Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 aug 2012 - Anul XVII, nr. 180 (5085)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   13 imagini |   ø fişiere video

Mergeţi să-i aplaudaţi!

Acrobaţii aerului pregătesc un spectacol deosebit la Aeroportul din Salcea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un spectacol aerian pe cinste este pregătit pentru astăzi şi mâine la Aeroportul „Ştefan cel Mare” din Salcea. O parte dinte virtuozii aerului au venit la Suceava încă de joi, iar alţii erau aşteptaţi aseară, inclusiv cvintuplul campion mondial la acrobaţii aeriene, lituanianul Jurgis Kairys.

Nebunii aerului pregătesc cel mai puternic miting aviatic din Suceava din ultimii ani şi se aşteaptă ca lângă pista Aeroportului din Salcea să fie prezenţi un număr cât mai mare de spectatori.

George Rotaru, directorul Aeroclubului României, a dezvăluit că astăzi vor fi în aer peste 30 de aparate de zbor, pilotate de un număr de cel puţin 50 de specialişti în domeniu.

Demonstraţii de mers în sus, lupinguri, zborul cu roţile în sus, treceri razante pe lângă turnul de control al Aerodromului, zboruri în tandem, dar şi alte surprize sunt pregătite pentru spectatorii care vor veni la Salcea.

„Avem două avioane capabile să execute înaltă acrobaţie, planoare pentru acrobaţie, dar şi un balon cu aer cald, în nacela căruia vor putea urca o parte dintre curioşii care vor dori să afle cum se vede pământul de sus. Vor fi două ore de program pregătite de reprezentanţii Aeroclubului României şi sperăm ca la final toată lumea să fie încântată”, a declarat George Rotaru.

 

Spectacolul de la Salcea începe la ora 10.00 şi se termină la 21.00

Evenimentele de pe pista Aeroportului „Ştefan cel Mare” din Salcea vor începe la ora 10.00, zborurile de acrobaţie urmând să aibă loc de la orele 11.00 la orele 13.00, actorii principali fiind piloţii echipei naţionale „Hawks of Romania” şi ale formaţiilor „Vulturii Tricolori” şi ”Iacării Acrobaţi”.

Din program nu lipsesc nici întrecerile de karting ale micilor piloţi de la Palatul Copiilor Suceava, concursuri de motociclism, dar şi atractivele „liniuţe” între posesorii de autovehicule.

În afara avioanelor aparţinând piloţilor acrobaţi, în aer vor mai evolua şi avioane ultrauşoare, motodeltaplane, parapante, dar şi paraşutişti.

La sol vor fi pregătite expoziţii de autovehicule şi avioane, iar pe scena amenajată la Aeroportul din Salcea vor concerta în această seară formaţiile rock Partizan şi Odyssey. Totul se va încheia la orele 21.00, iar duminică vor fi reluate manifestările.

 

Pasageri ai primului zbor de la Suceava, prezenţi la eveniment

Mitingul aviatic din acest weekend este prilejuit de împlinirea a 50 de ani de la înfiinţarea Aeroportului din Salcea.

Potrivit lui Dumitru Sahlean, directorul Aeroportului „Ştefan cel Mare”, primul zbor s-a consemnat pe 1 iunie 1962. A fost o cursă Suceava – Bucureşti, iar doi dintre pasagerii care s-au aflat în acel avion vor fi prezenţi şi astăzi la manifestarea de la Salcea.

Vremea pentru sâmbătă şi duminică se anunţă caniculară, nu foarte prielnică pentru spectatori, dar potrivită pentru cei care se vor afla la manşă.

La faţa locului vor fi amenajate şi standuri cu mâncare şi băuturi, iar intrarea este liberă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Acrobaţii aerului pregătesc un spectacol deosebit la Aeroportul din Salcea.
 Vizualizări articol: 2927 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Acrobaţii aerului pregătesc un spectacol deosebit la Aeroportul din Salcea3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Meeting trimis de
( 4 aug 2012, 13:30:08
Deja s-a lăsat cu răniți.
2.   Salcea - poarta spre vest!...lene si indolenta!? trimis de
( 4 aug 2012, 14:36:27

Nu se face nimic cu aeroportul de la Salcea!? Numai discutii si amintiri interminabile!?

Suceava se va rupe de lumea civilizata, lasind locul Bacaului si Iasului. Conducerea judetului nu prea da dovada de patriotism local, nici deputatii nu mai sunt sensibili la aceasta necesitate…
Si cind te gindesti ca Flutur a semnat pentru realizarea unor proiecte importante, intre care si aeroportul Salcea - poarta spre vest!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei