Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 mai 2023 - Anul XXVIII, nr. 124 (8348)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proteste

Peste 1.500 de semnături de la sindicaliștii suceveni din Sănătate pentru declanșarea grevei generale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Angajații din Sănătate se pregătesc pentru declanșarea grevei generale, în data de 15 iunie a.c., în cazul în care revendicările pe care le-au prezentat Guvernului nu le vor fi satisfăcute. Liderul Sanitas Suceava, Romică Balan, a declarat, luni, că până acum în județ au semnat pentru greva generală 1.526 de angajați din sistem, atât membri de sindicat, cât și nesindicaliști. Sanitas numără în județul Suceava aproximativ 1.700 de membri.

Potrivit lui Romică Balan, numai în Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, unde sunt 640 de membri de sindicat, au semnat pentru greva generală, până luni dimineață, 500 de persoane, dintre care aproximativ 200 nu sunt membri Sanitas. La Vatra Dornei, unde sunt 183 de sindicaliști, au semnat 153 de persoane, la Spitalul de Boli Cronice din Siret sunt 64 de membri Sanitas și 64 de semnături, la spitalul din Broșteni - 24 din 24, la Psihiatrie Câmpulung Moldovenesc – 45 din 50, Gura Humorului - 80 din 104, Fălticeni – 80 din 145, Rădăuți – sunt 259 de membri Sanitas, dar pentru grevă au semnat 320 de persoane. O situație similară este și la Spitalul Municipal din Câmpulung Moldovenesc, unde sunt 136 de membri de sindicat, dar pentru grevă au semnat și alți colegi de-ai lor, care nu s-au înscris în Sanitas și au ridicat la 162 numărul semnăturilor. La Spitalul de Psihiatrie din Siret sunt 165 de membri de sindicat și s-au strâns 98 de semnături.

Campania de strângere de semnături pentru declanșarea grevei generale în sistemul sanitar continuă până în data de 2 iunie a.c.. Balan a arătat că la nivel național, pentru declanșarea grevei generale sunt necesare circa 50.000 de semnături și și-a exprimat convingerea că se va strânge un număr mult mai mare, având în vedere că în majoritatea județelor alături de membrii Sanitas au semnat și medici și colegi asistenți care nu sunt înscriși în sindicate.  

În ceea ce privește programul de proteste al Federației Sanitas, Romică Balan a declarat că acesta prevede grevă de avertisment cu întreruperea activității două ore în data de 8 iunie și, începând cu 15 iunie, grevă generală. „În paralel, protestăm la Guvern și la Ministerul Sănătății și purtam zilnic discuții cu diverse comisii guvernamentale”, a precizat liderul de sindicat.

Printre revendicările Sanitas se numără aplicarea în totalitate a legii salarizării, plata sporurilor la nivelul anului 2023, finanțarea de la bugetul de stat a voucherelor de vacanță în sistemul de Sănătate şi în cel de Asistenţă Socială și calcularea indemnizaţiei de hrană prin raportare la salariul minim brut pe ţară actual. De asemenea, Sanitas solicită prorogarea unor termene şi modificarea sau completarea unor acte normative, astfel încât să se poată continua angajările în Sănătate şi Asistenţă socială, fără ca bugetele instituţiilor din cele două sisteme să fie afectate, precum și reluarea imediată a negocierilor în vederea semnării Contractului Colectiv de Muncă la nivelul sectorului bugetar Sănătate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 1.500 de semnături de la sindicaliștii suceveni din Sănătate pentru declanșarea grevei generale.
 Vizualizări articol: 478 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 1.500 de semnături de la sindicaliștii suceveni din Sănătate pentru declanșarea grevei generale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei