Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 oct 2007 - Anul XII, nr. 234 (3609)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rămas bun

Părintele Constituţiei, Antonie Iorgovan, a murit

"

Senatorul PSD Antonie Iorgovan, care suferea de cancer la pancreas, a murit, ieri dimineaţă, la clinica din Viena, unde a fost transferat la sfârşitul săptămânii trecute.

Antonie Iorgovan, în vârstă de 59 de ani, suferea de mai multă vreme de cancer, starea acestuia agravându-se în ultima perioadă.

Senatorul PSD Sorin Oprescu a declarat ieri, pentru MEDIAFAX, că Antonie Iorgovan a încetat din viaţă la clinica din Viena, în jurul orei 03.00 dimineaţa. Oprescu a spus că ştie din surse medicale din cadrul clinicii despre decesul senatorului. Oprescu a mai spus că Iorgovan, care era bolnav de doi ani şi fusese operat cu un an în urmă, făcea chimioterapie şi era luată în calcul şi posibilitatea de a fi supus unei noi intervenţii chirurgicale la clinica din Viena.

Senatorul social-democrat a fost transferat din nou, sâmbăta trecută, la solicitarea familiei, într-o clinică de specialitate din Viena, unde era însoţit de fiul său.

Medicii români au fost rezervaţi în privinţa unui nou transport la Viena, apreciind că ar putea fi afectată şi mai mult starea sănătăţii pacientului. Familia a vrut, însă, să fie respectată dorinţa senatorului Iorgovan, astfel că au fost semnate toate documntele privind transferul în clinica vieneză.

Senatorul Antonie Iorgovan a mai fost internat în clinica vieneză în 5 septembrie şi a revenit la Secţia oncologie a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, peste aproape două săptămâni. 

Şef de promoţie la specializarea Drept public

Antonie Iorgovan s-a născut la data de 9 august 1948 în satul Gornea din comuna Sicheviţa (judeţul Caraş-Severin). După ce a absolvit studiile elementare în satul natal şi două clase la Liceul Mixt Reşiţa, în anul 1964 s-a înscris ca elev la Liceul Militar "Ştefan cel Mare" din Câmpulung Moldovenesc, pe care l-a absolvit în anul 1966. Apoi, pentru încă un an a fost elev la Şcoala militară superioară de ofiţeri "Nicolae Bălcescu" din Sibiu. Începând din anul 1970 a fost membru al Partidului Comunist Român (PCR).

Între anii 1968-1972 a studiat la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti, ale cărei cursuri le-a absolvit cu media 9,87 cu diplomă de merit, ca şef de promoţie la specializarea Drept public. În anul 1979 a obţinut titlul de Doctor în Drept al Universităţii Bucureşti cu teza de doctorat "Răspunderea contravenţională". În anul 1982, a absolvit Seminarul "American Law and Legal Institutions" din Salzburg (Austria).

Din anul 1972, Antonie Iorgovan este încadrat drept cadru didactic la Catedra de Drept Public a Facultăţii de Drept de la Universitatea din Bucureşti. A urcat pe rând treptele ierarhiei didactice: asistent universitar stagiar (1972-1975); asistent universitar titular la disciplinele: Drept constituţional, Drept administrativ, Drept financiar, Dreptul muncii (1975-1980); lector universitar la disciplina Drept administrativ şi ştiinţa administraţiei (1981-1990); conferenţiar universitar la disciplina Drept administrativ, numit prin Ordinul Ministrului Învăţământului nr. 6696/1993 (1990-1993). Din anul 1993, deţine funcţia de profesor universitar la aceeaşi universitate.

Din anul 1995 este conducător la doctorat la disciplina Drept administrativ. Între anii 1995-1996 şi 2003-2004 a fost profesor invitat la Facultatea de Drept, Universitatea Paris 1 (Pantheon – Sorbonne).

Începând din anul 1995 este preşedinte al Consiliului Ştiinţific al Institutului de Ştiinţe Administrative al României, cu sediul la Sibiu. În anul 1998 este ales ca rector al Universităţii Româno-Germane din Sibiu, din cadrul Fundaţiei Universitare pentru Integrare Europeană. A lucrat şi ca profesor titular al Universităţii „Nicolae Titulescu” din Bucureşti.

În paralel cu activitatea didactică, prof. Iorgovan a devenit din anul 1996 avocat pledant în Baroul Bucureşti, fiind coordonatorul Societăţii civile de avocaţi „Prof. Iorgovan şi Asociaţii”, cu sediul în Bucureşti. 

Moment de reculegere în Senat în memoria lui Antonie Iorgovan

Plenul Senatului a păstrat, ieri, la puţin timp după aflarea veştii privind decesul senatorului Antonie Iorgovan, un moment de reculegere în memoria acestuia, preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, anunţând, de la tribuna plenului, că această instituţie este în doliu.

Preşedintele Senatului a solicitat un moment de reculegere în memoria senatorului Antonie Iorgovan, la puţin timp după aflarea veştii privind dispariţia acestuia.

"A fost un coleg de excepţie, bun, un luptător, un iniţiator de proiecte de legi, amendamente serioase şi pentru noi sunt convins că este o imensă pierdere", a declarat Văcăroiu.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Părintele Constituţiei, Antonie Iorgovan, a murit.
 Vizualizări articol: 666 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Părintele Constituţiei, Antonie Iorgovan, a murit0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent