Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 aug 2021 - Anul XXVI, nr. 202 (7814)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politic

Flutur face apel la unitate pentru dezvoltarea Moldovei: „Am bocit despre sărăcie de nu ne-am văzut, dar mare lucru nu s-a întâmplat”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Consiliului Județean și al PNL Suceava a făcut un apel la unitate în zona Moldovei pentru dezvoltarea acestei zone a țării. Prezent la Comitetul Director al PNL Botoșani, alături de premierul Florin Cîțu, Gheorghe Flutur a arătat că ardelenii au fost mai uniți decât moldovenii, iar acest lucru s-a văzut în dezvoltarea Ardealului.Poate mulți m-ați întrebat de ce am anunțat printre primii sprijinul pentru Florin Cîțu. Și sunt un om cu 21 de ani de experiență politică, trei mandate de senator și al treilea mandat de președinte de Consiliu Județean, doi ani ministru. Fraților, vă dau un sfat prietenesc. Ne uităm peste munți la ardeleni și spunem că se mișcă lucrurile, merg mai departe. Au fost mult mai uniți decât noi moldovenii. Și înțelegeți bine ce vă spun eu. Ca să avem rezultate va trebui să fim mai uniți și să fim o voce, să convingem Bucureștiul că în Moldova e nevoie de investiții mai curajoase”, a spus Flutur. El a adăugat că îl sprijină pe Florin Cîțu pentru președinția PNL pentru că acesta înțelege foarte bine ce se întâmplă în economie și reprezintă garanția că zona Moldovei se va dezvolta.

Îmi aduc aminte manifestul dreptei de la Iași, de manifestul împotriva sărăciei. Am bocit despre sărăcie de nu ne-am văzut, dar mare lucru nu s-a întâmplat. De ce Florin Cîțu? Dragii mei, vreau să fiu pragmatic. Omul acesta înțelege foarte bine ce se întâmplă în economie. Nu trebuie să îi spui de două ori. Înțelege unde trebuie alocate resursele”, a subliniat Flutur.

El a subliniat faptul că acum se pregătește un program mare, Planul Național de Investiții, de 50 de miliarde de lei, adică peste 10 miliarde de euro în șapte ani, bani pentru comunitățile locale. „Unii critică, dar România trebuie dezvoltată de jos în sus”, consideră Gheorghe Flutur. Mai mult, el a spus că un alt fapt pozitiv este și modificarea unor acte normative, dând ca exemplu legislația pentru compensarea diferențelor de preț după scumpirea materialelor de construcție. „Premierul Cîțu a dat drumul la acest act normativ pentru proiectele din PNDL-uri, din bugetul național și acum pregătește actul normativ pentru cele din proiecte europene. Și primarii trebuie să știe asta. Pentru că ne-a nenorocit această majorare de prețuri dacă nu vine cu o compensare. Și eu vreau să îi mulțumesc despre această deschidere”, a precizat Gheorghe Flutur.

El a mai adăugat că va fi modificată și legislația achizițiilor publice, în sensul că vor putea fi semnate contractele după ce există un răspuns de la o primă instanță.

 

Flutur: Peste 300 de milioane de euro pentru autostrăzi în zona Moldovei

Gheorghe Flutur a mai transmis că liberalii trebuie să fie mult mai pragmatici și aplicați în perioada următoare, iar în anul 2023 să fie finalizate foarte multe proiecte de dezvoltare pentru a le arăta românilor exemple de bune practici. „Vorbim de pragmatism. Și asta este la Florin Cîțu. Eu l-am văzut în felul acesta pe acest om. Și de aceea am venit lângă el. Pentru că vreau să las urme. Și eu la Suceava și noi în zona Moldovei. Adică autostrada A7, care înseamnă să faci patru ore până la București. Asta înseamnă dezvoltare”, a precizat Gheorghe Flutur. El a subliniat faptul că Florin Cîțu susține dezvoltarea infrastructurii în această zonă a țării, iar din cei 430 de milioane de euro care vor fi alocați pentru autostrăzi, peste 300 de milioane de euro sunt pentru zona Moldovei.

Flutur a făcut un apel la pragmatism și în ceea ce privește campania internă din partid. „Noi am fost, partidul ăsta, ca într-un acvariu. Trei luni de zile ne-au văzut toți ce întâmplă la noi în casă și am fost campioni la breaking news. Părerea mea este că trebuie să ne vadă la lucrări”, a spus Gheorghe Flutur. Nu în ultimul rând, Gheorghe Flutur a întrebat de ce toate atacurile din ultima perioadă sunt concentrate pe un singur om, respectiv Florin Cîțu. „Aceste atacuri nu vă dau de gândit? Că nu e dorit de adversari și că asta trebuie să ne încurajeze să fim mai uniți?”, a întrebat Flutur, care a mai arătat că personal garantează pentru premierul Florin Cîțu pentru a ocupa funcția de președinte al PNL.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur face apel la unitate pentru dezvoltarea Moldovei: „Am bocit despre sărăcie de nu ne-am văzut, dar mare lucru nu s-a întâmplat”.
 Vizualizări articol: 959 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Flutur face apel la unitate pentru dezvoltarea Moldovei: „Am bocit despre sărăcie de nu ne-am văzut, dar mare lucru nu s-a întâmplat”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei