Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 apr 2024 - Anul XXIX, nr. 92 (8621)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

În linie dreaptă

Marian Sabie a plecat în cursa pentru funcția de primar în Fântânele în fața a peste 200 de oameni și a conducerii județene a PSD

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Marian Vasile Sabie a plecat oficial în cursa pentru funcția de primar al comunei Fântânele. Lansarea oficială a avut loc joi, 18 aprilie, în Căminul Cultural din Bănești, în fața unei asistențe numeroase. Cei peste 200 de oameni prezenți nu au avut loc cu toții în interior, iar unii dintre ei au ascultat de pe hol discursurile celor prezenți. La acțiunea de joi a participat mare parte din stafful organizației județene a PSD Suceava, în frunte cu președintele Ioan Stan. În sală a fost prezent și Gheorghe Șoldan, candidatul PSD pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, senatorul Gheorghe Mîndruță, deputatul Mirela Adomnicăi, președinta Organizației Județene de Femeie din PSD, care este și candidat al PSD pentru alegerile europarlamentare, Larisa Blanari, precum și subprefectul Florin Sinescu.

Candidatul de primar din partea PSD, actual viceprimar al comunei Fântânele, și-a prezentat și lista de consilieri și a făcut o scurtă descriere despre propria persoană.

Marian Sabie a amintit și proiectele în care a fost implicat începând cu anul 2020, în calitate de viceprimar și de administrator al domeniului.

”Iluminatul public în comuna Fântânele a fost modernizat cu 1.100 de lămpi cu led. Proiectul de apă și canalizare care era lăsat pe masa primarului din 2016, dar demarat abia odată cu venirea mea, iar cei patru ani de întârziere au generat costuri suplimentare la acest proiect, iar cineva trebuie să răspundă pentru asta. La Cotu Dobei m-am implicat pentru construirea unei case multifuncționale. Împreună cu preoții parohi m-am implicat și am susținut proiecte pentru reabilitarea tuturor bisericilor din comună.

Până înainte de 1990 emblema comunei era iazul de la Bănești, iar până în 2020 nimeni nu a făcut nimic. Am reușit să intabulez cele 14 hectare de iaz în vederea accesării fondurilor europene sau guvernamentale pentru reamenajare. De asemenea, am identificat toate pășunile din comună care nu erau intabulate, iar acum 85% sunt intabulate. Terenul de sport de la Stamate a fost modernizat, s-au realizat balastări de drumuri și acțiuni de deszăpeziri”, a precizat Marian Sabie.

 

”Actualul primar a turnat asfalt în fața casei sale de trei ori, iar în comună mai nimic”

Acesta a mai spus că în calitate de primar dorește ca în viitor să se deruleze periodic ședințe publice cu oamenii din comună, care să vină să spună ce probleme au și să se găsească soluții pentru rezolvarea acestora.

”Modernizarea drumurilor în comuna Fântânele va fi o altă prioritate, și asta pentru că din 2015 și până acum s-a asfaltat doar un kilometru și ceva. Actualul primar are sloganul <Pe drumul cel bun>. Într-adevăr, e pe drumul cel bun în fața casei lui, unde a turnat asfalt de trei ori, iar în restul comunei nimic”, a spus Marian Sabie, moment în care sala a izbucnit în aplauze și aprecieri: ”Bravo!”.

”În comună sunt circa 6 kilometri din drumul județean 290, iar circulația este intensă, inclusiv de mașini mari și utilaje, trebuie făcute alei pavate pentru a-i proteja pe oameni, în special pe copii și vârstnici.

Nu avem nici un spațiu de joacă adecvat și modern în toată comuna. Avem circa 600 de copii, iar unii părinți mi-au spus că merg la Dumbrăveni, că la noi în comună nu avem unde.

Pentru că în comună sunt foarte mulți fermieri vreau să înființăm o piață, iar de comun acord vom stabili o zi pentru ca ei să își poată vinde produsele.

Definitivarea lucrărilor la apă și canal și racordarea gospodăriilor, precum și o extindere pentru zonele care nu au fost prinse în proiectul inițial”, sunt o parte din proiectele pe care Marian Sabie și le-a asumat și a spus că vor fi implementate în mod sigur.

 

Și-a propus să restaureze biserica în curtea căreia este îngropată bunica lui Mihai Eminescu

Un proiect de suflet pe care l-a anunțat este restaurarea bisericii construite în jurul anului 1800 și în curtea căreia este îngropată bunica lui Mihai Eminescu, obiectiv care se dorește inclus în circuitul turistic.

”Mi-am propuse amenajarea tuturor izvoarelor din comună, după ce am început cu cel de la Fântânele. De asemenea, extinderea rețelelor electrice spre Bănești, Corocăiești și Slobozia este un alt obiectiv. Un alt proiect este introducerea terenurilor din extravilan în intravilan pentru a permite construcția de imobile pentru tineri. Vom reabilita Școala Gimnazială <Mihai Eminescu> Bănești în interior și o vom dota, iar părinții știu că un copil care merge la școală trebuie să aibă tot ce este necesar. Un alt obiectiv este renovarea sau construirea de case multifuncționale la Slobozia, la Stamate și la Fântânele”, a mai precizat Marian Sabie.

Candidatul PSD pentru funcția de primar al comunei Fântânele a mai menționat că zona din centrul comunei era perfectă pentru înființarea unei piețe, pe terenul fostului boier, dar acest lucru este acum imposibil pentru că a ajuns în proprietatea unui fost viceprimar, iar actualul primar nu a luat nici o atitudine și nu a făcut demersurile necesare pentru a cumpăra terenul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Marian Sabie a plecat în cursa pentru funcția de primar în Fântânele în fața a peste 200 de oameni și a conducerii județene a PSD.
 Vizualizări articol: 815 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Marian Sabie a plecat în cursa pentru funcția de primar în Fântânele în fața a peste 200 de oameni și a conducerii județene a PSD5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Autentificaţi-vă pentru a posta comentarii!
Remember
Am uitat parola Înregistrare

Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei