Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 apr 2022 - Anul XXVII, nr. 84 (8001)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Pictură într-o paletă artistică deosebită, muzică și poezie, la ”Salonul de Primăvară @ USV”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lucrările unor artiști plastici contemporani, consacrați sau debutanți, însoțite de vibrația muzicii și a poeziei, le-au trezit entuziasmul celor prezenți vineri după-amiază în Galeria de Artă din Corpul A al USV, cu ocazia unui prim eveniment de acest fel după doi ani de liniște pandemică. În cadrul ”Salonului de Primăvară @ USV”, organizatorul evenimentului, Asociația de Artă ”Nicolae Tonitza”, a expus lucrări ale pictorilor Ana Maria Ovadiuc AMO, Sorin Bărgăoan, Constantin Ungureanu Box, Leonard Adrian Melisch, Mihai Varzari, Marina Pișta, Rodica Maria Iacobescu, Cristina Elena Chiriac, Mihai Pânzaru PIM și Cristina Iacob.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Universității ”Ștefan cel Mare” și al Ministerului Culturii, iar curatorul expoziției, artistul vizual dr. Ana Maria Ovadiuc, a spus în deschidere: ”Ne întâlnim astăzi la acest vernisaj după doi ani de pandemie în care ne-a fost frică pur și simplu să ne reunim în astfel de evenimente. Îi salutăm astfel de Sorin Bărgăoan, Constantin Ungureanu Box care s-a alăturat acestui eveniment și reprezintă Asociația Culturală <Sorocean - Artă, tradiție și cultură> cu lucrări realizate de domnia sa. Le urăm bun venit lui Leo Melish, Mihai Varzari, Marina Pișta cu câteva lucrări, Rodica Maria Iacobescu care a revenit după o lungă perioadă, Cristina Elena Chiriac și Cristina Iacob pentru care ne bucurăm că au revenit alături de noi, Mihai Pânzaru Pim pe care îl așteptăm.”

La vernisaj a fost prezent și Alexandru Flandorfer, directorul executiv al Direcției Județene pentru Cultură Suceava, care s-a adresat audienței: ”Este unul din primele evenimente la care particip în postura de promotor al culturii la nivel de județ și sunt prezent cu mare bucurie alături de acești artiști. De-a lungul timpului am participat și la alte vernisaje organizate sub auspiciile acestei asociații și sunt fericit că există o asemenea aplecare pentru cultură și spiritualitate într-o lume în care valorile au intrat într-o disoluție totală. Vă doresc multă inspirație și tot binele din lume.”

Lucrările expuse au fost prezentate de drd. Delia Leizeriuc, de la Direcția Județeană pentru Cultură Suceava, care a exprimat faptul că întreaga paletă de lucrări este susținută de calități artistice deosebite, prezentând câteva detalii pentru fiecare artist în parte. Ea a vorbit despre viziunea inconfundabilă a unora dintre creatori, despre coloritul ales și măiestria acestora în reprezentarea temelor.

Partea a doua a evenimentului a beneficiat de implicarea celor de la Asociația Culturală ”Sorocean - Artă, tradiție și cultură”, avându-l în centru pe artistul plastic și poetul Constantin Ungureanu Box. Însoțit de peisajul sonor creat la claviaturi de Daniel Spătar, Ungureanu Box a recitat din volumele sale de poezie, între care ”Alteță, ești frumos ca păcatul!” și ”Lectură pentru pian”, în care, în anii din urmă, a ”pictat cu ajutorul cuvintelor”. L-a secondat prietenul său Constantin Crușneac, cu creații din lirica proprie. Constantin Ungureanu Box a vorbit despre cea care a fost Aglaia Sorocean și ceea ce și-a propus prin înființarea în casa moștenită de la aceasta a fundației care îi poartă numele. El a dezvăluit astfel intenția sa de a folosi spațiul amenajat cu instalație audio-vizuală și instrumente muzicale diverse pentru susținerea unor evenimente culturale începând chiar din primele zile ale lunii mai, când intenționează realizarea unor recitaluri de muzică și poezie.

Astfel de evenimente sunt mult așteptate astăzi de iubitorii artei și culturii, după o perioadă de liniște grea, apăsătoare.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pictură într-o paletă artistică deosebită, muzică și poezie, la ”Salonul de Primăvară @ USV”.
 Vizualizări articol: 564 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pictură într-o paletă artistică deosebită, muzică și poezie, la ”Salonul de Primăvară @ USV”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei