Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 apr 2024 - Anul XXIX, nr. 99 (8628)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsuri necesare

Amenajarea sensului giratoriu de la Selgros și reducerea numărului de mașini-școală, cerute pentru descongestionarea traficului în Ițcani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Una din principalele probleme cu care se confruntă locuitorii cartierului Ițcani, dar și toți cei care tranzitează pe acolo, este cea a aglomerației în trafic. Tocmai de aceea, în ședința de Consiliu Local de joi, tânărul antreprenor Cristian Timoficiuc a solicitat urgentarea unor măsuri care ar avea ca efect o îmbunătățire a modului în care se circulă, măcar pe anumite porțiuni.

Problema a fost ridicată atât când s-a discutat despre amenajarea unei noi artere rutiere care să lege două mari cartiere ale Sucevei, cât și la ”Diverse”, când a semnalat o prezență mult prea mare a mașinilor de școală de șoferi pe străzile din Ițcani și așa sufocate de traficul local, județean sau chiar internațional.

”Este foarte bine că se face acest drum între cartierele Ițcani și Burdujeni, care sunt legate doar de două străzi – Gheorghe Doja și Traian Vuia. Dar problema traficului rutier în Ițcani nu se va rezolva până când nu se face sensul giratoriu de la Selgros. Acel sens giratoriu care a fost pus de multe ori în discuție, dar a rămas în aer...”, a spus tânărul consilier local PMP, locuitor al cartierului Ițcani.

 

”Negociem contractul de asociere, sperăm să-l facem în acest an”, a fost răspunsul primit din partea primarului Sucevei, Ion Lungu.

O problemă care va întârzia însă realizarea sensului giratoriu este cea a necesității de expropriere a unei porțiuni de teren proprietate privată.

Consilierul local reprezentant al comunității din Ițcani a mai semnalat o problemă care are legătură tot cu aglomerarea traficului – prea multe mașini de școală de șoferi prezente pe străzi, mai ales la ore de vârf.

”O mare problemă în zonă sunt școlile de șoferi. Poate împreună cu Prefectura se găsește o soluție, să fie lărgită zona în care se dau examenele și în care ei pot să învețe, pentru că în zona Ițcani și pe la Selgros sunt și câte 10-12 mașini de școală la rând, ceea ce blochează traficul”, a semnalat Cristian Timoficiuc.

De data aceasta, răspuns a primit de la viceprimarul Lucian Harșovschi, președinte de ședință, care i-a dat dreptate în această privință, dar a precizat că decizia poate fi luată doar de Prefectură.

Dar, în acest sens, Primăria Suceava va înainta o propunere Prefecturii Suceava, să modifice zonele de plecare cu instructorii, încât să se mai descongestioneze traficul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amenajarea sensului giratoriu de la Selgros și reducerea numărului de mașini-școală, cerute pentru descongestionarea traficului în Ițcani.
 Vizualizări articol: 1537 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Amenajarea sensului giratoriu de la Selgros și reducerea numărului de mașini-școală, cerute pentru descongestionarea traficului în Ițcani3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Autentificaţi-vă pentru a posta comentarii!
Remember
Am uitat parola Înregistrare

Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei