Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 iun 2023 - Anul XXVIII, nr. 126 (8350)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă...

Perioada 1 – 7 iunie

  • Muzeul Național al Bucovinei, în colaborare cu Liceul Teoretic „Filadelfia”, vă invită în zilele de 2-3 iunie 2023, într-un cadru încărcat de istorie, la Cetatea de Scaun a Sucevei, începând zilnic cu ora 19,00, la Festivalul „Filarmonia”, cu tema "Certitudine în Incertitudine", (în cadrul proiectului „Divine Sound”), un eveniment de o încărcătură spirituală intensă, pe acordurile trupelor BBSO și Bethania - Dublin. Proiectul este aprobat și finanțat de Consiliul Județean Suceava.

 

Joi, 1 iunie

  • După Sfânta Liturghie, în Sala „Pimen Arhiepiscopul” a Centrului Eparhial Suceava, va avea loc „Panelul olimpicilor”, în cadrul căruia vor fi premiați elevii olimpici.
  • La Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Corpul A, Etajul I, la Galeria de Artă, se va desfășura, la ora 17:00, acțiunea „Luna cireșelor”, ediția a II-a, care adună pe simezele univesității sucevene lucrări de pictură, grafică sau alte tehnici plastice realizate de micile vedete ale acestui eveniment. Majoritatea copiilor sunt îndrumați de artista Marina Pișta, care desfășoară ateliere de pictură cu preșcolari și școlari de toate vârstele. Alături de ei expun copii ai salariaților din USV, dar și copii ai membrilor Asociației de Artă „Nicolae Tonitza”. Expoziția poate fi vizitată în perioada 1 iunie – 20 iunie 2023.
  • Muzeul National al Bucovinei sărbătorește Ziua Copilului, 1 iunie, printr-un carnaval al costumelor întruchipând  flori, prințese, fluturași, marinari, pirați, dinozauri, ursuleți, la Muzeul de Științele Naturii,  începând cu ora 11:00. Copiii vor avea parte de o paradă și prezentarea costumelor, jocuri în aer liber și concursuri pe diverse teme din lumea plantelor și  animalelor.Va fi voie bună și distracție, muzică și dans alături de multe surprize dulci.
  • Primăria şi Consiliul Local al municipiului Fălticeni organizează joi, 1 Iunie, în cadrul Zilei Copilului, o serie de evenimente şi activităţi pentru copiii din municipiul de pe Şomuz.Începând cu ora 10:00, copiii sunt aşteptaţi pe platoul din faţa primăriei pentru a participa, alături de voluntarii Grupului Local de Tineret „Aripi în Europa”, la mai multe activităţi reunite sub denumirea „Jocurile copilăriei”. În aceeaşi zi, începând cu ora 09:00, Biblioteca Municipală „Eugen Lovinescu” îi aşteaptă pe cei mici cu expoziţia de carte intitulată „Tolba cu poveşti”. De la ora 15:00, distracţia se va muta în Parcul „Nada Florilor”, pe pontonul de la iaz. Aici va avea loc a şaptea ediţie a spectacolului „Ai şi tu talent”, urmat de o discotecă în aer liber.
  • Centrul de Dezvoltare Personală și Profesională EduMax organizează, în cadrul proiectului Generația TehnoWorld, Festivalul Copilăriei EduFortress - Childhood Festival, în parteneriat cu Muzeul Național al Bucovinei.Evenimentul va avea loc la Cetatea de Scaun a Sucevei, joi, 1 Iunie 2023, între orele 10:00 și 18:00.
  • Joi, 1 iunie, de la ora 15:00, se sărbătoresc 87 de ani de funcționare a Muzeului Arta Lemnului din Câmpulung Moldovenesc. Vernisaj-eveniment: „Zăbrenice și ștergare” din Colecția Ioan Țugui și multe surprize culinare și momente artistice în Grădina Muzeului.

 

Vineri, 2 iunie

  • La ora 12:15 va avea loc vernisajul Expoziției de fotografie „Ciprian Porumbescu”, la Mănăstirea „Sf. Ioan cel Nou” Suceava
  • Proiecția filmului „Ciprian Porumbescu”, la ora 18:00, în prezența actorului Vlad Rădescu, la Mănăstirea „Sf. Ioan cel Nou” Suceava.

 

Sâmbătă, 3 iunie

  • Cu începere de la ora 18.00, pe stadionul Areni este programat un meci foarte interesant, mai exact manșa tur a finalei barajului pentru promovare în Liga a II-a, în care sunt angrenate echipa locală, Foresta Suceava, și Ceahlăul Piatra Neamț. Returul acestei confruntări se va juca miercuri, 7 iunie, la Piatra Neam, de la ora 17.30.

 

Duminică, 4 iunie

  • Occident Express, la Teatrul „Matei Vișniec” Suceava

Occident Express - este unul dintre cele mai montate texte ale dramaturgului Matei Vișniec, o dramă în care Orientul şi Occidentul se întrepătrund; un text care face parte din trilogia balcanică a autorului și care continuă ideea de contopire a acestor două lumi. Ora 19.00, Teatrul „Matei Vișniec” Suceava

 

Luni, 5 iunie

  • Concertul extraordinar In memoriam „Ciprian Porumbescu” – 140 de ani”

Pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava va avea loc luni, 5 iunie 2023, de la ora 19:00, Concertul extraordinar In memoriam „Ciprian Porumbescu” – 140 de ani” - concert caritabil de strângere de fonduri - organizat de Corala „Ciprian Porumbescu” și Asociația „Sing Bucovina” din Suceava. Biletele se pot achiziționa  de pe https://www.spectacoleiasi.ro/spectacole-iasi/concert-extraordinar-in-memoriam-ciprian-porumbescu sau de la secretariatul Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, iar prețul acestora este cuprins între 25 și 60 de lei.

 

Miercuri, 7 iunie

Concert cameral extraordinar cu Raluca Dobre și Edit Arva

Pe 7 iunie, de la ora 19:00, în sala Auditorium „Joseph Schmidt”, Casa de Culturăa Studenților din Suceava văinvităla un concert cameral extraordinar susținut de Raluca Ioniță-Dobre - vioarăși Edit Mihaela Arva – pian.Vor fi pe scenădouătalentate instrumentiste, respectiv doctor Raluca Ioniță-Dobre la vioară și lector Edit Mihaela Arva la pian, ambele profesoare universitare la Universitatea Naționalăde Arte „George Enescu” din Iași.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 471 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Unde fugim de-acasă...5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei