuta pe pensionari să-şi diminueze cheltuielile cu produsele alimentare de bază. Ea a arătat că din evaluările făcute de UNPR, se poate ajunge la o diminuare de până la 30% a cheltuielilor cu aceste produse.

 

Peste cinci milioane de pensionari pot beneficia de acest program

Preşedinta UNPR Suceava a spus că de acest program pot beneficia circa 5,1 milioane de pensionari ale căror venituri sunt mai mici decât câştigul salarial mediu net pe economie, care în acest moment este de 1.471 de lei. Cătălina Vartic a spus că, odată cu începerea programului „Coşul de solidaritate”, pensionarii vor putea achiziţiona produse alimentare de bază la preţul cel mai mic. Astfel, prin acest program, pensionarii pot beneficia de preţuri reduse la făină, zahăr, ulei, mălai, orez şi alte produse alimentare cu termen lung de valabilitate.

Liderul UNPR Suceava a explicat că în termen de 15 zile, printr-un ordin comun al ministrului Administraţiei şi Internelor şi al ministrului Agriculturii se va stabili cantitatea maximă de produse care poate fi achiziţionată prin acest program.

„Pentru buna funcţionare a Programului Guvernamental <Coşul de solidaritate> vor colabora instituţii ale administraţiei centrale şi locale. Consiliile Judeţene şi consiliile Locale vor înfiinţa societăţi comerciale sau, dacă este cazul, vor extinde obiectul de activitate al celor existente. O altă instituţie care va avea o contribuţie importantă la bunul mers al acestui program este Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, care va pune la dispoziţie spaţii pentru depozitarea alimentelor de bază. Toate specificaţiile tehnice ale produselor care urmează să fie achiziţionate vor fi stabilite prin ordin comun al ministrului Administraţiei şi Internelor şi al ministrului Agriculturii, astfel încât procedura de achiziţie să se deruleze într-o manieră unitară, transparentă şi corect realizată, la nivelul întregii ţări. De asemenea, s-au luat toate măsurile ca acest program să aibă un caracter unitar, să fie uşor de identificat şi uşor de aplicat”, a spus Cătălina Vartic.

Ea a mai adăugat că programul „Coşul de solidaritate” a preluat  modelul de succes din Uniunea Europeană, respectiv Programul European de Ajutoare pentru persoanele cele mai defavorizate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cătălina Vartic: programul propus de UNPR privind „Coşul de solidaritate” a fost adoptat de Guvern.
 Vizualizări articol: 705 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Cătălina Vartic: programul propus de UNPR privind „Coşul de solidaritate” a fost adoptat de Guvern4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(14 oct 2011, 12:40:36
voi astea sa plecati in mama voastara la voi in tara sa faceti politica ca iat o sa invie STEFAN cel MARE si o sa va de-a o amam de batae ce mama masi ca si sistemul nostru sanitar va e cida pe noi si acu vreti sa ne omorati legal?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei