Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 oct 2021 - Anul XXVI, nr. 243 (7855)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sprijin

Cinci spitale din județul Suceava primesc 50 de doze de anticorpi monoclonali pentru tratamentul pacienților cu Covid

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cinci dintre spitalele din județul Suceava care tratează pacienți bolnavi de Covid primesc 50 de doze de anticorpi monoclonali neutralizanţi pentru SARS-CoV-2, repartizate de Ministerul Sănătății dintr-o donație primită din Italia.

Spitalul de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava primește 26 de doze și spitalele din Rădăuți, Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei – fiecare câte 6 doze. Medicamentul va ajunge la spitale cel mai probabil în cursul zilei de sâmbătă.

Repartiția către spitale a fost făcută de Ministerul Sănătății în data de 14 octombrie a.c.. Cele 5.206 fiole de anticorpi monoclonali donate au fost împărțite la 134 de spitale pentru tratarea unui număr de 2.603 pacienți. Decizia a fost luată de o comisie de boli infecțioase, în funcție de rata de infectare la mia de locuitori din localitate, numărul de pacienți internați și cel al personalului medical specializat pentru administrare, disponibil în unitățile sanitare.

Asemenea altor medicaţii antivirale, eficienţa anticorpilor monoclonali depinde de administrarea cât mai precoce după debutul bolii, nu mai târziu de primele 7 zile, când de multe ori replicarea virală a diminuat semnificativ şi începe producerea de anticorpi specifici de către pacient, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Criteriile de administrare ale acestui medicament au fost stabilite tot de către specialiștii comisiei de boli infecțioase a Ministerului Sănătății. Cele mai multe doze, 150, merg la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca. Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Dr. Victor Babeș” și Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, ambele din București, primesc fiecare câte 140 de doze, iar Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” Timișoara – 110 doze. Celelalte spitale primesc între 2 și 70 de doze.  Cele 5.206 fiole de anticorpi monoclonali reprezintă o donație a statului italian, ca recunoștință a Regiunii Lombardia pentru ajutorul pe care țara noastră l-a acordat în anul 2020, atunci când a trimis echipe de medici și asistenți medicali care au lucrat în spitale din Brescia și Lecco. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cinci spitale din județul Suceava primesc 50 de doze de anticorpi monoclonali pentru tratamentul pacienților cu Covid.
 Vizualizări articol: 1315 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cinci spitale din județul Suceava primesc 50 de doze de anticorpi monoclonali pentru tratamentul pacienților cu Covid0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei