Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 oct 2009 - Anul XIV, nr. 230 (4216)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Turneul mondial al trupei U2 nu este încă profitabil, costurile zilnice depăşind 512.000 de euro

Turneul mondial - "360° Tour" - al trupei U2 nu este încă profitabil, deşi a debutat în urmă cu trei luni, timp în care rockerii irlandezi au susţinut deja 33 de concerte, deoarece costurile zilnice de exploatare sunt foarte mari, a afirmat Paul McGuinness, managerul grupului, citat de thesun.co.uk.
Concertele din turneul mondial "360° Tour" au loc pe o scenă imensă - The Claw - şi îi costă pe renumiţii muzicieni irlandezi peste 512.000 de euro pe zi, indiferent dacă ei susţin sau nu un spectacol.
De la debutul lui, costul total al turneului a depăşit deja suma de 43,6 milioane de euro.
Trupa U2 a susţinut 24 de concerte în Europa şi nouă în America de Nord, primul spectacol având loc în Barcelona, pe 30 iunie.
"Chestiunile tehnice sunt uriaşe şi costisitoare. Indiferent dacă susţinem sau nu un concert într-o zi, costul zilnic este de peste 470.000 de lire sterline (aproximativ 512.000 de euro - n.r.). Trebuie să plătim salariile echipajului, închirierea camioanelor şi toate celelalte lucruri. Avem aproximativ 200 de camioane în total, cu echipamente şi hrană", a explicat managerul Paul McGuinness, care a adăugat, totuşi, că nu îşi face griji pentru solistul Bono, chitaristul The Edge, basistul Adam Clayton şi toboşarul Larry Mullen, membrii trupei U2.
Trupa irlandeză va continua acest turneu mondial pentru cel puţin încă un an, urmând să susţină mai multe concerte în America de Nord şi apoi altele în Europa, în 2010.
Rockerii irlandezi au declarat, la jumătatea lunii august, că intenţionează să doneze scenele folosite pentru actualul turneu mondial, după încheierea acestuia, ele putând deveni arene permanente pentru spectacole, amplasate în diverse parcuri din lume. Pentru "360° Tour", ei folosesc trei structuri diferite de scenă, fiecare având forma unei gheare gigantice.
Cel de-al 12-lea album de studio semnat U2, "No Line On The Horizon", a fost lansat pe 2 martie şi este promovat şi prin acest turneu mondial. Scenele folosite permit aşezarea publicului într-o configuraţie de 360 de grade. De asemenea, ecranele video folosite în timpul spectacolelor sunt cilindrice. Pentru realizarea scenei, formaţia a apelat la vechiul său colaborator regizorul Willie Williams, care a lucrat împreună cu arhitectul Mark Fisher ("ZooTV", "PopMart", "Elevation" şi "Vertigo") pentru a realiza acest design inovativ de 360˚, care permite o vizibilitate mai bună pentru public.
Potrivit specialiştilor, acest turneu ar putea deveni unul dintre cele mai profitabile din istorie. Cu încasări de 389 de milioane de dolari, precedentul turneu al trupei, "Vertigo" (2005 - 2006), este surclasat doar de cel mai recent turneu susţinut de Rolling Stones - "A Bigger Bang".
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Turneul mondial al trupei U2 nu este încă profitabil, costurile zilnice depăşind 512.000 de euro.
 Vizualizări articol: 341 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Turneul mondial al trupei U2 nu este încă profitabil, costurile zilnice depăşind 512.000 de euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei