Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 nov 2009 - Anul XIV, nr. 264 (4250)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Scrisoare deschisă domnului deputat Ioan Stan

Scrisoare deschisă domnului deputat Ioan Stan de Stulpicani, Berchişeşti, Valea Moldovei, Slatina, Mălini, Cornu Luncii, Rădăşeni, Râşca, Bogdăneşti, Fântâna Mare, Forăşti, Dolheşti, Dolhasca, Boroaia, Vadu Moldovei şi Drăguşeni

 

Domnule deputat,

Deşi nu reprezentaţi municipiul Fălticeni în Parlamentul României, vă informez pe această cale că în perioada imediat următoare voi semna contractul de finanţare a proiectului de reabilitare şi modernizare a Muzeului de Artă “Ion Irimescu”. Este vorba de un proiect la care câţiva funcţionari publici din primăria pe care o conduc lucrează de mai bine de un an şi jumătate, are valoarea aprobată de aproape cinci milioane de lei şi va fi finanţat nerambursabil, aproape în totalitate, de Uniunea Europeană şi de Guvernul României. Potrivit calendarului proiectului, muzeul va fi redeschis cel mai târziu în decembrie 2011.

Dacă vă întrebaţi totuşi de ce vă transmit această informaţie, o fac pentru a vă sugera să nu mai zăboviţi, mai ales acum, în campanie electorală, şi să anunţaţi că şi proiectul Muzeului Irimescu face parte din “realizărili” PSD. Aşa s-a întâmplat sâmbătă, când aţi apărut pe hârtia presei locale cu afirmaţia că proiectul de modernizare a reţelei de străzi din Fălticeni a fost “promovat” de PSD. Ştiţi la fel de bine ca mine, domnule deputat de... altele decât de Fălticeni, că PSD nu are nici un merit în aprobarea acestui proiect. Nu spun că nu ar fi fost bine dacă ar fi avut, dar nu a avut. Proiectul aflat în prezent în faza de lucrări, în valoare de aproape 6 milioane de euro, a fost început de la zero în iunie 2007, adică în a doua jumătate a primului meu mandat, şi a fost “promovat”, aşa cum vă exprimaţi dumneavoastră, etapă cu etapă, de aceiaşi câţiva funcţionari publici ai primăriei pe care o conduc, fără nici un sprijin din partea PSD, nici măcar când PSD deţinea conducerea judeţului.

Şi dacă tot vorbim despre ieşirea dvs. în presa locală de sâmbătă, în ghiveciul pe care l-aţi făcut acolo şi în care m-aţi obligat să intru, aţi mai afirmat că am “amanetat” apa, canalul şi gunoiul oraşului. Nu, domnule deputat de... altele decât de Fălticeni! Cetăţeanul bine informat şi de bună credinţă ştie că privatizarea şi concesionarea serviciilor enunţate de dvs. au fost făcute înainte de a fi eu primar, şi au fost făcute de un primar PSD, de un şef PSD de Consiliu Judeţean şi de un deputat PSD (!). Şi de-ar fi vorba de “amanetarea” doar a acestor servicii, în iunie 2004, însă, când am preluat conducerea primăriei, nu mai era nimic de “amanetat”.

În cadrul aceloraşi materiale de presă de sâmbătă, aţi mai anunţat, cu nedisimulat titlu de glorie, că ai dumneavoastră consilieri locali de la Fălticeni au votat împotriva “majorării” taxelor şi impozitelor locale. Am şi obosit să tot explic că fălticenenii nu au avut dări majorate în ultimii trei ani şi că hotărârea la care v-aţi referit este impusă de o lege-cadru tuturor primăriilor din ţară. Iar dacă-i lege, nu-i tocmeală... electorală! În lipsa acestei hotărâri, bugetul local nu ar fi putut fi aprobat de Finanţele Publice şi nu am mai fi putut plăti, de exemplu, salariile în învăţământ.

Închei cerând scuze cetăţenilor municipiului Fălticeni, agresaţi şi tocmai de aceea obosiţi de campania electorală în desfăşurare. Nu aş fi dorit să vă răspund, domnule deputat, deoarece încerc pe cât pot, de ani buni, să nu amestec administraţia cu politica.

Cu stimă pentru cititori,

ing. Vasile Tofan
Primarul Municipiului Fălticeni

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Scrisoare deschisă domnului deputat Ioan Stan.
 Vizualizări articol: 601 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Scrisoare deschisă domnului deputat Ioan Stan3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nerusinare curata trimis de
(10 nov 2009, 11:29:56
Inca o dovada a nesimtirii fara limita a PSD-istilor. Mincinosi au fost tot timpul, mincinosi au ramas!
1.1  RE: Nerusinare curata trimis de
(11 nov 2009, 12:41:29
Lasa ca si basescu isi asuma intrarea Romaniei in UE, cota unica de impozitare, votul uninominal etc cu toate ca nu a avut nimic de-a face cu aceste initiative. daca psd-ul prin domnul stan si-a asumat un infim proiect la care nu a participat nu-i asa grav, grava este domnule tofan tradarea dvs fatza de partidul PNL, pentru ca banii de finantare pentru proiectele pomenite au venit de la guvernul Tariceanu, grav domnule tofan este atitudinea dvs fata de un lucru normal (asfaltarea strazilor intra in atriburtiile administratiei, de asta va platim impozite si salarii imense ca sa administrati localitatea), dvs va comportati de parca nu ar intra in atributiile dvs andministrarea orasului (de asta sunteti platit). laudati-va cand realizati 1000 de locuri de munca pentru cetatenii din falticeni.
2.   Sucevean21 trimis de
(10 nov 2009, 12:11:46
am zis ca nu o sa mai dezbat cu tine.. insa mai schimba putin registrul. daca tot vrei sa comentezi fa-o intr-un registru cat de cat interesant. nu te repeta, pentru ca dai de gandit..
2.1  RE: Sucevean21 trimis de
(10 nov 2009, 12:18:43
Prima data citeste articolul si apoi ai sa vezi si tu ce mincinosi sustii.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei