Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 aug 2012 - Anul XVII, nr. 180 (5085)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Euforicii depresivi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Antiteza din titlu este reflectarea absolut fidelă a stărilor psihice prin care trec sportivii români la intervale de timp năucitor de neregulate, oscilând între câteva secunde şi câteva luni sau câţiva ani. Într-adevăr, cu cât evenimentul este mai îndepărtat în timp, cu atât mai mari favoriţi, suntem, fie că e vorba de o calificare la vreo competiţie majoră, fie că suntem calificaţi şi avem ca şi asigurat trofeul. Sau, în cazul Olimpiadelor, medalia care nu poate fi decât de aur. Iar când chiar încep calificările ori competiţia propriu zisă, euforicii din urmă cu 4 ani ori cu două zile încep să caute (şi, culmea!, să şi găsească) explicaţii pe înţelesul nostru, al celor care habar n-avem câţi factori destabilizatori au intervenit şi pe care este clar că nimeni nu i-ar fi putut prevedea vreodată: clima ostilă, adversarii lipsiţi complet de fair play şi mânărind rezultatele în bandă cu arbitrii care urăsc România şi românii de când s-au născut, problemele familiale, conspiraţia iudeo-masonică şi, dacă toate astea nu sunt insuficiente, atunci e clar că adversarul „a fost mai motivat” (în traducere liberă: ălora li s-au dat nişte prime zdravene pentru victorie, în timp ce ai noştri s-au dus să-şi apere sărăcia şi nevoile şi neamul) şi „şi-a dorit mai mult victoria”. De unde să începem exemplificările? Poate de la mândrele Steaua şi Rapid, care n-au câştigat titlul (şi deci participarea în Champions’ League) doar fiindcă arbitrii vânduţi lui Porumboiu şi Paszkany le-au furat pe faţă. „Da’ las’ că le-arătăm noi lor în Europa League!”, au grohăit Copos şi Becali, pregătindu-se (măcar) de o nouă semifinală între ele. Începând de alaltăieri seară, euforia lor a dat direct în depresie, singura lor preocupare devenind alcătuirea de „liste negre” cu jucători. Plus căutarea primului dintre cei 14 antrenori pe care-i vor schimba până la sfârşitul campionatului. La fel de mare era entuziasmul premergător Olimpiadei: îi spargem pe toţi la canotaj (iar ăia, ai dracu’, în acest timp ne spărgeau bărcile cu burghiul), la gimnastică, la scrimă şi la polo. Rămâne cum am stabilit: la gimnastică era călcâiul, la scrimă ne-au furat arbitrii, iar la polo ne arunca arbitrul, mereu, o minge dezumflată. Sau prea umflată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Euforicii depresivi.
 Vizualizări articol: 1030 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Euforicii depresivi5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei