Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 nov 2010 - Anul XV, nr. 264 (4555)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Solicitare

Nechifor cere clarificări asupra perioadei în care România a cheltuit incorect 41,7 milioane de euro de la UE

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, deputatul Cătălin Nechifor, i-a solicitat public comisarului european pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Dacian Cioloş, să vină cu precizări suplimentare în legătură cu perioada în care au fost cheltuite incorect fonduri alocate României în cadrul programelor de dezvoltare rurală.

Nechifor a declarat, ieri, în conferinţă de presă, că având în vedere relaţia bună care a existat între Cioloş şi Gheorghe Flutur pe vremea când acesta din urmă era ministru al Agriculturii, clarificări suplimentare sunt de dorit, cu atât mai mult cu cât România nu este în situaţia financiară de a-şi permite să piardă 41,7 milioane de euro.

„Se pare că foarte multe sume provin din perioada când ministru al Agriculturii era Gheorghe Flutur. Uniunea Europeană nu acceptă gestiunea frauduloasă. Dacă cu bani româneşti mai merge, cu bani europeni, nu”, a spus Nechifor.

Potrivit unui comunicat al Comisiei Europene, de săptămâna trecută, România va trebui să returneze Comisiei Europene (CE) suma de 41,7 milioane euro cheltuită incorect în cadrul Politicii Agricole Comune, respectiv pentru deficienţe ale sistemului de identificare a parcelelor agricole, ale controalelor administrative şi ale modului de aplicare a sancţiunilor. Comisia Europeană reclamă o sumă de 578,5 milioane de euro care a fost acordată de Uniunea Europeană pentru cheltuieli agricole şi a fost cheltuită în mod incorect de statele membre. Banii revin la bugetul UE deoarece nu au fost respectate reglementările europene sau procedurile de control al cheltuielilor agricole au fost necorespunzătoare, se arată în comunicatul CE. 

Conform deciziei Comisiei, se vor recupera fonduri de la Bulgaria, Cipru, Republica Cehă, Danemarca, Franţa, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Irlanda, Lituania, Polonia, Portugalia, România, Slovenia, Spania, Suedia, Ţările de Jos şi Regatul Unit.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor cere clarificări asupra perioadei în care România a cheltuit incorect 41,7 milioane de euro de la UE.
 Vizualizări articol: 552 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Nechifor cere clarificări asupra perioadei în care România a cheltuit incorect 41,7 milioane de euro de la UE3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei