Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 ian 2022 - Anul XXVII, nr. 18 (7935)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Politică

Liderul AUR, George Simion, primit cu pâine și sare de primarul PNL din Bosanci, Neculai Miron

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul George Simion, co-preşedinte al Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), a fost sâmbătă în județul Suceava, la Câmpulung Moldovenesc, Marginea și Bosanci, într-o acțiune de strângere de semnături pentru suspendarea președintelui României, Klaus Iohannis. Dacă la Marginea a avut ocazia să-l întâlnească pe „Ștefan cel Mare”, întruchipat de o persoană din zonă, la Bosanci a fost întâmpinat cu pâine și sare de însuși primarul PNL al comunei, Neculai Miron.

În Bosanci, comună care sâmbătă avea o incidență a cazurilor de Covid de 17,22 la mie, a doua cea mai mare din județ, după comuna Brodina, au venit la întâlnirea cu George Simion aproximativ 200 de oameni. Primarul Miron a declarat că a dorit să-l întâmpine pe liderul AUR deoarece acesta „apără credința și neamul strămoșesc”. Aceleași motive, potrivit primarului, i-ar fi determinat și pe cei circa 200 de localnici să vină cu steaguri și pancarde, să-și arate susținerea față de Simion. „Sunt simpatizanți ai lui George Simion. Susțin AUR pentru că apără credința creștină și sunt patrioți, țin cu neamul românesc”, a afirmat primarul Miron.

Întrebat dacă este interesat să migreze de la PNL la AUR, Miron a răspuns: „Sunt membru PNL cu drepturi depline, numai nu vor să mă dea afară. Eu susțin valorile de dreapta și pe domnul Orban”.

George Simion l-a felicitat pe primarul Neculai Miron pentru „curajul” de a-l întâmpina și, mai ales, de a semna listele AUR pentru demiterea președintelui României. „Așa ar fi trebuit să fim primiți la toate primăriile din țară, cum ne așteaptă domnul primar. Bravo, domn' primar!”, l-a aplaudat Simion pe Neculai Miron.

El i-a acuzat de lașitate pe primarii din localitățile în care nu s-a bucurat de același tratament călduros din partea autorităților locale, afirmând că acestea ar fi cedat la presiuni făcute pentru a-l împiedica să se vadă cu cât mai mulți oameni. „S-a lucrat mult ca să nu fiți atât de mulți. S-au dat multe telefoane de la județ și de la Cotroceni, ca să nu putem intra înăuntru. Nu-i nici o problemă, respectăm legea, suntem cetățeni model, dar și când ajungem noi la putere, n-o să uităm fărădelegile astea”, a avertizat Simion, în aplauzele susținătorilor săi. De asemenea, i-a felicitat pe bosânceni pentru marșul de protest față de învățământul online, i-a numit „apărători ai libertății, ai credinței noastre creștine și ai identității noastre naționale” și a decretat Bosanci drept „bastion al libertății românilor, care a dat un mesaj către țară” în ceea ce privește dreptul de a alege în privinţa vaccinării anticovid.    

Într-un discurs de circa 30 de minute, George Simion a vorbit despre românii „buni”, „harnici”, „patrioți”, și ceilalți, trădători de neam și țară, slugi ale străinilor și alte calificative din același registru. În a doua categorie a inclus partidele aflate la guvernare – PNL, PSD, UDMR, unii dintre liderii acestora, dar și USR, companiile străine prezente în România, „unii jurnaliști” și „oculta mondială”. În raport cu UE și NATO, Simion a spus că românii trebuie să fie „aliați, nu slugi”.

În vizita la Bosanci, alături de George Simion au mai fost Călin Georgescu și parlamentarii AUR de Suceava- deputații Florin Pușcașu și Dorel Acatrinei și senatorul Mircea Dăneasă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liderul AUR, George Simion, primit cu pâine și sare de primarul PNL din Bosanci, Neculai Miron.
 Vizualizări articol: 1539 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.8 din 5 voturi
Liderul AUR, George Simion, primit cu pâine și sare de primarul PNL din Bosanci, Neculai Miron1.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei