Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 sep 2021 - Anul XXVI, nr. 218 (7830)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Strategie politică

Aleșii locali PSD au „mimat” părăsirea ședinței de Consiliu Local Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

“Adio, dar rămân cu tine!” - asta au făcut joi consilierii locali PSD, care, într-un premeditat exercițiu de imagine, au anunțat că părăsesc ședința de Consiliu Local, dar s-au retras numai un minut într-un colț al camerei, după care au revenit la locurile lor, ca și cum nimic nu s-a întâmplat.

Ciudatul moment de “protest” al aleșilor locali PSD s-a petrecut joi, 16 septembrie, în timpul ședinței extraordinare convocate pentru a fi discutate o parte dintre proiectele care nu au putut fi dezbătute în cadrul ședinței ordinare de Consiliu Local care trebuia să aibă loc la finalul lunii august, când, fiind perioadă de concedii, cu prezență redusă, nu a mai fost convocată, de comun acord fiind luată decizia de a se face o ședință în septembrie.

Exercițiul de imagine a fost făcut de cei de la PSD când s-a ajuns la discutarea punctului 3 de pe ordinea de zi, referitor la demararea procedurilor de delegare a serviciului de salubrizare stradală și a serviciilor de iarnă.

Motivând că nu este acceptabil ca această decizie să fie luată într-o ședință extraordinară și când se apropie perioada de expirare a contractului anterior, semnat pentru șapte ani, pentru că “se pune presiune pentru a fi luată o decizie”, liderul consilierilor PSD, Dan Ioan Cușnir, a anunțat că social-democrații vor părăsi ședința, pentru că este o “mascaradă”.

“Noi nu participăm la mascarade!”, a concluzionat Cușnir, care a anunțat că nu doar că nu votează acel punct, ci nici nu vor participa la discuții.

“Nu văd care e mascarada, suntem într-un cadru absolut legal, nu a expirat contractul... este doar punctul dvs de vedere”, i-a răspuns primarul Ion Lungu, surprins de reacția PSD la un proiect care stabilește o foaie de parcurs, adică organizarea unei noi licitații, conform legii.

 

Premieră - consilierii locali invitați să plece de la ședință

Măsura de părăsire a ședințelor de Consiliu Local a mai fost aplicată anterior, în semn de protest, nu doar de PSD, doar că acum a avut loc într-un mod inedit – nu s-a ridicat nimeni de pe locurile ocupate.

Un fel de politică a struțului – dacă ne facem mici pe scaune, voi nici nu ne vedeți.

Doar că nu a fost așa. Spre surprinderea lor, au fost invitați să plece din sală, cum ar fi trebuit să și procedeze, când au anunțat că nu participă la ședință.

Jenați de situație, aleșii locali PSD s-au ridicat de la masa de Consiliu, au făcut câțiva pași până la un colț de perete și au stat acolo cât s-a votat proiectul, după care au revenit la locurile lor.

“Din păcate campania electorală pare că nu s-a terminat... Mă adresez scaunelor goale de acolo și spun așa – conform legislației în vigoare, un contract de salubrizare poate fi prelungit sau poate fi scos la licitație pe o nouă procedură. Dacă noi decidem astăzi să demarăm o nouă procedură, va fi un nou contract, cu condiții și clauze mai bune, dar singurul lucru pe care nu îl știm e prețul”, a spus viceprimarul Lucian Harșovschi, care, în calitate de președinte de ședință, a cerut să se consemneze că la ședință au mai rămas 16 participanți, din cei 21 câți au fost inițial.

Cu 16 voturi „pentru”, ale PNL, USR și Pro România, s-a aprobat întocmirea unui studiu de oportunitate pentru un nou contract de salubrizare stradală (și deszăpezire) în municipiul Suceava, serviciu care va fi scos la licitație după expirarea contractului actual.

Desemnarea unui nou operator va fi o procedură de durată, care s-ar putea finaliza chiar și într-un an de zile, timp în care serviciile vor fi asigurate de actualul operator, prin prelungirea contractului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aleșii locali PSD au „mimat” părăsirea ședinței de Consiliu Local Suceava.
 Vizualizări articol: 1326 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aleșii locali PSD au „mimat” părăsirea ședinței de Consiliu Local Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei