Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 nov 2011 - Anul XVI, nr. 264 (4862)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Miss World 2011: Marea câştigătoare e din Venezuela

Ivian Lunasol Sarcos Colmenares, o tânără absolventă a unei facultăţi de resurse umane din Venezuela, a câştigat, duminică, titlul de Miss World 2011, în cadrul unui concurs organizat la Londra, oraşul în care a fost lansată această competiţie, în urmă cu 60 de ani.

La anunţarea numelui ei, tânăra sud-americană în vârstă de 22 de ani, care era favorita caselor de pariuri britanice, a părut extrem de surprinsă şi de bucuroasă în acelaşi timp, acoperindu-şi chipul cu palmele.

Purtând o rochie roz cu trenă, scurtă până la genunchi în partea din faţă, Ivian Lunasol Sarcos Colmenares a trecut peste acest moment emoţionant şi a reînceput să zâmbească atunci când Miss World din 2010, americanca Alexandria Mills, i-a predat coroana de regină a frumuseţii.

Tânăra din Venezuela, care provine dintr-o familie cu 13 copii, lucrează în domeniul audiovizualului şi vorbeşte o singură limbă - spaniola.

Ea a învins alte candidate din 112 ţări, printre care s-au aflat Miss Filipine - Gwendoline Gaelle Sandrine Ruais - şi Miss Puerto Rico - Amanda Victoria Vilanova Perez -, clasate pe locurile al doilea, respectiv al treilea.

"Cred că următoarea Miss World trebuie să fie o femeie raţională, care îşi asumă responsabilităţile", a declarat Ivian Lunasol Sarcos Colmenares, duminică, cu puţin timp înainte de a fi încoronată.

"Viitoarea Miss World trebuie să se consacre acestei organizaţii (Miss World) şi să ajute persoanele care au nevoie de suport. Trebuie să fie o femeie frumoasă, cu o inimă mare", a adăugat ea.

Concursul, difuzat de televiziuni din 150 de ţări, a fost urmărit de aproximativ 1 miliard de telespectatori.

România a fost reprezentată în finala concursului Miss World 2011 de Alexandra Stănescu, din judeţul Dâmboviţa. Alexandra este studentă în anul al III-lea la o facultate de comunicare şi relaţii publice şi doreşte să lucreze în televiziune. Printre pasiunile ei se numără lectura, călătoriile şi dansul.

În parcul de expoziţii Earl's Court din Londra, unde a avut loc spectacolul, cu casa închisă, câteva mii de spectatori au înălţat pancarte şi au strigat numele favoritelor lor, încercând să influenţeze juriul.

Printre ei s-au aflat şi nouă foste Miss World, precum laureatele din 1953 - franţuzoaica Denise Perrier - şi din 1954 - egipteanca Antigone Costanda.

Cu ocazia celei de-a 60-a aniversări, concursul Miss World a fost organizat la Londra, oraşul unde a avut loc prima ediţie, în 1951, sub denumirea "Concursul Bikini".

Concursul a fost organizat în capitala Marii Britanii până în 1989, după care "s-a mutat" în alte oraşe, precum Hong Kong, Atlanta (Statele Unite), Sanya (China), Varşovia (Polonia) şi Johannesburg (Africa de Sud).

Ediţia din 2012 va fi organizată în oraşul Ordos din nordul Chinei, au anunţat, duminică, organizatorii concursului Miss World, o competiţie mai veche decât "rivala" ei, Miss Univers.

Ceremonia de duminică, ce a durat aproximativ două ore, a fost punctată de o prezentare individuală a fiecărei candidate, de performanţele cântăreţilor şi acrobaţilor, dar şi de înregistrări video care le prezentau pe concurente cântând sau dansând.

Într-un mesaj citit de organizatori cu puţin timp înainte de a fi anunţată câştigătoarea, fostul preşedinte sud-african Nelson Mandela a spus că îşi doreşte ca această competiţie "să continue să le dea putere femeilor, pentru ca ele să aducă servicii comunităţilor din care fac parte".

În acest timp, în afara parcului de expoziţii londonez, aproximativ 50 de feministe manifestau contra acestui concurs, pe care îl consideră sexist. "A fi femeie nu este o competiţie" şi "Sexismul este urât!" se putea citi pe pancartele lor.

Concursul Miss World reprezintă o alternativă faţă de competiţia americană Miss Universe, organizată de Donald Trump, câştigată în 2011 de Leila Lopes din Angola.

În 1951, suedeza Kiki Hakansson a câştigat prima ediţie a concursului Miss World. În 1986, actriţa americană Halle Berry s-a aflat printre finaliste, iar starul de la Bollywood Aishwarya Rai a fost aleasă Miss World în anul 1994.

Istoria acestui concurs a fost uneori marcată de evenimente dureroase. În 2002, concursul Miss World nu a mai putut fi organizat în Nigeria şi a fost transferat în Marea Britanie, în urma înfruntărilor dintre musulmani şi creştini, soldate cu peste 200 de victime. Conflictele au izbucnit după ce un cotidian nigerian a publicat un articol în care se afirma că profetul Mahomed, dacă ar fi încă în viaţă, şi-ar alege ca soţie pe una dintre candidatele prezente în finala concursului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Miss World 2011: Marea câştigătoare e din Venezuela.
 Vizualizări articol: 511 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Miss World 2011: Marea câştigătoare e din Venezuela0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei