Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 iul 2011 - Anul XVI, nr. 176 (4774)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Alexander McQueen şi-a lăsat averea câinilor şi apropiaţilor săi, dar şi unor asociaţii de caritate

Alexander McQueen, supranumit "copilul teribil al modei", şi-a lăsat averea unor asociaţii de caritate, rudelor şi apropiaţilor săi, unui centru budist, dar şi câinilor lui preferaţi, s-a anunţat, luni, la 18 luni de la sinuciderea celebrului designer, informează AFP.

Averea sa era de circa 16 milioane de lire sterline (18,1 milioane de euro), a anunţat agenţia britanică Press Association, care a avut acces la testament.

Cei trei câini ai designerului - identificaţi sub numele de Minter, Juice şi Callum de cotidianul Daily Telegraph - au primit prin testament suma de 50.000 de lire sterline (56.700 de euro), alocată pentru a le acoperi nevoile până la moarte.

Aceeaşi sumă a fost alocată nepoţilor, nepoatelor şi celor doi angajaţi fideli din casa designerului, Marlene şi Cesar Garcia. De altfel, Cesar Garcia este acela care a descoperit corpul neînsufleţit al lui Alexander McQueen, care s-a spânzurat într-o garderobă din reşedinţa sa, după ce a luat un cocktail de cocaină, tranchilizante şi somnifere.

Cele trei surori şi cei doi fraţi ai săi au primit fiecare 250.000 de lire sterline.

Totuşi, cea mai mare parte a averii a revenit asociaţiilor de caritate preferate de artist: Battersea Dogs and Cats Home şi Centrul budist din Londra.

Lista beneficiarilor testamentului include şi Central St. Martin's College of Art and Design din Londra, şcoala de artă unde şi-a făcut studiile Alexander McQueen.

Trupul neînsufleţit al designerului în vârstă de 40 de ani a fost descoperit în apartamentul său din Londra, pe 11 februarie, cu o zi înainte de înmormântarea mamei sale, Joyce. Designerul britanic se afla sub o imensă presiune pe plan profesional şi era "copleşit de durere" pe plan personal, din cauza morţii mamei sale.

Alexander McQueen s-a sinucis la trei ani după ce prietena sa apropiată, Isabella Blow - care l-a scos din anonimat şi l-a ajutat să devină celebru - şi-a luat viaţa.

Alexander McQueen suferea de depresie, anxietate şi insomnie. Designerul britanic a mai avut câteva tentative de sinucidere ratate, iar în mai şi iunie 2009, McQueen s-a aflat la un pas de moarte, în urma unor supradoze de droguri.

Născut în East End-ul londonez, fiu al unui şofer de taxi, McQueen a învăţat meseria de croitor la Savile Row, unde a făcut şi costume pentru prinţul Charles. Între anii 1996 şi 2003, el a primit de patru ori distincţia de cel mai bun designer britanic.

McQueen a devenit "copilul teribil" al modei după ce a fost descoperit de Isabella Blow, care era redactor la revista de specialitate Tatler. Ea a cumpărat toate hainele realizate de acesta pentru show-ul său de absolvire, contra sumei de 5.000 de lire sterline.

Născut Lee Alexander McQueen, designerul a fost cel mai tânăr dintre cei şase copii ai familiei. McQueen, homosexual declarat, s-a descris ca fiind "oaia roz a familiei", el părăsind şcoala la vârsta de 16 ani. După stagiul la Savile Row's Anderson & Sheppard, el a lucrat pentru Gieves & Hawkes, apoi în Japonia şi în Italia. S-a întors la Londra în 1994, unde s-a înscris la şcoala de modă Central Saint Martins. După absolvire, McQueen şi-a lansat propriul label în cartierul East End, Londra.

În 1996, el a devenit designerul principal de la Givenchy, succedându-i lui John Galliano, înainte de a-şi uni forţele cu Gucci, care i-a cumpărat 51% din companie. Până la sfârşitul lui 2007, Alexander McQueen avea magazine în New York, Londra, Los Angeles, Milano şi Las Vegas. Rihanna şi Lady Gaga se numără printre celebrităţile care au purtat frecvent ţinute create de McQueen, în viaţa de zi cu zi sau în videoclipuri. Pe 14 iulie 2008, Alexander McQueen şi-a lansat un magazin virtual pe site-ul companiei sale, cu linii pret-a-porter şi accesorii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alexander McQueen şi-a lăsat averea câinilor şi apropiaţilor săi, dar şi unor asociaţii de caritate.
 Vizualizări articol: 395 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Alexander McQueen şi-a lăsat averea câinilor şi apropiaţilor săi, dar şi unor asociaţii de caritate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei