Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 aug 2021 - Anul XXVI, nr. 202 (7814)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bolnavi

Județul Suceava, locul trei pe țară la numărul de cazuri noi de coronavirus

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Județul Suceava ocupă locul trei pe țară la numărul de cazuri noi de coronavirus, după București și Timiș. Potrivit Grupului de Comunicare Strategică (GCS), de sâmbătă și până duminică, în județ au fost raportate nu mai puțin de 46 de noi îmbolnăviri cu virusul Sars-Cov-2, în același interval fiind testate 1.745 de persoane. Numărul cazurilor noi este în creștere, sâmbătă fiind raportate 29 de cazuri noi de coronavirus.

GCS a mai informat că până duminică, 29 august, pe teritoriul României au fost confirmate 1.096.753 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19), din care 1.054.246 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, duminică, la nivel național, au fost înregistrate 868 de cazuri noi de persoane infectate cu Sars-Cov-2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până duminică, 34.528 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat la nivel național. În intervalul 28.08.2021 (10:00) – 29.08.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 19 decese (9 bărbați și 10 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Mureș, Olt, Prahova, Teleorman și Vrancea.

 

Secțiile de terapie intensivă din Spitalul Județean și Spitalul Rădăuți sunt pline cu pacienți Covid

Secțiile de anestezie și terapie intensivă din Spitalul Județean Suceava și Spitalul Municipal Rădăuți nu mai au nici un loc liber pentru pacienții cu forme grave de coronavirus. Prefectura Suceava a informat că în cursul zilei de duminică, din totalul celor 537 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 51 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 12 pacienți sunt în zona tampon și 474 pacienți sunt cu alte afecțiuni. Din cei 51 pacienți diagnosticați Covid-19, doi prezintă forme ușoare, 25 au forme medii ale bolii, 17 prezintă forme grave și șapte au forme grave și sunt internați în secția de terapie intensivă, un pacient fiind ventilat non-invaziv, iar trei pacienți sunt intubați și ventilați invaziv.

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispunea, duminică, de 384 paturi libere, din care 60 pentru pacienți Covid-19, 306 în sectorul non-Covid și 18 pentru zona tampon.

La unitatea de terapie intensivă nu mai sunt paturi pentru pacienți Covid, sunt 18 ventilatoare libere, din care două pentru pacienții Covid-19 și 16 pentru pacienții non-Covid. Duminică a fost a doua zi consecutivă în care secția de terapie intensivă a Spitalului Județean a fost plină cu pacienți Covid.

Prefectura a mai transmis că la Spitalul Municipal Rădăuți sunt internați 26 pacienți diagnosticați cu Covid-19, dintre care 24 cu forme medii și doi cu forme critice de boală. De asemenea, în spitalul din Rădăuți mai sunt două persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus. La unitatea de terapie intensivă a acestui spital sunt internați doi pacienți, nemaifiind locuri disponibile.

Totalul persoanelor internate și diagnosticate cu Covid-19 la nivelul județului Suceava este de 86, iar numărul persoanelor suspecte de Covid-19 este de 15. La nivelul județului sunt disponibile 76 locuri libere Covid și 35 locuri pentru zona tampon.

 

Tot mai puține localități sucevene sunt „libere” de Covid

Numărul localităților în care nu se înregistrează cazuri de coronavirus este din ce în ce mai mic de la o zi la alta. Potrivit Prefecturii Suceava, conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ-teritoriale, în cursul zilei de duminică, din cele 114 localități,44 nu aveau nici un caz de infecție Covid-19 în evoluție, 25 aveau câte un caz în evoluție, 27 aveau sub cinci cazuri în evoluție, 12 aveau sub zece cazuri în evoluție, iar șase aveau peste zece cazuri în evoluție. În cursul zilei de sâmbătă erau 46 de localități din județ în care nu existau cazuri de Covid. Cele mai multe cazuri active de Covid sunt în Suceava – 83, Rădăuți – 19, Șcheia – 15, Cajvana - 12, Arbore și Fălticeni – 10.

Duminică, în județul Suceava erau 322 cazuri de infecție Covid-19 în evoluție, în creștere comparativ cu ziua de sâmbătă, când erau 282 de bolnavi.

Prefectura Suceava a mai transmis că în cursul zilei de duminică în județ erau 3.058 de persoane în carantină și 257 de persoane în izolare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Județul Suceava, locul trei pe țară la numărul de cazuri noi de coronavirus.
 Vizualizări articol: 1281 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Județul Suceava, locul trei pe țară la numărul de cazuri noi de coronavirus0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei