Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 nov 2010 - Anul XV, nr. 264 (4555)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Record negativ

PSD: România, vicecampioană mondială la numărul de taxe

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Social-democraţii acuză guvernarea că a adus ţara în situaţia de a ţine fruntea topurilor de non-performanţe. Preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, deputatul Cătălin Nechifor, a citat, ieri, topul „Doing Business 2011” realizat după un raport al Băncii Mondiale, conform căruia România este pe locul al doilea în lume după numărul de taxe care trebuie plătite în fiecare an de firme, respectiv 113, după Ucraina, cu 135, la polul opus situându-se Suedia şi Hong Kong, cu două, respectiv trei taxe pe an. Nechifor a declarat că în economia românească, firmele se confruntă cu dificultăţi majore, care duc până la blocarea activităţii acestora. Liderul PSD a arătat că, potrivit aceluiaşi raport, impozitul minim este un motiv esenţial în ceea ce priveşte proasta plasare a ţării noastre într-un top referitor la activitatea economică a firmelor.

Plata taxelor continuă să fie un mare minus pentru mediul de afaceri românesc, sistemul fiscal autohton fiind pe locul 151 în lume după uşurinţa cu care o firmă se poate achita de obligaţiile faţă de stat. O afacere din România pierde 222 de ore pe an pentru plata celor 113 taxe, iar rata totală de impozitare este de 44,9%.

Firmele locale au nevoie de trei ani şi patru luni şi 11% din valoarea activelor pentru a se închide, iar rata totală de recuperare pentru investitori este de numai 25,7%, plasând România pe locul 102 în lume. Mediul de afaceri românesc este însă pe locul 44 în lume la protecţia investitorilor, potrivit raportului BE.

 

Întârzierea legii bugetului, nefastă pentru viaţa economică

Nechifor apreciază că situaţia economică a ţării va fi înrăutăţită şi mai mult de faptul că Guvernul nu a venit nici până la această oră cu un proiect al legii bugetului pentru 2011, deşi legislaţia îl obliga să facă acest lucru până la mijlocul lunii octombrie.

„Mă tem că va fi un buget catastrofal pentru 2011 şi Guvernul face un abuz nespunând românilor cât de greu va fi anul viitor”, a declarat liderul PSD.

El a mai spus că PSD va avea în programul său de guvernare măsuri de redresare a economiei, inclusiv „măsuri social liberale”. De asemenea, Cătălin Nechifor a mai declarat că, până la sfârşitul acestui an, PSD intenţionează să elaboreze şi o strategie de dezvoltare a judeţului Suceava, pe termen mediu.

„Nu vrem un demers politic, ci unul de analiză”, a mai spus parlamentarul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD: România, vicecampioană mondială la numărul de taxe.
 Vizualizări articol: 639 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
PSD: România, vicecampioană mondială la numărul de taxe1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei