Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 sep 2008 - Anul XIII, nr. 217 (3898)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Politic

Democrat liberalii au început marşul spre guvernare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Democrat liberalii au început marşul spre guvernare. Un prim pas a fost făcut la finele săptămânii trecute, la Conferinţa Naţională a PD-L, când şi-au desemnat persoana care va ocupa postul de prim-ministru şi şi-au făcut cunoscut programul de guvernare pentru perioada 2008-2012.

Evenimentul s-a desfăşurat la Sala Palatului, acolo unde au fost prezenţi aproximativ 6.000 de democrat liberali.

Delegaţia suceveană, de deplasarea căreia s-a ocupat secretarul general adjunct al organizaţiei judeţene, Ioan Bălan, a numărat peste 200 de persoane şi a fost printre cele mai numeroase din ţară.

În fruntea PD-L-iştilor suceveni s-a aflat liderul judeţean, Gheorghe Flutur, vicepreşedinte naţional al partidului, întregul birou judeţean de conducere, precum şi candidaţii pentru alegerile parlamentare.

 

Boc s-a ţinut de glume

După cum era de aşteptat, prim-vicepreşedintele PD-L Theodor Stolojan a fost anunţat oficial drept propunerea de premier. Anunţul a fost făcut de preşedintele formaţiunii, Emil Boc, argumentele fiind acelea că Stolojan este cel mai credibil om politic, va face echipă cu preşedintele României şi are în spate cel mai puternic partid.

„S-au anunţat trei candidaţi la funcţia de premier: Călin Popescu Tăriceanu, Mircea Geoană şi Theodor Stolojan”, le-a spus Emil Boc celor prezenţi la Sala Palatului.

Boc a glumit în discursul rostit la Conferinţa Naţională a partidului, spunând că între Mircea Geoană şi Călin Popescu Tăriceanu nu este nici o diferenţă, iar asemănarea dintre ei este aceea că nici unul dintre cei doi nu va ajunge premier.

„Ştiţi ce deosebire este între Mircea Geoană şi Călin Popescu Tăriceanu? Răspuns: Nici una. Dar ştiţi care este asemănarea dintre cei doi? Nici unul nu va ajunge premier”, a spus Emil Boc, în aplauzele audienţei.

Liderul PD-L a arătat că Theodor Stolojan, candidatul partidului pentru funcţia de premier, este cea mai bună resursă pe care PD-L „o are astăzi” şi a cerut democrat-liberalilor „să facă un efort în această toamnă, pentru câştigarea alegerilor şi pentru a arăta că PD-L gândeşte altfel decât guvernanţii, dar la fel ca majoritatea românilor, care doresc o schimbare de regim”.

 

Flutur „i-a dat Cezarului ce-i al Cezarului”

Vicepreşedintele PD-L Gheorghe Flutur a declarat la Conferinţa Naţională că Theodor Stolojan, candidatul PD-L pentru funcţia de premier, este „un om competent, onest” şi „un om politic sprijinit de echipa cea mai puternică a partidului”.

„Candidatul nostru este un om competent, un om onest şi, cel mai important lucru, este un om politic sprijinit de echipa cea mai puternică a partidului”, a afirmat Gheorghe Flutur.

Flutur a spus că vineri se dă startul „bătăliei celor 80 de zile pentru România”, până când PD-L va ajunge la guvernare. El le-a cerut celor din sală să meargă în ţară şi să facă cunoscut programul de guvernare până în ultimul cătun de sat.

„Avem o şansă uriaşă de a guverna această ţară, dar depinde de noi. Am încredere în acest partid”, a declarat Flutur, adăugând că liderii democrat-liberali „au ajuns la timp la înţelepciunea de a face fuziunea dintre PLD şi PD, pentru a câştiga alegerile”.

 

PD-L promite salariu mediu lunar de 905 euro şi pensie medie de 405 euro

Stolojan a prezentat măsurile din programul de guvernare al partidului intitulat „Gândim Altfel”, în care obiectivul strategic fundamental pe termen lung este „un standard de viaţă european pentru cetăţeni”.

El a arătat că PD-L îşi asumă pentru anul 2012 o creştere a PIB la 62% din media europeană, faţă de 44% cât este astăzi, precum şi atingerea unui salariu mediu lunar de 905 euro şi a unei pensii medii lunare de 405 euro.

„Cu aceste ţinte atinse, peste patru ani vom putea veni din nou în faţa oamenilor. Atunci vom fi credibili când le vom spune oamenilor că în România lui 2012 se trăieşte mai bine”, a spus Stolojan.

În domeniul fiscal, Theodor Stolojan a arătat că PD-L va menţine cota unică de 16%, care s-a dovedit un succes, va reduce povara fiscală eliminând o sută de taxe şi impozite şi va stimula mediul de afaceri. „Vom introduce pensia socială minim garantată, începând chiar cu 2009. Nu va exista nici o pensie în România mai mică de 3,5 milioane lei vechi (350 RON - n.r.), inclusiv pentru agricultori. E o măsură care va scoate din sărăcie pensionarii cu pensii mici, necesară şi aşteptată”, a spus acesta.

Stolojan a mai anunţat că PD-L va dezvolta un parteneriat special stat-biserică, astfel încât unele prestaţii sociale de stat să fie realizate prin biserică sau cu sprijinul ei.

„Un leu dat Bisericii cu siguranţă va ajunge la cei ajunşi în suferinţă, un leu în administraţia publică va ajunge înjumătăţit de birocraţie”, a spus el.

Stolojan a mai anunţat că PD-L va mări alocaţia pentru copii la 100 RON pe lună.

În privinţa reformei în justiţie, premierul PD-L a arătat că „PNL şi PSD au dat o palmă dură României când s-au înţeles în Parlament pentru protecţia foştilor demnitari”. „Acestor oameni trebuie să le batem obrazul, pentru că au bătut palma împotriva justiţiei. Lupta anticorupţie trebuie purtată. Suntem hotărâţi să ducem până la capăt această luptă", a spus el.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Democrat liberalii au început marşul spre guvernare.
 Vizualizări articol: 969 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Democrat liberalii au început marşul spre guvernare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Noroc cu Fodoreanu trimis de
(15 sep 2008, 11:43:18
Mare noroc aveti ca l-ati adus pe Fodoreanu sa candideze pentru Senat. Cred ca ia peste 50% din voturi.
2.   Mai avem trimis de
(15 sep 2008, 11:58:39
Dupa d Prigoana, PDL ar trebui sa mai caute si alte figuri fara carte si scoala in afara de chelneri. E unu la Bulai care se da mare bisnitar. si tradatori de pe la alte partide mai sunt. tot inainte!
3.   Pacat de greseala facuta trimis de
(15 sep 2008, 13:57:56
Imi pare foarte rau pentru aceasta formatie Politica sau adunatura, pentru greseala care a facut-o facind pact cu PRM-ul la ultimele lucrari la senat, si asta ar trebui sa-i puie pe ginduri daca vor mai fi primii pentru guvernare. Multi dintre fostii votanti ai PDL-ului s-au razgindit de credibilitatea lor.

Cred ca le-a luat Dumnezeu mintile acum cind mai sint putine zile pina la alegeri si puteau sa stea si faca o comisie economica de partea lor, ca nu murea nimeni ,si nu se aliau cu extremistii securisti. Mare pacat pentru asta . oricum eu si multi altii care i-am votat nu vom mai face asta.
4.   CAR CU BOI LA PDL trimis de
(15 sep 2008, 15:17:11
VRABIA MALAI VISEAZA SI CALICUL PRAZNICUL
5.   Sus PDL! trimis de
(15 sep 2008, 16:05:02
PNL a facut alianta cu PSD/PCR. De ce n-ar face si PDL acelasi lucru, cu oricine, sa prindem guvernul. PNG si PRM sunt si ele interesate. Dati-i bataie baieti.
6.   Multe nastrusnicii trimis de
(15 sep 2008, 18:00:56
Multe nastrusnicii se mai pot spune in campaniile electorale, daca s-a ajuns sa fie lansate asemenea promisiuni in "programele de guvernare" ale principalelor partide de la noi! Daca s-ar realiza 60% din cat se promite acum ar fi excelent, dar este putin probabil. Sa vedem cu ce vor veni si cei 2 comici vestiti ai politicii, liderii PNG si PRM (sau invers, ca tot aia e!).

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei