Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 nov 2023 - Anul XXVIII, nr. 282 (8506)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fără pușcărie

Un șofer care a accidentat mortal doi pietoni lângă ”Zidul morții” a fost condamnat cu suspendare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un accident dramatic petrecut tocmai în august 2018, în apropiere de amenajarea rutieră cunoscută ca ”Zidul morții”, a ajuns la o primă sentință în instanță abia în ședința de miercuri, 29 noiembrie 2023, a Judecătoriei Suceava. Au trecut așadar mai bine de 5 ani de la accidentul cu doi decedați și nu vorbim încă de o sentință definitivă.

Șoferul care i-a accidentat mortal pe cei doi a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă abia la începutul acestui an. Judecătorii l-au găsit vinovat pe șofer, dar au apreciat că pedeapsa poate fi cu suspendare.

Accidentul din august 2018 s-a produs în jurul orei 3.00 din noapte și a avut în prim-plan oboseala la volan. 

O familie din Șerbăuți venea acasă, în vacanța de vară, iar șoferul era foarte obosit, a rezultat din ancheta efectuată la vremea respectivă de polițiști.

Dorel Leuciuc, din Șerbăuți, conducea un Citroen Picasso înmatriculat în Spania, pe sensul de mers de la Gura Humorului spre Suceava. Șoferul a pierdut controlul asupra direcției de mers imediat după ce a ieșit din amenajarea rutieră cunoscută ca ”Zidul morții” (spre Șcheia), iar ghinionul a făcut ca mașina ieșită în rigola de la marginea drumului să îi lovească pe cei doi oameni care se aflau pe marginea drumului.

Ghiorghi Rusu, de 63 ani, și Gheorghe Rusu, de 36 de ani, din Ripiceni - Botoșani, care se întorceau de la muncă, ambii fără elemente reflectorizante asupra lor, au fost cei doi pietoni loviți în plin de mașină. Din păcate, echipajele medicale care au intervenit atunci nu au putut decât să constate decesul celor doi.  

În urma accidentului au fost răniți ușor și cei doi copii ai familiei din Șerbăuți, unul de 15 ani și celălalt de numai un an, motiv pentru care au fost transportați, împreună cu mama lor, la Spitalul Județean Suceava.

Șoferul a fost testat cu etilotestul, iar rezultatul a fost 0.

Este genul de accident care ar părea aproape imposibil să se producă într-un asemenea loc și la o asemenea oră, însă, din păcate, realitatea demonstrează că se poate întâmpla.

Șoferul a provocat nenorocirea practic la doi pași de casă, după un drum foarte lung, ceea ce ar trebui să fie un exemplu despre cum nu trebuie forțată nota la volan, pe principiul mult a fost, puțin a mai rămas până la destinație.   

Conform sentinței Judecătoriei Suceava, inculpatul a fost condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare pentru ucidere din culpă, pedeapsa fiind suspendată pe durata unui termen de încercare de 3 ani.

Autorul accidentului trebuie să presteze 80 de zile de muncă în folosul comunității și are impuse mai multe obligații și restricții de la care nu are voie să se abată.

Foarte probabil, în decizia de a nu trimite inculpatul la pușcărie judecătorii au ținut cont că nu au existat circumstanțe agravante, gen consum de alcool sau conducere fără permis, ci doar o dublă ucidere din culpă pe fondul oboselii la volan.  

Judecătorii au mai constatat că latura civilă a dosarului este încetată de drept după ce a fost încheiată o înțelegere amiabilă între urmașii decedaților și firma de asigurări.

După cum am mai arătat, sentința Judecătorie Suceava poate fi contestată la Curtea de Apel Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un șofer care a accidentat mortal doi pietoni lângă ”Zidul morții” a fost condamnat cu suspendare.
 Vizualizări articol: 722 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un șofer care a accidentat mortal doi pietoni lângă ”Zidul morții” a fost condamnat cu suspendare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei