Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 iun 2008 - Anul XIII, nr. 135 (3816)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Comunicat

Candidaţii spun lucruri trăsnite

În ultima perioadă, şi mă refer în special de când a început campania electorală, au fost şi momente hazlii, unele comice (dacă n-ar fi avut pe alocuri accente tragice) provocate în special de contracandidatul Aurel Olărean.

Poate Virgil Ianţu sau altcineva va relua emisiunea „Copiii (fie ei şi mai mari, aşa, spre 50 de ani) spun lucruri trăznite” şi atunci ar fi păcat ca aşa un talent înnăscut ca al domnului Olărean să se piardă şi să nu aibă fericirea să se bucure o ţară întreagă de realizările sale, aşa cum a mai făcut-o şi în alte rânduri (episodul cu urmărirea şi percheziţia poliţiştilor rădăuţeni, votatul la două mâini sau, mai recent, jocul de-a v-aţi-ascunselea după fusta nevestei).

Este într-adevăr uimitoare capacitatea sa de a reinventa realitatea, fie că e vorba de întâmplări, dialoguri, imagini şi ajungând până la a-şi rescrie istoria personală (probabil este un fan nedeclarat al lui Gigi Becali, afirmând recent că părinţii săi au avut la Marginea o turmă de 150 de oi). Sunt convins că apreciază noutăţile tehnicii, de aceea pe propriile afişe portretul e aşa de modificat în Photoshop, încât cu greu l-ar recunoaşte chiar propriii părinţi de-ar putea să se întoarcă de pe lumea cealaltă.

De asemenea, nu înţeleg cum aşa un bărbat tânăr şi plin de vigoare ce se pretinde a refuzat înfruntarea directă, corectă, cu ceilalţi contracandidaţi, provocată de un moderator neutru şi pe un teren neutru. După un prim episod din care dl. Olărean a ieşit cam şifonat, în ciuda strădaniilor staffului său de campanie (băieţi, jos pălăria, vă pricepeţi!) lipsa unor răspunsuri clare şi coerente fiind pusă pe seama microfonului care nu mergea (of, tehnica asta modernă, bat-o vina), s-a supărat ca văcarul pe sat şi l-a reclamat pe realizatorul emisiunii şi postul TV la CNA.

Domnule deputat, dacă era să-mi pun mintea pentru ce tot a ieşit pe posturile de radio şi televiziune pe care onor familia Olărean le deţine, păi domnii de la CNA ar fi trebuit să se mute definitiv cu sediul la Rădăuţi.

Oricum, eu ţin să-ţi mulţumesc şi pe această cale pentru modul în care televiziunea de familie face filmări gen camera ascunsă peste tot pe unde mă deplasez în oraş, pentru a supraveghea lucrările sau pentru a răspunde sesizărilor oamenilor. Dă-le voie, domnule Olărean, acestor tineri talentaţi să-şi facă treaba aşa cum trebuie! De cine se tem că le tremură camera, că nici primarul în exerciţiu şi nici oamenii pe lângă care se strecoară nu i-au luat la întrebări?

Domnule Olărean, dacă tot te vezi ieşit relaxat primar la turul al doilea, de ce a fost nevoie să afirmi la postul propriu de radio cum că aş fi declarat eu (bătrânul, octogenarul, după cum apar în textele făurite pentru a te preamări) că mă retrag, pentru a te lăsa pe dumneata să fii primar la Rădăuţi? Ce s-a-ntâmplat, tinere, ai rămas fără suflu? Îmi pare rău că-ţi dau aşa o veste proastă, dar confruntarea continuă, iar ceea ce vor decide rădăuţenii să se împlinească.

Şi încă ceva, domnule deputat! Dragoste mare ai stârnit printre funcţionarii Primăriei cu strădania de vineri, de a-i aduna la biroul parlamentar. A trebuit să-ţi strângi platourile cu cârnaţi sleiţi, că nu s-a lăsat nici unul ademenit de preafrumoasa invitaţie cu antet de parlament. Ce credeai, domnule deputat, că aceşti funcţionari ai Primăriei în care timp de peste 4 ani ai tot lovit făcându-i corupţi şi incapabili, plătiţi modest într-adevăr, vor rupe uşile pentru că unul din colaboratorii tăi le-a strigat pe hol: „Veniţi bă, că se dă şi wisky?”, în timp ce tu mergeai din birou în birou dându-le asigurări că nu dai pe nimeni afară? Păi numai acum câteva săptămâni, într-o declaraţie pe postul de radio de familie, spuneai că pe 2 iunie vor intra în Primărie numai acei angajaţi care se vor regăsi pe lista dumitale.

Ah, şi-am mai fost profund uimit de un fapt. Membrii de partid care s-au tot vânturat ani de zile pe la cabinetul parlamentar din Primărie tratând de sus pe toată lumea au învăţat brusc să spună „bună ziua”, începând de la portar. E admirabil acest lucru, dar tare mă tem că nu-i va ţine decât până pe 15 iunie.

Şi încă ceva: zilele trecute, nişte persoane care au fost până nu de mult admiratoare declarate ale candidatului Olărean au venit să-mi spună că s-au răzgândit: „Domnule primar, la câte a promis Olărean că va face în patru ani la Rădăuţi, nici dacă ar avea baghetă magică şi nu ar prididi.”

Ei, tinere, nu mai e mult şi se vor alege apele şi se va încheia şi stresul tău. Sau nu?

Mihai Frunză
Primarul municipiului Rădăuţi

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Candidaţii spun lucruri trăsnite.
 Vizualizări articol: 1227 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Candidaţii spun lucruri trăsnite2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Usurel cu primaria la vot trimis de
(11 iun 2008, 12:20:36
Verde "batrinul" primar si uns cu toate alifiile.Ce nu cred eu,cunoscindu-l, e ca si-a conceput singur articolul si daca are inlocuitor pe aceasta problema ,in viitor s-ar putea trezi cu inlocuitor si in alte parti .Nu la primarie ,unde numai smenarii pot sa se obisnuiasca cu asemenea fata a contracandidatului sau (apropo ,dece au o fata atit de respingatoare marinarii din politica,ii trage curentul si le schimonoseste fetele,sau de la prea mult efort intelectual?)
2.   Nu va luai dupa acest retardat ordinar trimis de
(11 iun 2008, 14:22:08
FRUNZA tu sa explici cum ai reusit sa iti construiesti 3 case in oraselul copiilor, cu ce bani, de ce nu leai trecut pe numele tau, de ce nu apar in declaratia de avere, de ce ai vandut o parte din parcul de la statuie, cum ai reusit sa pui mana pe un numar record de spatii comerciale in centru, cum ai vandut spatiul catre actualul DENIS cu suma de 200.000 euro, cum incasezi lunar o chirie de 5000 euro pentru spatiul unde este BANCA TRANSILVANIA si de ce acel spatiu nu ti lai trecut pe numele tau. Boleaca ce ruda este cu TUDOSE VERONICA, persoana pe al carui nume isi construieste ea a doua casa pe str. Libertatii, cu ce bani o construieste (deturnari de fonduri si mita din primarie), cu ce bani sia facut prima casa, sia luat TOYOTA noua, Han TATAR isi face casa pe str. FRANCEI cu bani furati tot de la oameni prin intermediul SERVICII COMUNALE. DA EXPLICATII PENTRU TOATE ACESTE LUCRURI SI TE VOM ALEGE. DACA ERAI BUN SI FACEAI CEVA PT NOI IESEAI DIN PRIMUL TUR CU 70% CA ALTII EPAVA CE E
3.   RETARDATUL CARE AM CONDUS RADAUTIUL LA IZOLARE trimis de
(11 iun 2008, 14:23:42
FRUNZA tu sa explici cum ai reusit sa iti construiesti 3 case in oraselul copiilor, cu ce bani, de ce nu leai trecut pe numele tau, de ce nu apar in declaratia de avere, de ce ai vandut o parte din parcul de la statuie, cum ai reusit sa pui mana pe un numar record de spatii comerciale in centru, cum ai vandut spatiul catre actualul DENIS cu suma de 200.000 euro, cum incasezi lunar o chirie de 5000 euro pentru spatiul unde este BANCA TRANSILVANIA si de ce acel spatiu nu ti lai trecut pe numele tau. Boleaca ce ruda este cu TUDOSE VERONICA, persoana pe al carui nume isi construieste ea a doua casa pe str. Libertatii, cu ce bani o construieste (deturnari de fonduri si mita din primarie), cu ce bani sia facut prima casa, sia luat TOYOTA noua, Han TATAR isi face casa pe str. FRANCEI cu bani furati tot de la oameni prin intermediul SERVICII COMUNALE. DA EXPLICATII PENTRU TOATE ACESTE LUCRURI SI TE VOM ALEGE. DACA ERAI BUN SI FACEAI CEVA PT NOI IESEAI DIN PRIMUL TUR CU 70% CA ALTII EPAVOOOOOO
4.   MAI AM DE FURAT PUTIN trimis de
(11 iun 2008, 14:30:40
Cetateni ai radautiului voi stiti ca pentru mine nu insemnati absolut nimik si eu nici nu ma uit la voi, am doar gasca mea de la primarie care trebuie sa-si mai sporeasca averea, dar in ciuda acestor lucruri va rog frumos mai faceti si de aceasta data un efort si votati-ma pentru ca au mai ramas cateva spatii comerciale si vreau sa le pot lua si acestea pentru urmasii mei. Va rog votatima inca un mandat ca mai am putin si trec de 1.000.000 euro avere si dupa asta ma opresc. De asemenea fie-va mila si de d-na Silvia Boleac pentru ca sarmana de ea a mai cumparat un teren pe str. Libertatii si vrea sa isi mai ridice o modesta casuta si daca eu ies primar din nou va fi bine si pentru ea, si pentru domnul Tatar ca si el are de terminat casuta de pe str. Francaei. Va rog mult nu ne lasati de izbeliste, promitem ca va mai furam doar mandatul asta si ne oprim. Casele din oraselul copiilor sun pentru mama soacra, pentru baiatul meu si pentru nevasta cand eu nu voi mai fi printre voi. VA MULTUME
5.   MARS LA PENITENCIAR trimis de
(11 iun 2008, 14:34:30
HOT NEMERNIC SI OPORTUNIST CE ESTI NU ITI MAI AJUNGE CAT AI FURAT RADAUTENII? NU AI DEJA 3 CASE+ APARTAMENT+ PENSIUNE+ 6 SPATII COMERCIALE? MAI VREI? ORICUM VEI LOCUI INTRO SINGURA CAMERA LA PENITENCIARUL BOTOSANI ATUNCI CAND VA VENI CURTEA DE CONTURI IN CONTROL IN PRIMARIA TA. O VEI AVEA VECINA SI PE VACA DE BOLEACA
6.   Va sosit ceasul trimis de
(12 iun 2008, 09:08:21
DISPERAREA VA CUPRINS SI INCERCATI TOTUL PENTRU A VA MENTINE INCA 4 ANI IN PRIMARIE .DACA SANTETI ASA DE CORECTI SA-MI EXPLICATI DE UNDE AVETI AVEREA ,CUNVA DIN SALARUL DE BUGETAR ? EU CRED CA CEI DE LA DNA DORM S-AU SANT ORBI SI NU VAD CUM FRUNZA ,BOLIECII ,TATAR SE INBOGATESC .AJUNGE MAFIEI CONDUSE DE BOLIECII ,IESI LA VOT SI SA-I DAM AFARA DIN PRIMARIE ,AVEM PUTEREA ACEASTA PE 15 IUNIE .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei