Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 oct 2021 - Anul XXVI, nr. 234 (7846)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Anchetă finalizată

Ambii șoferi trimiși în judecată, fiecare cu partea lui de vină, în cazul accidentului cu doi morți din intersecția de la Nordic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un dosar privind unul dintre cele mai grave accidente petrecute în ultimii ani în municipiul Suceava, în intersecția de la Nordic, în care au murit doi oameni, a ajuns pe rolul Judecătoriei Suceava, la aproape cinci ani de zile de la dubla tragedie. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au dispus trimiterea în judecată a ambilor șoferi implicați în accident, fiecare considerat cu partea lui de vină.

Doi pasageri dintr-un taxi şi-au pierdut viaţa în teribilul accident petrecut pe 28 decembrie 2016, în intersecţia de la Nordic, din municipiul Suceava, într-o perioadă în care semaforul nu funcționa. Semaforul nu funcționa din cauză că anterior un alt șofer, beat, a intrat cu mașina într-un stâlp și a distrus instalația. Fără îndoială, lipsa semaforului a contribuit la tragedie, mai ales că șoferii erau obișnuiți cu semafor în această intersecție. Pe de altă parte, în acea zi se circula după regulile unei intersecții nesemaforizate.

 

Filmul dublei tragedii

În acea zi în care se circula după regulile unei intersecții nesemaforizate, un taxi Dacia Logan care îi avea pasageri pe o femeie în vârstă de 74 de ani şi un bărbat de 70 de ani cobora pe bulevardul George Enescu spre intersecţia de la Nordic, după ce îi luase pe cei doi clienţi din zona cartierului Zamca. Ajuns în intersecţia în care semafoarele erau oprite, taximetristul a virat la stânga, spre strada Universităţii. În acel moment, venind din sens opus, dinspre Curcubeul, un autoturism de teren marca SsangYong a intrat pe prima bandă în intersecţie şi a lovit în plin taximetrul Dacia Logan. În urma impactului deosebit de puternic în zona portierei din dreapta spate a taximetrului, acesta s-a rotit în aer şi a fost aruncat pe trotuarul din preajmă. Impactul a fost devastator pentru cei doi pasageri de pe bancheta din spate a taxiului, Mihai Negruş, pasagerul în vârstă de 70 de ani, fiind aruncat din autoturism pe asfalt, iar Maria Nechita Luca, femeia de 74 de ani, aflată şi ea pe bancheta din spate, fiind grav rănită.

Cei doi au ajuns la Urgențele Spitalului Județean în stop cardio-respirator și nu au mai putut fi salvați.

 

Șoferul taxiului vorbea de „racheta” venită pe banda I. Imaginile video i-au dat dreptate 

Șoferul taxiului a făcut declarații imediat după accident.

Cristi Daniel Floreadeclara atunci că, nefiind semafor, la trecerea de pietoni de pe bulevard erau două maşini oprite pe a doua bandă, acordând prioritate celor care treceau strada. Acesta s-a încadrat să facă stânga, moment în care mașina de teren care venea dinspre Curcubeul a intrat violent în partea din spate a taxiului. Taximetristul a declarat că mașina de teren a intrat în intersecție „ca o rachetă”. Accidentul a fost înregistrat de o cameră de supraveghere, fiind destul de clar că mașina de teren venea cu viteză mare.

 

Culpa reținută în sarcina celor doi

În dosar s-au făcut două expertize tehnice, s-au depus contestații față de acestea, astfel că au trecut ani de zile în care dosarul a fost în faza de urmărire penală. S-a ajuns până la urmă la o concluzie, exact cea care se contura încă de la început în cazul unui astfel de accident.

Astfel, șoferul taxiului a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, sub acuzația că a schimbat direcția de deplasare fără a se asigura în mod corespunzător, ocazie cu care a fost acroșat de autoturismul Ssangyong Musso, condus din sens opus cu o viteză peste limita legală.

În cazul șoferului care avea teoretic prioritate, inculpatul Dan Cristian Leonte, acest a fost trimis în judecată sub acuzația că, în timp ce se deplasa pe bulevardul George Enescu, a acroșat autoturismul Dacia Logan, în timp ce circula cu o viteză peste limita legală. Se pare că viteza acestei mașinii nu a putut fi estimată clar, însă toți specialiștii au fost de acord că era peste limita legală din localitate, în apropierea unei intersecții.

Procesul în care cei doi șoferi vor fi judecați pentru ucidere din culpă va începe la Judecătoria Suceava.

Până la o sentință definitivă a instanțelor de judecată, cei doi se bucură de prezumția de nevinovăție.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ambii șoferi trimiși în judecată, fiecare cu partea lui de vină, în cazul accidentului cu doi morți din intersecția de la Nordic.
 Vizualizări articol: 3420 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ambii șoferi trimiși în judecată, fiecare cu partea lui de vină, în cazul accidentului cu doi morți din intersecția de la Nordic5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei