Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 oct 2007 - Anul XII, nr. 252 (3627)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Proteste

Poliţiştii ies luni în stradă

"

Poliţiştii din Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor Pro Lex vor organiza, luni, un miting în Capitală, nemulţumiţi de rezultatul negocierilor cu reprezentanţii Ministerului Internelor şi Reformei Administrative (MIRA) privind salariile.

Organizatorii au anunţat că la mitingul de luni, ca va avea loc între orele 11.45 şi 13.45, în Piaţa Revoluţiei, în faţa sediului MIRA, vor participa peste 500 de poliţişti din 16 judeţe, precum şi delegaţiile organizaţiilor sindicale din 19 ţări europene afiliate la Consiliului European al Sindicatelor din Poliţie.

Printre revendicările sindicaliştilor se numără creşterea indicelui de salarizare a agenţilor de poliţie, creşterea salariului personalului contractual din MIRA şi acordarea unor drepturi similare funcţionarilor publici, acordarea sumelor restante (prime de concediu pentru 2004-2006 şi spor de fidelitate pe 2005), plata integrală a orelor suplimentare şi asigurări de sănătate gratuite pentru toţi poliţiştii.

Reprezentanţii Pro Lex arată că prin acest miting se doreşte atragerea atenţiei asupra faptului că poliţiştii au "probleme profesionale nerezolvate”.

"Nu am urmărit şi nu am dorit în mod expres să organizăm acest miting de protest. Problemele sesizate în nenumărate rânduri, devenite revendicări, nu şi-au găsit rezolvarea în timp util, de aceea suntem nevoiţi să apelăm la forma extremă de luptă sindicală", a declarat preşedintele Pro Lex, Vasile Lincu.

Reprezentanţii Ministerului Internelor şi cei ai Sindicatului Pro Lex s-au întâlnit, joi, pentru a doua zi consecutiv, în cadrul Subcomisiei de Dialog Social pe probleme de ordine publică, în urma discuţiilor purtate, după cum s-a convenit în ziua precedentă, fiind analizate punctual, revendicările sindicale, se arată într-un comunicat al organizaţiei sindicale.

Pentru că în urma discuţiilor nu s-a ajuns la un acord între cele două părţi, Pro Lex a anunţat că va recurge la proteste.

"Reprezentanţii Pro Lex au demonstrat că există probleme profesionale prin prezentarea punctuală a acestora, au propus modalităţi de soluţionare acceptate de membrii subcomisiei MIRA. Astfel, pentru interpretarea şi aplicarea unitară a prevederilor legale, urmează să se emită dispoziţii circulare la nivelul tuturor structurilor, iar pentru alte probleme semnalate este necesară o analiză mai complexă şi elaborarea unor iniţiative legislative. Cu toate acestea, reprezentanţii sindicatului Pro Lex consideră că negocierile nu au avut o finalitate concretă. Dialogul a fost mai mult decât necesar pentru identificarea pârghiilor de rezolvare de comun acord", precizează sursa citată.

 

Principala revendicare, rezolvată

 

În urmă cu o zi, reprezentanţii Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor Pro Lex şi cei ai Ministerului Internelor au rezolvat problema mutării definitive a poliţiştilor numai cu acordul acestora, aceasta fiind una din cele mai importante revendicări.

Membrii Comisiei de Dialog Social au recunoscut că sunt anumite probleme de interpretare şi aplicare unitară a prevederilor legale.

Astfel, s-a stabilit ca mutarea definitivă a poliţiştilor să fie posibilă numai cu acordul celui vizat. În cazul mutării definitive, poliţistul se bucură de anumite drepturi, stabilite prin Legea Funcţionarului Public (L 188/1999 republicată), dar neacordate pînă în prezent.

Funcţionarul public poate refuza mutarea în cadrul altei structuri a autorităţii sau instituţiei publice în altă localitate dacă se află în situaţia de graviditate, dacă îşi creşte singur copilul minor sau în funcţie de starea sănătăţii, dovedită cu certificat medical, sau dacă mutarea se face într-o localitate în care nu i se asigură condiţii corespunzătoare de cazare, este singurul întreţinător de familie, sau există motive familiale temeinice.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţiştii ies luni în stradă.
 Vizualizări articol: 393 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poliţiştii ies luni în stradă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din National

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei