Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 aug 2023 - Anul XXVIII, nr. 196 (8420)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Oportunitate

Reabilitare energetică din fonduri guvernamentale pentru 34 de blocuri din Suceava - primul e în curs de finalizare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primul bloc reabilitat energetic pe fonduri guvernamentale este în curs de finalizare în zona Gară - ANL Burdujeni, iar pentru alte 33 de blocuri din municipiul Suceava se lucrează la faza de Expertiză Tehnică.

După ce a verificat în teren lucrările efectuate la primul bloc reabilitat energetic fără ca locatarii să aibă ceva de plătit, primarul Sucevei, Ion Lungu, s-a arătat mulțumit și a precizat că municipalitatea suceveană are un program ambițios de reabilitare a mai multor blocuri de locuințe din oraș, pentru creșterea eficienței energetice. Lucrările ar urma să fie efectuate cu finanțare guvernamentală, dar și europeană, prin PNRR și POR.

„Acest bloc a fost reabilitat printr-un proiect guvernamental. Sunt convins că lucrările au fost de calitate și are un aspect estetic destul de plăcut”, a spus Ion Lungu, dând ca exemplu imobilul din zona ANL Burdujeni.

Ion Lungu a adăugat că municipalitatea își propune ca un număr cât mai mare de apartamente din Suceava să fie reabilitate din punct de vedere al eficienței energetice.

„Sigur, aici nu discutăm de schimbarea la față a acestor blocuri, ci de reducerea consumurilor energetice. Sunt lucrări necesare, sunt lucrări care asigură o calitate superioară a consumurilor energetice și, de ce nu, pregătesc aceste apartamente pentru încă o generație”, a precizat primarul Sucevei.

Ion Lungu a amintit că tot pe fonduri guvernamentale se lucrează și la alte blocuri din aceeași zonă, dar și în cartierul George Enescu, iar în perioada următoare o să înceapă reabilitarea blocurilor din zona centrală, cu finanțare prin PNRR.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reabilitare energetică din fonduri guvernamentale pentru 34 de blocuri din Suceava - primul e în curs de finalizare.
 Vizualizări articol: 605 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reabilitare energetică din fonduri guvernamentale pentru 34 de blocuri din Suceava - primul e în curs de finalizare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei