Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 iun 2008 - Anul XIII, nr. 135 (3816)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Măsuri de siguranţă

Alegerile din Rădăuţi, Slatina şi Pătrăuţi vor fi supervizate de jandarmi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Alegerile pentru funcţia de primar din localităţile Rădăuţi, Slatina şi Pătrăuţi vor fi supervizate de efective sporite de jandarmi şi poliţişti.

Prefectul de Suceava, Alexandru Băişanu, a declarat că a dispus luarea de măsuri suplimentare pentru asigurarea ordinii în ziua votului, în condiţiile în care cele trei localităţi sunt considerate cu grad de risc ridicat.

Băişanu a precizat că a stabilit, împreună cu şeful Jandarmeriei Suceava, colonelul Eugen Şalar, ca în comuna Slatina alegerile să fie supravegheate doar de jandarmi, aceeaşi măsură urmând a se lua şi pentru municipiul Rădăuţi şi pentru Pătrăuţi.

Mai mult, prefectul a arătat că în comuna Slatina, unde în primul tur de scrutin au avut loc busculade la fiecare secţie de votare, vor fi amplasate garduri de protecţie. În acest fel, spune Alexandru Băişanu, în faţa fiecărei secţii de votare va exista câte un culoar special, prin care se va face accesul în secţiile de votare şi care va fi supravegheat de jandarmi.

„La Slatina am stabilit deja să fie folosite gardurile de protecţie, pentru a se putea face culoare până la fiecare secţie de votare, astfel încât alegătorii să nu se mai înghesuie, să nu mai intre buluc, ci în ordine şi în mod civilizat. Tot la Slatina, întreaga activitate a forţelor de ordine va fi preluată de jandarmerie, şi probabil aceleaşi măsuri şi vom lua şi pentru Rădăuţi şi Pătrăuţi”, a declarat prefectul de Suceava.

 

Apel la calm în ziua votului

Alexandru Băişanu a mai adăugat că deşi la primul tur de scrutin au existat anumite probleme de comunicare între Prefectură şi poliţie, acestea au fost rezolvate în urma discuţiilor cu şefii Inspectoratului de Poliţie Judeţean. „Sunt convins că poliţiştii îşi vor face datoria. Şi le spun în mod clar. Nu au dreptul să se implice în nici un fel în activitatea de vot a cetăţeanului. Trebuie doar să vegheze ca fiecare cetăţean să poată să voteze în mod corect şi legal”, a declarat prefectul.

Pe de altă parte, el a făcut un apel către alegătorii din localităţile în care va fi organizat cel de-al doilea tur de scrutin să nu creeze probleme forţelor de ordine, şi să-şi exercite dreptul de a vota fără a se implica sufleteşte şi a răscoli anumite patimi.

„Este aberant şi inuman să transformi o zi de vot într-o zi în care spiritele se agită mai mult decât necesar. Am încredere că atât populaţia, cât şi cei care candidează, au suficientă responsabilitate şi conştiinţă civică încât să nu producă manifestări nedorite, aşa cum s-a întâmplat în alte judeţe”, a spus Alexandru Băişanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alegerile din Rădăuţi, Slatina şi Pătrăuţi vor fi supervizate de jandarmi.
 Vizualizări articol: 1666 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Alegerile din Rădăuţi, Slatina şi Pătrăuţi vor fi supervizate de jandarmi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   O masura buna trimis de
(11 iun 2008, 11:04:22
primaru de aici a bagat spaima in noi,are afaceri mari cu lemn si rar il gasim la primarie,se razbuna daca ii cerem socoteala de parca primaria ar fi buticul lui
2.   Ooooooo trimis de
(11 iun 2008, 11:10:56
de inde atita calm pt noi locuitorii slatinei ,cit gherman va fi primar va fi numai teroare .comuna are o medie de virsta ridicata iar la batrini le e frica . oricum german se lauda ca tot el iese primar indiferent daca il aleg sau nu oameni. Pentru ca sa nu mai iese prima oara ar trebui ca cei abilitati sa o shimbe pe nutuleasa (amanta) .
3.   Sunt decedati care voteaza,probabil si noi nu stim trimis de
(11 iun 2008, 11:17:46
e jale aici la slatina,nici ceausescu nu a dictat cum e aici,e teama si razbunare,batranii tac si tremura de frica primarului
4.   Png ajuta oamenii deci il votez trimis de
(11 iun 2008, 13:41:42
hai becali ca el mai ajuta oamenii nu ca altii care fura numai
5.   Nu lasati hotii din PSD/PCR sa fure iar voturile trimis de
(11 iun 2008, 19:13:59
Sper ca Jandarmii vor tine ochii si bastonul pe infractorii PSD/PCR, care fura voturile si, fac galceava sa bage mai multe bilele odata in urna.

Intrebati-l pe dl Tractoras, fetitza PSD, cum se voteaza la 5 maini.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei