Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 31 mai 2008 - Anul XIII, nr. 126 (3807)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tăriceanu a mers la Guvern cu bicicleta

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a sosit, ieri dimineaţa, la biroul de la Palatul Victoria cu o bicicletă, după ce la începutul lunii martie a parcurs distanţa dintre locuinţa sa şi sediul Guvernului cu un scuter, pentru a transmite un semnal privind fluidizarea traficului şi reducerea poluării.

Îmbrăcat la costum şi cravată, cu ochelari de soare, şi secondat, tot pe bicicletă, de un ofiţer SPP, premierul Tăriceanu a sosit ieri la Guvern cu o bicicletă Firstbike, având în dotare şi o baterie. El a parcurs distanţa dintre locuinţa de pe Calea Plevnei şi Piaţa Victoriei în aproximativ zece minute.

Premierul a arătat că bicicleta poate fi utilizată şi cu ajutorul bateriei, în principal în perioade cu temperaturi ridicate, considerând însă că "plăcerea este să foloseşti picioarele".

 

Semnal pentru fluidizarea traficului.

Şeful Guvernului a explicat gestul de a sosi la birou cu bicicleta prin faptul că, în calitate de bucureştean, vede zilnic densitatea traficului şi înţelege că problema nu poate fi rezolvată prin "soluţii miraculoase" propuse de unii dintre candidaţii la primărie.

"Există un set de măsuri pentru un trafic fluid şi civilizat, precum transportul public, metroul şi o mai mare rigoare şi disciplină în parcarea maşinilor pe stradă. Folosirea de către o singură persoană a câte unei maşini implică aglomerarea traficului, în timp ce bicicleta şi scuterul contribuie la descongestionarea acestuia", a spus Tăriceanu.

El a arătat că mulţi dintre pietonii bucureşteni circulă pe pistele destinate bicicliştilor şi a apreciat că, pe măsură ce tot mai multe persoane vor folosi acest mijloc de transport, şi ceilalţi participanţi la trafic vor înţelege şi accepta bicicliştii.

Premierul s-a arătat mulţumit de modul în care a parcurs distanţa dintre locuinţă şi Guvern cu bicicleta, arătând că astfel se circulă mult mai bine şi te poţi strecura mai uşor printre maşini.

 

La birou, cu scuterul.

La 12 martie, premierul a sosit la Guvern cu un scuter Peugeot Looxor şi a declarat că a preferat să vină astfel la serviciu pentru a constata care este diferenţa între folosirea automobilului şi a unui mijloc de locomoţie pe două roţi.

"Drumul pe care îl fac în maşină, fără nici un fel de escortă de poliţie, în 15-17 minute l-am făcut astăzi în 5 minute. Cred că, pentru descongestionarea traficului în Bucureşti, asta este o soluţie, aşa cum se întâmplă în toate marile oraşe din lume, în marile capitale, unde folosirea bicicletelor, a scuterelor sau a motocicletelor este foarte larg răspândită. În al doilea rând, este legat şi de protecţia mediului, o maşină poluând mult mai mult decât un vehicul cu un motor mic", a spus atunci Tăriceanu.

 

Accident cu motocicleta.

În luna iulie a anului trecut, Tăriceanu a sosit la Palatul Victoria la volanul unui Porsche decapotabil, înregistrată pe numele firmei Automotive Trading Services, deţinută de şeful Executivului, care până la 1 iulie 2007 a fost importator general al mărcii Citroen în România,

Firma este şi dealer oficial în România pentru producătorul american de motociclete Harley Davidson.

Premierul a fost implicat, la 25 iulie 2006, în comuna Petreşti din judeţul Ilfov, într-un accident de circulaţie minor, în timp ce se deplasa cu motocicleta Harley Davidson dinspre DN1 către localitatea Corbeanca. În urma accidentului, şeful Executivului a suferit o ruptură de ligamente.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu a mers la Guvern cu bicicleta.
 Vizualizări articol: 570 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tăriceanu a mers la Guvern cu bicicleta0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Dricul trimis de
(31 mai 2008, 20:39:31
sa mearga cu dricu , mancalar pamantu...
2.   Marca? trimis de
(31 mai 2008, 20:49:28
Citroen.Ce mare branza a facut acest individ!A mers cu bicicleta,ce sa spun nu mai stie cum sa iasa in evidenta.Ii doresc 3% in alegeri.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din National

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei