Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 dec 2017 - Anul XXII, nr. 286 (6702)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Meister Eckhart: „Despre omul nobil...”

Înțelepciunea e savoare: ea înseamnă a gusta din cunoașterea Celui cu totul altul. Credința înseamnă certitudinea că această cunoaștere e nesfârșită, că savoarea ei e inepuizabilă. Textele acestei colecții se referă la o asemenea cunoaștere, la strădania de a o atinge, de a-i simți gustul veritabil. Ele vorbesc, cel mai adesea, în numele unei experiențe personale și au, de aceea, simplitatea, precizia și prospețimea unei cunoașteri vii. Există în orice tradiție oameni ai intelectului înflăcărat. Meister Eckhart este dintre aceștia. În el, cele două calități - magistru și maestru spiritual, teolog și predicator, scolastic și mistic - se află într-o organică, miraculoasă coerență. Opera scolastică - în latină, limba universală a Bisericii și a savanților. Misiunea de predicator și opera mistică - în latină, dar mai ales în germană, limba vernaculara, a celor „neînvățați” dar ardenți, limbă în formare, a cărei plasticitate Eckhart o folosește cu strălucire pentru a transpune termenii doctrinei și ai experienței spirituale, făcând o sinteză între concepția lui Dionisie Areopagitul și cea a lui Augustin, între „întoarcerea sufletului” în propria-i adâncime și extazul dionisian. Eckhart se numără printre cei capabili să exploateze metafizic - în sensul unei metafizici de experimentat, de realizat interior - întreaga desfășurare a realului. Aceasta e și atitudinea pe care vrea să o propună cititorilor săi, să o imprime în ei. 

Sursa: www.ishop.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Meister Eckhart: „Despre omul nobil...”.
 Vizualizări articol: 1355 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Meister Eckhart: „Despre omul nobil...”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei