Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 sep 2012 - Anul XVII, nr. 228 (5133)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

C.G. Jung: „Cartea Roşie”

„Cartea Roşie”, la care psihologul C.G. Jung a lucrat din anul 1914 până în 1930, nu a fost încă niciodată publicată şi nici nu a fost pusă la dispoziţia publicului jungian larg, a discipolilor şi a succesorilor autorului.

 

Materia primordială pentru opera unei vieţi
 

„Anii în care m-am ocupat de imaginile interioare - scria Jung în anul 1957 -au constituit perioada cea mai importantă a vieţii mele, în decursul căreia s-au decis toate lucrurile esenţiale. Atunci a început totul, iar amănuntele care au urmat sunt doar nişte completări şi lămuriri. Întreaga mea activitate ulterioară a constat în a elabora ceea ce ţâşnise în acei ani din inconştient şi mai întâi mă inundase, mă copleşise. A fost materia primordială pentru opera unei vieţi”.
Fiind efectiv cartea centrală a operei jungiene, „Cartea Roşie” este publicată acum într-o ediţie facsimil completă, cu un studiu introductiv şi note contextuale semnate de cunoscutul cercetător al scrierilor lui Jung, Sonu Shamdasani, specialist în istoria psihologiei şi a psihiatriei, profesor de istorie jungiană la Centrul Wellcome Trust de Istorie a Medicinei de la University College London şi editorul general al Fundaţiei Philemon.

 

O minte extraordinară în acţiune şi mâna unui înzestrat artist şi caligraf

Se va putea studia acum autoexperimentul lui Jung pe baza documentaţiei primare mai degrabă decât a imaginaţiei, bârfelor şi speculaţiei şi surprinde mai bine geneza operei sale mai târzii. Timp de aproape un secol, o astfel de lectură pur şi simplu nu a fost posibilă, iar vastei literaturi despre viaţa şi opera jungiană i-a lipsit accesul la singurul document de-o importanţă covârşitoare.

Publicarea „Cărţii Roşii” ne oferă o deschidere unică spre modul în care autorul şi-a recuperat sufletul şi a constituit o psihologie.

Ar putea să fie cea mai influentă scriere, nepublicată până în prezent, din istoria psihologiei.
Acest facsimil exact al „Cărţii Roşii” revelează nu numai o minte extraordinară în acţiune, ci şi mâna unui înzestrat artist şi caligraf. Presărate printre mai bine de două sute de pagini ilustrate atât de atrăgător, găsim picturi ale căror influenţe se întind din Europa, Orientul Mijlociu şi Orientul Îndepărtat, până la arta nativă a lumii noi. „Cartea Roşie” este, precum „Cartea orelor” lucrată de mână în Evul Mediu, unică. Atât în privinţa locului ei în cadrul dezvoltării lui Jung, cât şi ca operă de artă, publicarea acestei cărţi marchează o mare cotitură.

Sursa: www.libris.ro
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului C.G. Jung: „Cartea Roşie”.
 Vizualizări articol: 753 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
C.G. Jung: „Cartea Roşie”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei