Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 oct 2021 - Anul XXVI, nr. 234 (7846)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fundația „Noi Orizonturi”

Programul „Clubul Meseriilor Rurale” va fi lansat, miercuri, la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fundația „Noi Orizonturi” va lansa miercuri, 6 octombrie, în municipiul Suceava, la Liceul cu Program Sportiv, începând cu ora 16:00, programul „Clubul Meseriilor Rurale”. Organizatorii invită cadre didactice, bibliotecari, asistenți sociali sau alți adulți care doresc şi se pot implica voluntar să organizeze activități experiențiale, la ore dar şi după şcoală, într-una din instituțiile locale ale localității. Ei vor putea parcurge trei etape, trei modalități de implicare de-a lungul anului şcolar 2021-2022:„Activități. Au în ajutor un catalog cu peste 100 de activități, o serie de webinarii cu specialişti şi posibilitatea de apela la un fond de 300 lei/îndrumător pentru achiziția de materiale necesare realizării activităților;  Proiecte. Doritorii vor putea participa la un program de formare pentru dezvoltare şi scriere de proiecte, mentori pentru fiecare grup interesat şi posibilitatea de a apela la un fond de max. 2.000 lei/proiect pentru a-l pune în practică; Şcoli/tabere de vară. Au la dispoziție un ghid de organizare, pregătire cu specialişti şi posibilitatea de a apela la un fond de 1.500 lei/comunitate pentru a organiza o tabără în vara 2022”.

„Prin Clubul Meseriilor Rurale, elevii au ocazia să se reîntâlnească cu elemente comune din satul lor, dar cu o altfel de experienţă de învăţare”, a declarat Anca Gaidoş, director - Fundația „Noi Orizonturi”.

 

Program pentru elevii care provin din mediul rural

Programul Clubul Meseriilor Rurale poate fi accesat la bibliotecă, la clasă, ca activitate extracurriculară, dar în şcoală, în cluburile Green Impact/Impact/Cercetaşi, etc. în parohie, de altfel oriunde este o gazdă bună şi unul, doi îndrumători adulți. Cu ajutorul Montana State University şi 4-H SUA şi cu finanțare din partea Romanian-American Foundation, partener strategic şi Lidl România, partener de extindere națională, începând cu anul 2021-2022, Fundația „Noi Orizonturi” oferă acest program tuturor elevilor care provin din mediul rural, oferind îndrumătorilor finanțări în valoare totală de 160.000 lei. Clubul Meseriilor Rurale este derulat cu sprijinul Ministerul Educației, Institutului Național al Patrimoniului, Departamentului de Dezvoltare Durabilă.

În județul Suceava sunt deja dezvoltate, cu sprijinul Fundației „Noi Orizonturi”: Clubul Green Impact Panaci, găzduit de şcoală, comuna are acum brand de „Tărâmul Izvoarelor”, la Dorna-Arini, membri ai grupului Cercetaşii Curioşi au amenajat un traseu către PiatraStănoaiei; muzee virtuale realizate de elevii şcolilor „Sf. Ilie” şi „Aurelian Stanciu”  - Salcea, „Şcoala Altfel”, în compania plantelor medicinale organizată de elevii şcolii din Neagra Şarului. Mai multe informații direct pe pagina programului: https://meserii-rurale.noi-orizonturi.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Programul „Clubul Meseriilor Rurale” va fi lansat, miercuri, la Suceava.
 Vizualizări articol: 780 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Programul „Clubul Meseriilor Rurale” va fi lansat, miercuri, la Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei