Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 iun 2023 - Anul XXVIII, nr. 126 (8350)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

A șaptea artă

Festivalul internațional Video ART pentru tineret, la cea de-a 14-a ediție

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Suceava va găzdui, între 1 și 4 iunie, cea de-a 14-a ediție a festivalului concurs internațional Video ART, organizat de Colegiul Național „Petru Rareș” și Clubul Video ART al elevilor de la acest colegiu.

Înscris în Calendarul activităților educative naționale derulate de Ministerul Educației în parteneriat cu unitățile școlare din țară, festivalul va cuprinde pe parcursul celor patru zile o serie de evenimente la care sunt invitați să participe toți cei interesați de cea de-a șaptea artă.

Potrivit prof. coordonator, Viorel Ieremie, „o excursie dedicată concurenților nominalizați, constituită în forma așa-numitei probe de film, sau Gala decernării Premiilor Video ART 2023, sunt momente-cheie mult așteptate de toți cei implicați în festival. Anul acesta competiția a fost mult mai amplă, organizatorii înregistrând un număr aproape dublu de participanți din țară și străinătate. 38 de scurtmetraje și 13 spoturi au fost trimise juriului internațional, care a trebuit să nominalizeze cele douăzeci de echipe din cadrul celor două secțiuni consacrate ale festivalului, film de scurtmetraj și spoturi”.

 

Participanți din țară și străinătate

Au trimis filme elevi și studenți din țară și străinătate. Între țările participante menționăm Suedia, Polonia, Luxemburg, Ucraina. Din țară s-au înscris în competiție liceeni din București, Oradea, Satu Mare, Târgu - Mureș, Cluj-Napoca, Vatra Dornei, Buzău, Fălticeni, Rădăuți, Câmpulung Moldovenesc, Ploiești, Gura Humorului,  Piatra Neamț, acestora adăugându-li-se și tineri din Suceava.

Va fi o ediție plină de surprize, căci organizatorii împreună cu partenerii consacrați, Centrul cultural Bucovina, Universitatea „Ștefan cel Mare” și Consiliul Județean Suceava, au plănuit un anume traseu al excursiei de filmare, încărcat cu multe semnificații spirituale.

„Amănunte legate de acest aspect nu putem dezvălui în acest moment, căci reprezintă elemente ale competiției ce nu pot fi devoalate. Din această perspectivă promitem că vom reveni cu amănunte de îndată ce acestea vor fi făcute publice”, a mai specificat prof. Ieremie, de la Colegiul Național „Petru Rareș”

Organizatorii speră că vremea va fi favorabilă concurenților, iar filmele realizate în cadrul probei de film să reflecte câte ceva din frumusețea proverbială a locurilor din Bucovina.

Evenimentele vor debuta joi 1 iunie, orele 17,00, în Aula Colegiului Național „Petru Rareș din Suceava, când echipele participante sosite de pretutindeni se vor cunoaște, vor participa la un workshop organizat de membrii juriului, iar la final vor trage la sorți locațiile de filmare pentru a doua zi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivalul internațional Video ART pentru tineret, la cea de-a 14-a ediție.
 Vizualizări articol: 605 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Festivalul internațional Video ART pentru tineret, la cea de-a 14-a ediție0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei