Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 aug 2014 - Anul XIX, nr. 189 (5698)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ingmar Persson & Julian Săvulescu: „Neadaptaţi pentru viitor”

Ingmar Persson este profesor de filosofie practică la Universitatea din Gothenburg şi Research Fellow la Oxford Uehiro Centre for Practical Ethics, iar Julian Săvulescu este profesor de filosofie morală & etică aplicată şi directorul Centrului Uehiro de Etică Practică al Universităţii din Oxford.

Cei doi autori scot în evidență în această carte câteva dintre problemele esențiale ale omenirii la începutul celui de-al treilea mileniu.

Tema acestei cărți este aceea că, deși lucrurile merg astăzi bine nemaiîntâlnit în istorie (călătorim peste tot în lume, rezolvăm în câteva secunde cu ajutorul supercalculatoarelor probleme care altădată erau insolubile, comunicăm instantaneu cu oricine pe glob), riscurile cu care ne confruntăm sunt fără precedent, iar natura noastră morală nu este pregătită pentru a aborda, cu atât mai puțin pentru a rezolva, aceste probleme.

Înțelegerea biologiei şi a comportamentului uman creşte în mod exponențial și ne oferă o oportunitate deosebită de a ne înțelege pe noi înșine şi de a ne cunoaşte limitele.

Iar știința ne oferă posibilităţile nu doar pentru a trata anumite boli, cum ar fi sindromul stresului posttraumatic sau difteria, ci și să ne ameliorăm capacitățile, inclusiv pe cele morale.

Primul pas spre progres este identificarea problemei. Cartea susține că noi, ființele umane, suntem neadaptați pentru viitor, neadaptați din punct de vedere moral. Avem nevoie de ameliorare morală pentru a ne ocupa de mega-problemele morale ale timpului nostru.

Sursa: www.libris.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ingmar Persson & Julian Săvulescu: „Neadaptaţi pentru viitor”.
 Vizualizări articol: 1104 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ingmar Persson & Julian Săvulescu: „Neadaptaţi pentru viitor”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei