Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 mar 2024 - Anul XXIX, nr. 62 (8591)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Investigație DIICOT

„Pancy”, traficantul de droguri grele care primea informații secrete și sfaturi privind fuga din țară de la judecătoarea Chirilă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Descinderile procurorilor de la DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, privind două grupări de dealeri de droguri, care s-au concretizat miercuri, la Tribunalul Suceava, cu 16 mandate de arestare, vin în urma unor anchete și monitorizări complexe.

Această anchetă a ”prins” la un moment dat și informații legate de întâlniri suspecte dintre doi traficanți din Gura Humorului și Ana-Maria Chirilă, judecătoare în funcție la acea vreme la Tribunalul Suceava.

Petru-Cătălin Cotoc - zis ”Pancy”, din Gura Humorului, este acum pe lista arestaților și ar fi beneficiat direct de informații de la judecătoarea Chirilă.

 

  • Grupările ”Pancy” din Gura Humorului și ”Niki” din Suceava

 

Petru-Cătălin Cotoc - zis ”Pancy”, în vârstă de 35 de ani, din Gura Humorului, este identificat de structurile antidrog ca lider al uneia dintre grupările arestate acum.

Din cercetări a rezultat că, în cursul anului 2023, la Gura Humorului, s-a constituit un grup infracțional organizat format din Petru-Cătălin Cotoc, zis ”Pancy”, fratele acestuia, Alexandru, și încă o persoană care nu a putut fi identificată.

Membrii grupului ar fi acționat cel puțin începând din aprilie 2023 până în prezent.

Gruparea ”Pancy” vindea droguri către gruparea ”Niki”, condusă de Neculai Popovici, zis ”Niki”, rezultă din ancheta DIICOT.

”Niki” are 43 de ani, este din municipiul Suceava și locuia în satul Luncușoara, comuna Udești.  

 

  • Un bar din Luncușoara - Udești, punct de vânzare pentru droguri spre Suceava

 

Neculai Popovici, zis ”Niki”, deține un bar în satul Luncușoara, bar de unde se știa de ceva vreme în municipiul Suceava, în mediul consumatorilor, că se pot procura droguri.

De la barul din Luncușoara se puteau cumpăra droguri fie direct de la administratorul Popovici, fie de la vânzătoarele Valentina Alexandra Carp și Stela Morar, și ele arestate în dosarul de trafic de droguri.

Tot de la acest bar se făceau și transporturi de droguri spre Suceava, rezultă din cercetări. 

Giani Robert Popovici, fiul lui Neculai Popovici, avea încă de când era minor rolul de a preda, de a livra, de a încasa și chiar de a vinde droguri, se mai arată în ancheta procurorilor.

Pe filiera bar Luncușoara - Suceava drogurile ar fi fost transportate și de un taximetrist, Andrei Alexandru Grigoșită, care acționa la dispoziția directă a lui ”Niki”, rezultă din cercetări.

Printre cei arestați în dosarul de trafic de droguri se mai află și Kevin Moriss Cioban, în vârstă de 28 de ani, din Suceava, vânzător de etnobotanice interceptat de polițiști în mai multe rânduri. Acesta a fost interceptat la volan de mai multe ori și când nu mai avea dreptul de a conduce, fiind pus sub acuzare și pentru infracțiunea de conducere fără permis în formă continuată.   

 

  • ”Lili”, soția lui Marcel ”Strong”, arestată pentru continuarea traficului de droguri

 

Mai atrage atenția în dosar și numele Liliana Manoliu, zisă ”Lili”, despre care sunt probe că a deținut și vândut cantități de droguri de la domiciliul din Gura Humorului în mai multe rânduri.

Liliana Manoliu este soția lui Marcel Mihai Manoliu, zis ”Talanul” și cunoscut sub numele de Marcel ”Strong”, care se află după gratii, pentru trafic de droguri.

”Lili” a fost condamnată și ea cu suspendare în dosarul de acum câțiva ani instrumentat tot de DIICOT, așadar ar fi continuat traficul de droguri în termenul de încercare.

 

  • Traficantul de droguri de mare risc care a făcut pasul în spate după ce a aflat de la judecătoare că DIICOT-ul este pe urmele sale

 

Revenim acum la Petru-Cătălin Cotoc - zis ”Pancy”, din Gura Humorului, care era monitorizat ca lider al grupării de la Gura Humorului și care, la un moment dat, a dispărut complet din prim-plan.

Structurile antidrog au detectat că acesta a făcut pasul înapoi și l-a scos în față pe fratele său, Alexandru Cotoc.

Brusc, după întâlniri directe sau indirecte cu judecătoarea, ”Pancy” și-a schimbat telefoanele, locațiile pe care le frecventa și nu mai făcea trafic de droguri.

Acest pas în spate nu a fost făcut întâmplător.

În perioada aprilie-septembrie 2023, inculpator Bogdan-Ionuț Manoliu, în vârstă de 28 de ani, din municipiul Suceava, ar fi intermediat ca informații nepublice de la judecătoarea Chirilă (consumatoare de droguri de la gruparea lui ”Pancy”) să ajungă la liderul Petru-Cătălin Cotoc - zis ”Pancy”.

De amintit și de genul de droguri traficate de „Pancy”, toate din categoria droguri de mare risc, respectiv ”cocaină sintetică”, ”cristal” „praf” sau alb”, toate droguri de prizat.

 

  • Întâlnirea directă în care judecătoarea l-a sfătuit să plece din țară măcar 6 luni

 

În perioada anchetei s-a interceptat și o întâlnire directă între liderul grupării și judecătoare.

Conform anchetei DIICOT, suspectul Bogdan Ionuț Manoliu ar fi intermediat cel puțin o întâlnire între judecătoare și Petru-Cătălin Cotoc, întâlnirea având rolul ca magistratul să îl instruiască pe traficant, în așa manieră ca acesta din urmă fie să fugă din țară, fie să nu colaboreze cu organele de urmărire penală, în ceea ce privește modalitatea în care a ajuns în posesia unor informații nepublice privind actele de urmărire penală împotriva sa, efectuate de procurorii de la DIICOT, Serviciul Teritorial Suceava.  

Așadar, la acea dată, cei doi aveau deja o colaborare veche. Traficantul știa că este filat de structurile antidrog în timp ce judecătoarea avea tot mai multe informații că sunt polițiști și procurori care știu că ea este informatoarea.

Judecătoarea l-a instruit pe traficant în cadrul întâlnirii să plece din țară minimum 6 luni.

 

  • Descinderile de mare amploare de marți, privind grupările ”Pancy” și ”Niki”

 

Reamintim, o amplă acțiune coordonată de procurorii de la DIICOT Suceava a constat în destructurarea a două grupări care făceau trafic de droguri de mare risc și de etnobotanice în municipiul Suceava.

21 de persoane au fost reținute marți de procurorii antimafia, iar 16 au fost duse la arestare, în urma unei acțiuni desfășurate de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, împreună cu procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava.

Miercuri seară, Tribunalul Suceava a admis toate cele 16 propuneri de arestare formulate de procurorii de la DIICOT.

Succint, s-a acționat față de o primă grupare care porționa drogurile în doze de aproximativ un gram și le vindea cu 150-200 de lei, prețul gramului variind în funcție de cantitatea vândută și de fidelitatea consumatorului.

Este vorba de gruparea lui Neculai Popovici, zis ”Niki”, cel cu barul din Luncușoara și cu rețeaua care aducea droguri de acolo spre municipiul Suceava. 

A doua grupare este cea care ar fi alimentat-o, printre alții, și pe judecătoarea Ana Maria Chirilă, de la Tribunalul Suceava, trimisă în judecată în dosarul DNA privind fapte de corupție.

 

  • Lista celor 16 arestați

 

Cei 16 arestați în dosar sunt Kevin Moriss Cioban, Ionică-Liliana Manoliu (zisă ”Lili”), Iulian Valerian Bandol (zis ”Ochiuț”), Petru-Cătălin Cotoc, zis ”Pancy”, Alexandru Cotoc, Bogdan Ionuț Manoliu, Neculai Popovici - zis ”Niki” (acesta a fost arestat pentru constituire grup infracțional organizat, dar și pentru 29 de fapte de trafic de droguri, prin intermediul barului din Luncușoara), Giani Robert Popovici, Andrei Alexandru Grigoșită, Valentina-Alexandra Carp, Stela Morar, Doina Sbîrcea, Gheorghiță Moroșan, Marius Ciprian Ciocan, Liviu Costel Aciobăniței (zis ”Japcă”).

 

  • Droguri, bani și mașini, ridicate la percheziții

 

La perchezițiile care au avut loc marți, 12 martie, s-au ridicat droguri, sume importante de bani și s-au pus sub sechestru 4 mașini.

În cazul drogurilor este vorba de aproximativ 200 de comprimate de diverse forme imprimate cu desene și logouri, pungi de diferite dimensiuni conținând substanțe sub formă de pulbere, cristal și fragmente vegetale, borcane și plicuri conținând substanță vegetală. 

Potrivit unui comunicat de presă, ”din cercetările efectuate a reieșit că, în cursul anului 2023, în municipiul Suceava ar fi fost constituit un grup infracțional organizat (format din șapte membri, gruparea <Niki>), sprijinit de alte trei persoane cercetate, toate acționând până în luna martie 2024, în scopul obținerii unor venituri consistente din traficul de droguri de mare risc și efectuarea de operațiuni cu substanțe psihoactive.

În comunicat se mai arată că, în prezenta cauză, se efectuează cercetări și cu privire la un alt grup infracțional organizat, care ar fi asigurat aprovizionarea membrilor primei grupări cu droguri de mare risc, dar și furnizarea unor cantități de cristal (3-CMC) altor consumatori.

Această a doua grupare este ”Pancy” din Gura Humorului.

Până la o sentință definitivă a judecătorilor, toți inculpații amintiți în articol se bucură de prezumția de nevinovăție.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Pancy”, traficantul de droguri grele care primea informații secrete și sfaturi privind fuga din țară de la judecătoarea Chirilă.
 Vizualizări articol: 2115 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
„Pancy”, traficantul de droguri grele care primea informații secrete și sfaturi privind fuga din țară de la judecătoarea Chirilă5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Autentificaţi-vă pentru a posta comentarii!
Remember
Am uitat parola Înregistrare

Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei