Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 mar 2010 - Anul XV, nr. 72 (4363)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Atac

Bejinariu îl acuză pe Boc că a furat măsuri anticriză din programul PSD

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

80% dintre măsurile anticriză „fluturate” de premierul Emil Boc la ultima sa intervenţie în Parlament sunt „furate” din programul PSD, iar restul sunt măsuri palide, fără vreun efect asupra economiei. Afirmaţia aparţine deputatului PSD de Suceava Eugen Bejinariu şi a fost făcută vineri, într-o conferinţă de presă. Bejinariu a făcut o scurtă trecere în revistă a situaţiei economico-sociale din ţară, concluzia fiind aceea că „lucrurile se degradează pe zi ce trece”. Parlamentarul social democrat a declarat că premierul Boc minte atunci când spune că prioritatea guvernului o reprezintă locurile de muncă şi sprijinirea mediului de afaceri.

„Noi venim şi spunem că în programul de guvernare şi în bugetul pe 2010 nu există nici o măsură de creare sau de menţinere a locurilor de muncă. În 2010 estimăm că vom ajunge la un milion de şomeri. Îl întrebăm pe domnul Boc unde sunt măsurile de creare şi
 menţinere a locurilor de muncă. Putem spune că actualul guvern nu-şi propune crearea sau menţinerea locurilor de muncă.  Avem un buget care uită de şomeri. Şeful misiunii de evaluare a acordului României cu FMI recunoaşte că în programul de guvernare nu sunt măsuri care să repornească motoarele economiei şi să creeze locuri muncă”, a spus Bejinariu.

 

„Dacă Poliţia a ajuns să iasă în stradă să protesteze, este foarte grav”

El apreciază că afirmaţia primului-ministru, cum că rata şomajului în România este mai mică cu 2% faţă de media Uniunii Europene, nu este corectă şi că atenţia trebuie îndreptată spre ritmul de creştere a numărului de şomeri, care este de trei ori mai mare decât media statelor europene.

Bejinariu a arătat că, de când Emil Boc este şeful Guvernului, numărul şomerilor a crescut cu 360.000, ajungând de la 400.000, în decembrie 2008, la 760.000 în 2010.

„Domnul Boc vorbea despre grija pentru locurile de muncă ale fiecărui cetăţean. În 2010 sunt preconizate disponibilizări de 120.000 persoane din sectorul bugetar. Disponibilizările adâncesc criza. În perioada de recesiune statul trebuie să creeze locuri de muncă, nu să facă disponibilizări fără nici o viziune. Măcar să compenseze disponibilizările prin crearea de alte locuri de muncă. Altfel ne alegem doar cu costuri, scade consumul, scad contribuţiile la buget,
cresc cheltuielile cu şomajul şi scade şi mai mult sustenabilitatea sistemului de pensii. Vedem că pe zi ce trece lucrurile se degradează în România, sindicatele ies în stradă, profesorii, agricultorii şi mai nou şi Poliţia. Dacă, într-o Românie europeană, Poliţia iese în stradă nu să facă ordine, ci să facă proteste, este foarte grav”, a menţionat Bejinariu. El a mai spus că datoria publică a României a explodat de la 21% din Produsul Intern Brut în 2008 la 40%, cât este estimată în prezent, şi  depăşeşte astfel pragul de sustenabilitate calculat de FMI la 35% din PIB.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bejinariu îl acuză pe Boc că a furat măsuri anticriză din programul PSD.
 Vizualizări articol: 805 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bejinariu îl acuză pe Boc că a furat măsuri anticriză din programul PSD0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei