Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 aug 2021 - Anul XXVI, nr. 182 (7794)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

Mirela Adomnicăi despre viitoarea rectificare bugetară: Florin Cîțu ia bani de la săraci pentru a-i da primarilor PNL care vor vota cu el

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PSD de Suceava Mirela Adomnicăi îl acuză pe premierul României, Florin Cîțu, că la următoarea rectificare bugetară va lua bani de la săraci pentru a-i da primarilor PNL care vor vota cu el la congresul de alegeri al PNL din data de 25 septembrie. Mirela Adomnicăi a spus că cel mai afectat de această rectificare va fi Ministerul Muncii, care va pierde nu mai puțin de 2,7 miliarde de lei, în condițiile în care pentru anul acesta era propusă o majorare a punctului de pensii, iar de la 1 iulie era prevăzută o majorare cu 20% a alocațiilor.

„Ni s-a explicat că nu sunt suficiente fonduri, că efortul bugetar este prea mare, dar pe de altă parte, la rectificarea bugetară se taie 2,7 miliarde de lei”, a precizat Adomnicăi. Ea a arătat că această sumă se va regăsi în bugetul Ministerului Finanțelor, condus în momentul de față, interimar, de premierul Florin Cîțu. Deputatul PSD a precizat că la Ministerul Finanțelor se va majora capitolul bugetar „Acțiuni generale” cu suma de 3,2 miliarde de lei. Ea a explicat că acest capitol bugetar permite ulterior alocarea acestei sume în fondul de rezervă la dispoziția premierului. „De aici, inclusiv surse din cadrul PNL au afirmat că aceste fonduri vor fi folosite către administrațiile publice locale, mai exact către primarii PNL care urmează să voteze pe 25 septembrie la Congresul PNL”, a afirmat Mirela Adomnicăi.

Ea a subliniat că a prezentat această problemă în spațiul public, respectiv abuzul în funcție pe care îl săvârșește premierul, în sensul că acesta folosește resurse bugetare într-o campanie politică de alegeri interne. „Mă refer la trei forme de abuz cu încadrare juridică clară în zona penală. Mă refer în primul rând la folosirea resurselor din cadrul Palatului Victoria și mă refer la acel punctaj care purta antetul Guvernului, întocmit de un consilier al premierului plătit din bani publici. Apoi vorbim de pelerinajul primarilor PNL la Palatul Victoria, cu promisiuni de alocare la rectificare bugetară în mod dirijat și condiționat pentru votul de la congresul din 25 septembrie. Și trei, numirile în funcțiile publice. Pentru că tot în spațiul public am citit despre numirea unui secretar de stat la Ministerul de Externe, care este ginerele președintelui PNL de la Constanța, deși funcția respectivă trebuia să fie pentru un reprezentant al Diasporei”, a arătat Mirela Adomnicăi, care a subliniat faptul că la Ministerul Muncii banii vor fi luați de la săraci și vor ajunge la primarii PNL, adică la „aleșii cei mai aleși dintre aleși”.

Adomnicăi a spus că va urmări acest subiect și modul în care se vor face alocările de fonduri în funcție de culoarea politică a primarilor, considerând că oamenii din comunitățile conduse de PSD nu trebuie să sufere.

Mirela Adomnicăi a precizat că un alt semnal de alarmă la rectificarea bugetară este și la Ministerul Agriculturii, care ar trebui să plătească fermierilor despăgubiri pentru calamitățile de anul trecut. Ea a declarat că suma necesară ar fi de 8 miliarde de lei, însă acest minister va primi doar 150 de milioane de lei. Nu în ultimul rând, deputatul PSD a afirmat că o altă problemă este și la Ministerul Dezvoltării, care a anunțat deja primarii că a suspendat plățile pentru proiectele din PNDL 1 și 2. Mirela Adomnicăi a spus că pentru aceste plăți ar mai fi fost necesară o sumă de 4 miliarde de lei, însă Ministerul Dezvoltării primește doar 1,8 miliarde.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mirela Adomnicăi despre viitoarea rectificare bugetară: Florin Cîțu ia bani de la săraci pentru a-i da primarilor PNL care vor vota cu el.
 Vizualizări articol: 916 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Mirela Adomnicăi despre viitoarea rectificare bugetară: Florin Cîțu ia bani de la săraci pentru a-i da primarilor PNL care vor vota cu el1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei