Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 ian 2022 - Anul XXVII, nr. 8 (7925)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Necesitate

Măsuri speciale contra gerului pentru cele peste 400 de suflete de la adăpostul de animale al Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Valul arctic care aduce zilele acestea temperaturi negative de până la -18 grade Celsius se resimte din plin în lunca Sucevei, acolo unde funcționează adăpostul de animale al Sucevei, cu peste 400 de suflete.

Pentru protejarea acestora au fost luate deja o serie de măsuri speciale, de „căptușire” a adăposturilor cu paie, care sunt un bun izolator termic, în același timp fiindu-le suplimentate cantitățile de hrană, cu sortimente de mai bună calitate.

„Din fericire, am primit recent o mașină cu donații, din afară, dar la peste 400 de câini, consumul zilnic este foarte mare, încât dacă sunt doritori care să aducă un sac de hrană sau conserve pentru căței, sunt bine-venite, îi așteptăm oricând cu brațele deschise”, spun reprezentanții asociației Pro Animals Tina, care se ocupă de administrarea adăpostului de animale înființat de municipalitatea suceveană.

Aceștia spun că apelul autorităților locale, de a nu mai fi aruncați câinii pe străzi, ci să fie aduși la adăpost, a avut efect, fiind primit un număr mare de pui de câini, doar că, din păcate, sunt aduși la vârste foarte fragede și fără mama lor, ceea ce îngreunează mult îngrijirea acestora. Ei au explicat că dacă s-ar aduce cățeaua cu tot cu pui, aceasta ar fi îngrijită la un loc cu aceștia, iar de cum pot fi lăsați singuri, proprietarul este chemat să o ia înapoi.

„Sterilizarea este cea mai bună soluție, sunt multe campanii de sterilizare gratuită, vom face și noi două anul acesta, împreună cu Primăria Suceava și partenerii noștri externi, să profite de aceste ocazii pentru a scăpa de o problemă cu care se confruntă anual sau mai des chiar, iar așa se va rezolva și problema abandonării câinilor pe străzi”, mai spun reprezentanții adăpostului de animale din Suceava, care deja se preocupă de amenajarea unor spații de carantinare a câinilor, utile inclusiv în perioada când se fac operații precum cele de sterilizare.

În ciuda măsurilor luate până acum, sute de câini continuă să fie adunați de pe străzile municipiului, aduși cine știe de unde, fenomenul fiind greu de stăvilit, în ciuda amenzilor mari din legislație.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Măsuri speciale contra gerului pentru cele peste 400 de suflete de la adăpostul de animale al Sucevei.
 Vizualizări articol: 1021 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Măsuri speciale contra gerului pentru cele peste 400 de suflete de la adăpostul de animale al Sucevei1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei