Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 apr 2022 - Anul XXVII, nr. 84 (8001)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Susținere

Flutur: PNL trebuie să fie un factor de stabilitate în coaliția de guvernare și să vină cu răspunsuri rapide la vulnerabilitățile oamenilor și ale mediului de afaceri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liderul PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, duminică, în calitate de președinte interimar al liberalilor, că PNL trebuie să fie un factor de stabilitate în actuala coaliție de guvernare și că are responsabilitatea de a veni cu răspunsuri rapide la vulnerabilitățile oamenilor și ale mediului de afaceri. În cadrul Congresului extraordinar al PNL, în urma căruia Nicolae Ciucă a fost ales la conducerea acestui partid, Gheorghe Flutur a prezentat un decalog al priorităților care se regăsesc în moțiunea cu care premierul a candidat pentru președinția PNL.

Flutur a spus că primul punct ține de stabilitatea coaliției de guvernare. „PNL trebuie să fie fidel programului de guvernare de mare coaliție. Suntem într-o conjunctură în care am intrat într-o mare coaliție și trebuie să fim corecți, fideli, parteneri onești, dar cu drepturi egale. Și trebuie să susținem această coaliție și nu să o destabilizăm. PNL trebuie să fie factor de stabilitate în coaliție și nu de destabilizare”, a precizat președintele PNL Suceava.

El a adăugat că pe locul doi se află necesitatea ca PNL să dea un răspuns rapid la vulnerabilitățile oamenilor și ale mediului de afaceri, iar în acest sens premierul Nicolae Ciucă va anunța în zilele următoare măsurile economice și sociale pe care le-a pregătit Guvernul și care vor fi implementate din fonduri europene și naționale. „Sunt măsuri cu impact pentru a rezolva probleme și să fim corecți, acum 6-7 luni acestea nu erau luate în calcul, iar noi trebuie să găsim soluții”, a arătat Flutur. El a spus că pe următoarele locuri se află recuperarea decalajelor din interiorul României, între județe și între regiuni, dar și între România și celelalte țări, un obiectiv fiind atingerea „într-un număr scurt de ani” a mediei europene a PIB-ului pe cap de locutor.

Flutur a spus că un obiectiv al PNL va fi și modernizarea țării prin investiții. „Ne-am luptat pentru 7% din PIB pentru investiții. Infrastructura și începe să se miște, însă va trebui să fim locomotive și să avem curajul să dăm drumul la autostrăzi pentru a lega provinciile istorice”, a declarat liderul liberal. Gheorghe Flutur a amintit că începând de luni va fi operaționalizat Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” prin care s-au alocat aproximativ 13 miliarde de euro. „Am curajul să spun că ne cerem scuze că a întârziat acest program. Dar au fost ședințe în care am insistat și vreau să îi mulțumesc premierului Nicolae Ciucă pentru deblocarea acestui program”, a spus Flutur, care a adăugat că o altă prioritate este atragerea fondurilor disponibile prin PNRR.

 

Gheorghe Flutur: „Trebuie să ne ducem cu rucsacul spre investitori și nu să îi așteptăm să vină ei”

Liderul PNL Suceava a declarat că pe locul cinci se află protejarea și valorificarea resurselor naturale și prelucrarea acestora în țară. El a făcut referire aici și la punerea în valoare a potențialului agricol, precizând că „15 milioane de hectare de teren agricol trebuie pus la treabă, iar subvențiile trebuie folosite inteligent”.

Gheorghe Flutur a spus că o altă prioritate este și reindustrializarea României și o gândire modernă cu privire la industrializare. „Sunt niște oportunități în această tristă conjunctură, pentru că se fac relocări de industrii și de priorități. Guvernul și PNL trebuie să vină în întâmpinarea acestora cu facilități și să fim mai activi, nu să așteptăm. Trebuie să ne ducem cu rucsacul spre investitori și nu să îi așteptăm să vină ei”, a afirmat președintele PNL Suceava. Nu în ultimul rând el a spus că în programul liderului PNL sunt incluse și măsuri pentru digitalizarea României, pentru educație, cercetare, inovarea și investițiile în resursa umană, pentru performanță în sănătate și crearea unui sistem predictibil de pensii, dar și pentru eficientizarea administrației publice la nivel național și local. În final, Gheorghe Flutur a precizat că toate aceste măsuri trebuie implementate într-un climat de securitate națională și stabilitate macroeconomică.

 

Ion Lungu: „Nicolae Ciucă este un om pregătit, devotat și care știe să lucreze în echipă”

După Congresul extraordinar al PNL, primarul Sucevei, Ion Lungu, a spus că a votat cu Nicolae Ciucă pentru că acesta este un om pregătit, cu o carieră profesională în spate, devotat și un om conciliant care știe să lucreze în echipă. „De asemenea, foarte important pentru mine este faptul că noul președinte al PNL este un creștin practicant”, a spus Ion Lungu. El a precizat că este convins de faptul că prin această alegere Coaliția de guvernare va câștiga stabilitate și va exista performanță în actul guvernării. „Mult succes, domnule președinte al PNL, Nicolae Ciucă. Respect”, i-a transmis Ion Lungu președintelui PNL

 

Gheorghiu: „Nicolae Ciucă a câștigat încrederea liberalilor, dar și pe cea a românilor”

La rândul său, deputatul PNL de Suceava Bogdan Gheorghiu a precizat că în ultimele luni, prin modul în care Nicolae Ciucă a condus Guvernul, a câștigat încrederea liberalilor, dar și pe cea a românilor. „Odată cu alegerea sa în funcția de președinte al Partidului Național Liberal, trebuie să aducă unitate în cadrul partidului și stabilitate în cadrul guvernării într-o perioadă cu multe provocări. Am convingerea că este omul potrivit pentru această misiune atât de importantă”, a declarat Bogdan Gheorghiu. El a ținut să-l felicite pe liderul PNL Suceava, Gheorghe Flutur, pentru felul în care s-a ocupat de organizarea acestui Congres Extraordinar pe parcursul săptămânii în care a fost președinte interimar al PNL. „De asemenea, îi felicit pe colegii mei din comisia de organizare a congresului, care a decurs fără cusur”, a spus Gheorghiu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur: PNL trebuie să fie un factor de stabilitate în coaliția de guvernare și să vină cu răspunsuri rapide la vulnerabilitățile oamenilor și ale mediului de afaceri.
 Vizualizări articol: 539 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Flutur: PNL trebuie să fie un factor de stabilitate în coaliția de guvernare și să vină cu răspunsuri rapide la vulnerabilitățile oamenilor și ale mediului de afaceri1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei