Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 3 nov 2007 - Anul XII, nr. 259 (3634)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Măsură

Decretul-lege privind expulzările din Italia a intrat în vigoare

Ministerul român de Externe anunţă că a luat notă de adoptarea decretului-lege care permite expulzarea din Italia a cetăţenilor comunitari dacă aceştia sunt consideraţi o ameninţare la adresa siguranţei publice şi precizează că va evalua aplicarea noilor dispoziţii legale.

Guvernul italian a adoptat de urgenţă, la 31 octombrie, Decretul-lege prin care se amendează şi se completează o serie de articole ale Decretului legislativ nr. 30, din 6 februarie 2007, privind regimul circulaţiei şi sejurul cetăţenilor din statele membre ale Uniunii Europene pe teritoriul Italiei.

Poliţia italiană l-a arestat, miercuri, pe românul Nicolae Romulus Mailat, originar din localitatea Vurpăr, cu domiciliul în Avrig, judeţul Sibiu, pentru agresarea Giovannei Reggiani, în vârstă de 47 de ani, al cărei trup aproape neînsufleţit l-a abandonat într-un şanţ din apropierea gării Tor di Quinto, din Roma. Victima agresiunii a murit, ca urmare a leziunilor grave suferite, la spitalul Sant'Andrea.

Preşedintele Italiei, Giorgio Napolitano, a promulgat, joi seară, decretul care permite expulzarea cetăţenilor comunitari dacă aceştia sunt consideraţi o ameninţare la adresa siguranţei publice. Decretul permite prefecţilor să expulzeze un cetăţean UE dacă acesta este considerat un pericol pentru ordinea publică. Pot fi expulzaţi toţi străinii care sunt cetăţeni UE, sunt majori şi sunt în Italia de mai puţin de zece ani. Decretul a fost adoptat miercuri seara de Guvernul de la Roma, imediat după agresarea Giovannei Reggiani.

Ministrul de Interne, Giuliano Amato, şi responsabilii din cadrul Poliţiei au preferat să păstreze prudenţa în legătură cu numărul imigranţilor care vor fi expulzaţi. "În următoarele luni ar putea fi expulzaţi câteva mii de străini", a confirmat Ministerul de Interne.

Din primele calcule făcute de carabinieri pe baza arestărilor românilor acuzaţi de delicte grave, medii şi minore reiese că numărul persoanelor expulzate ar putea ajunge la 5.000.

 

Prefectul Romei, pregătit să semneze ordine de repatriere

 

Prefectul Romei, Carlo Mosca, s-a declarat "pregătit să semneze ordinele de repatriere", imediat după publicarea, ieri, în Gazeta Oficială, a decretului-lege adoptat de Guvernul italian, care le dă prefecţilor competenţe în expulzarea cetăţenilor comunitari, "din motive de siguranţă publică".

"Sunt deja pregătit să semnez primele decrete de expulzare. Există deja o propunere a armei Carabinierilor, de repatriere a unui român", a declarat prefectul capitalei italiene, Carlo Mosca.

"La Roma a fost lansată o puternică alarmă socială şi este nevoie de un semnal puternic, pentru a garanta siguranţa cetăţenilor", a mai spus Mosca.

Referitor la evacuarea taberelor abuzive, unde trăiesc în special romi români, Mosca a declarat: "Este nevoie să-i repatriem mai întâi pe delincvenţi, şi apoi să amenajăm adăposturi în care să-i găzduim pe ceilalţi”.

"Trebuie să respingem ecuaţia români egal delincvenţi", a subliniat el. "Această normativă permite, tocmai, să se facă diferenţa între cine munceşte cinstit şi cine comite infracţiuni şi nu merită să rămână pe teritoriul nostru", a adăugat oficialul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Decretul-lege privind expulzările din Italia a intrat în vigoare.
 Vizualizări articol: 358 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Decretul-lege privind expulzările din Italia a intrat în vigoare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din National

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei