Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 31 ian 2022 - Anul XXVII, nr. 24 (7941)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Prevenție

Spitalul municipal din Rădăuți se pregătește să devină în totalitate spital Covid

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spitalul Municipal ”Sf. Doctori Cosma și Damian” din Rădăuți se pregătește să devină în totalitate spital Covid. Anunțul a fost făcut de prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, în urma unei ședințe pe care a avut-o sâmbătă la sediul Spitalului Municipal ”Sf. Doctori Cosma și Damian” Rădăuți cu managerul Dan Vatră și directorul medical al unității spitalicești, dr. Mihaela Bejinariu.

Alexandru Moldovan a arătat că în zona de nord a județului, marea majoritate a localităților înregistrează la acest moment incidențe mai mari de trei cazuri de Covid la mia de locuitori, șase dintre acestea fiind în zona de peste 10 la mie, prin urmare adresabilitatea pe patologia Covid-19 a spitalului rădăuțean este la un nivel ridicat. Moldovan a spus că potrivit datelor existente sâmbătă, la nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați 100depacienți adulți diagnosticați cu Covid-19, din care 26 de pacienți cu forme ușoare, 71 de pacienți cu forme medii și trei pacienți cu forme critice și 12 copii, fiind disponibile 29 de locuri în sectorul Covid, din care 18 pentru pacienții pediatrici. De asemenea, la unitatea ATI Covid sunt internați doi pacienți, nemaifiind disponibile paturi pentru pacienți Covid.

„Pe de altă parte, evoluția rapidă din ultima perioadă a numărului de infectări arată o tendință de creștere a numărului de cazuri active și a numărului de internări, valul 5 pandemic fiind în plină desfășurare. Din cauza acestor factori, conducerea unității spitalicești a mărit progresiv numărul de paturi alocat inițial patologiei Covid, atât în ceea ce privește pacienții adulți, cât și pe cei pediatrici, astfel încât astăzi Spitalul Municipal Rădăuți, cu cele 141 de paturi Covid, se află în situația de a fi depășit numărul de paturi corespunzător etapei ”scenariul galben” în care erau prevăzute 126 paturi din planul de reziliență al sistemului județean de sănătate”, a spus prefectul județului. El a arătat că tot sâmbătă, conducerea spitalului rădăuțean a decis ca începând cu data de 1 februarie a.c., numărul de paturi din secția ATI COVID să fie majorat la șase

„Din discuțiile purtate, conducerea spitalului municipal rădăuțean este decisă să respecte și să pună în aplicare de îndată planul de reziliență județean, reducând pe cât este posibil presiunea exercitată asupra Spitalului Județean de Urgență, astfel încât acesta din urmă să poată oferi într-o măsură cât mai mare asistență medicală și pacienților cu patologie non Covid”, a mai declarat Alexandru Moldovan. El a arătat că în funcție de evoluția situației epidemiologice și a numărului de internări ale pacienților Covid, Spitalul Municipal ”Sf. Doctori Cosma și Damian” Rădăuți va demara imediat pregătirile pentru operaționalizarea tuturor celor 238 de paturi, din care un număr de 12 în secția A.T.I., corespunzător scenariului roșu din cadrul planului județean de reziliență a unităților spitalicești, fiind declarat spital Covid dacă situația o va impune.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul municipal din Rădăuți se pregătește să devină în totalitate spital Covid.
 Vizualizări articol: 896 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spitalul municipal din Rădăuți se pregătește să devină în totalitate spital Covid0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei