Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 aug 2012 - Anul XVII, nr. 180 (5085)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Philippa Gregory: “Regina roşie”

„Regina roşie”, al doilea roman din ciclul dedicat Războiului celor Două Roze, îmbogăţeşte galeria de femei puternice şi influente creată de Philippa Gregory cu o figura emblematică pentru istoria Angliei: Lady Margaret Beaufort, femeia a cărei ambiţie, inteligenţă şi curaj au dus la întemeierea dinastiei Tudor.

 

Destinul schimbător şi transformarea uluitoare a lui Margaret Beaufort

Romanul urmăreşte cu fidelitate destinul schimbător şi transformarea  uluitoare a lui Margaret Beaufort dintr-o tânără inocentă şi pioasă de nouă ani, silită să se supună fără proteste dorinţelor familiei pentru a încheia o căsătorie lipsita de iubire, într-o curteană abilă şi hotărâtă.

Ea nu se dă în lături de la cele mai primejdioase uneltiri, de la cele mai îndoielnice alianţe sau cele mai avantajoase căsătorii pentru a-şi vedea împlinit visul cel mai fierbinte: acela de a-şi vedea fiul pe tronul Angliei. Philippa Gregory zugrăveşte în culori vii perioada adolescenţei şi maturităţii sale într-o Anglie sfâşiată de rivalităţile dintre Casa de Lancaster şi Casa de York şi devastată de bătăliile sângeroase din Războiul celor Două Roze.

 

„O evocare vie şi captivantă a unei perioade frământate” 

„<Regina roşie> este un roman scris cu o mână sigură, pitoresc, convingător, presărat de conflicte, trădare şi manevre politice. La fel ca Margaret Beaufort, Gregory îşi lasă în urmă numeroşii imitatori prin forţa inegalabilă a energiei, concentrării şi execuţiei desăvârşite.” (Publishers Weekly)

„Povestea are o intensitate şi un suspans care, îmbinate cu cercetarea istorică minuţioasă tipică romanelor Philippei Gregory, readuc la viaţă secolul al XV-lea. <Regina roşie> este o evocare vie şi captivantă a unei perioade frământate.” (Daily Express)

 „Împletirea firească şi pe deplin credibilă dintre personal şi istoric este fără îndoială motivul pentru care o citim de la bun început pe Philippa Gregory. Dar coloana vertebrală a acestei cărţi este manipularea personajului central, modul în care scriitoarea îl conduce de la ipostaza de eroină la cea de anti-eroină, menţinându-l la fel de incitant pe parcursul întregului roman.” (The Times)

Sursa: www.libris.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Philippa Gregory: “Regina roşie”.
 Vizualizări articol: 933 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Philippa Gregory: “Regina roşie”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei