Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 31 ian 2022 - Anul XXVII, nr. 24 (7941)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Prevenire

49 de copii ai străzii au fost consiliați psihologic și ajutați să conștientizeze pericolele care îi pândesc în stradă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

49 de copii ai străzii au fost consiliați psihologic și ajutați să conștientizeze pericolele care îi pândesc în stradă de către specialiștii din cadrul Protecției Copilului Suceava. Copiii au fost incluși anul trecut în programe de prevenirea traficului de persoane, prevenirea și combaterea consumului și traficului de droguri în rândul copiilor și tinerilor din sistemul de protecție.

Cei 49 de minori au beneficiat gratuit de consiliere psihologică și socială, „cu monitorizare post reintegrare în familie”. La propunerea și în baza evaluării specialiștilor, Comisia pentru protecția copilului Suceava a stabilit pentru trei copii ai străzii și măsura supravegherii specializate în familie. Și la Suceava se încearcă dezvoltarea de servicii acordate copiilor străzii, copiilor implicaţi în comiterea de fapte antisociale, precum și copiilor traficați și refugiați. Când se vorbește de fenomenul copiilor străzii, specialiștii vorbesc și de abuzul fizic, abuzul sexual, exploatarea prin muncă și obligarea la cerșetorie, afectarea stării de sănătate prin contactarea unor boli cum ar fi hepatita, tuberculoza.

 

Capcanele străzii

Pentru a ajuta copiii străzii, DGASPC Suceava colaborează cu Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul regional Suceava, Inspectoratul Județean de Poliție și Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog al Judeţului Suceava. În rândul copiilor străzii, mai spun specialiștii din aceste instituții, sunt incluși nu numai copiii, adolescenții și tinerii care locuiesc efectiv în stradă, ci și cei care petrec foarte mult timp în stradă cu prietenii și lipsesc de la ore, iar seara se întorc în propriile familii sau în centre. Nu numai sărăcia contribuie la amploarea fenomenului, ci și anturajul, care, pe moment, poate fi foarte atractiv și generator de mici satisfacții, dar care, pe termen lung, determină ruperea completă a copilului sau adolescentului de familie și de mediul educațional, putând avea urmări deosebit de grave pentru viitorul acestuia.

Psihologi din cadrul DGASPC Suceava susțin că familiile care îşi trimit copiii în stradă, la cerșit, îi privează de dreptul de a avea o copilărie normală, care să le asigure o dezvoltare fizică şi psihică sănătoasă. Muncile grele la care pot fi supuşi, orele petrecute în frig, pe stradă, potenţialele pericole la care pot fi expuşi (violenţe verbale, fizice, violuri) pot genera, pe termen mediu şi lung, dezechilibre comportamentale şi psihice ale copiilor, care vor creşte deficitar şi vor ajunge tineri delicvenţi. De altfel, majoritatea delicvenţilor provin  din familii dezorganizate, în care nu au beneficiat de atenţie, afecţiune, interes de modele parentale sănătoase, echilibrate, explică specialiștii.

 

23 de minori suceveni identificați neînsoțiți pe teritoriul altor state

Directorul executiv al DGASPC Suceava, Nadia Crețuleac, ne-a spus că anul trecut au fost acordate „servicii de consiliere psihologică și reprezentare în Instanță, la Parchetul Suceava și Poliția municipiului Suceava, pentru 391 de copii din comunitate și din sistemul de protecție. Au fost emise dispoziții de reprezentare legală pentru 386 de copii refugiați.Reprezentantul legal al DGASPC a participat la interviurile preliminare și cele finale în vederea obținerii unei forme de protecție pentru aproximativ 102 copii, precum și la consilierea și informarea acestora despre drepturile și obligațiile pe care le au”.

De asemenea, specialiști din cadrul DGASPC Suceava au făcut demersuri în vederea repatrierii a 23 de minori identificați neînsoțiți pe teritoriul altor state (anchete sociale la domiciliul părinților sau al rudelor până la gradul IV, consiliere și oferirea de informații părinților sau rudelor până la gradul IV în vederea reintegrării în comunitate).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 49 de copii ai străzii au fost consiliați psihologic și ajutați să conștientizeze pericolele care îi pândesc în stradă.
 Vizualizări articol: 1175 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
49 de copii ai străzii au fost consiliați psihologic și ajutați să conștientizeze pericolele care îi pândesc în stradă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei