Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 dec 2017 - Anul XXII, nr. 286 (6702)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

David Owen: „Bolnavi la putere”

Lordul David Owen aduce în atenția noastră prin dubla sa calitate - de medic și de politician - o mulțime de informații interesante și în parte necunoscute marelui public despre liderii de stat și de guvern din ultimul secol. Îmbinarea de-a dreptul măiestrită între judecata politică, documentul inedit, dar revelator, diagnosticul sever al medicului și opinia unui contemporan dă paginilor cărții lui David Owen o densitate și o culoare pasionante și de neocolit pentru oricine vrea să înțeleagă ce s-a întâmplat sub ochii noștri. Pentru toți cei interesați de leadership în variatele sale ipostaze, noțiunea de sindrom hybris pe care o propune cartea de față este cât se poate de operantă. Autorul relevă într-un mod cu totul remarcabil mecanismele instalării acestui sindrom care capătă forme periculoase atunci când un lider dezvoltă o relație mult prea intimă, aproape incestuoasă, nu atât cu cetățenii - asta presupune discernământ critic - cât cu ceea ce le place să numească „popor”.

„Bolnavi la putere” este un formidabil manifest contra populismului, contra unei pervertiri a politicului de către lideri, care guvernează pentru a fi pe placul electoratului și în egală măsură de către electoratul care își imaginează că politicul ar fi echivalent cu adorația pentru un lider. 

Sursa: www.ishop.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului David Owen: „Bolnavi la putere”.
 Vizualizări articol: 1461 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
David Owen: „Bolnavi la putere”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei