Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 aug 2021 - Anul XXVI, nr. 182 (7794)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

După gratii

Fostul deputat Alexandru Ștefan Băișanu, reținut pentru 24 de ore

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fostul deputat Alexandru Ștefan Băișanu a fost reținut joi după-amiază pentru o perioadă de 24 de ore. Acesta are calitatea de suspect și este acuzat de comiterea a două infracțiuni de șantaj. Victime ar fi doi foști colaboratori ai acestuia, unul dintre ei fiind și cel care a depus plângeri penale împotriva lui Băișanu la mai multe structuri de parchet, inclusiv DNA, dar și la poliție. Este vorba de Corneliu Lefter, care reclama următoarele:

“După 1 mai 2021 i-am comunicat lui Ştefan Alexandru Băișanu că eu nu mai pot să cheltui bani, și drept urmare, mai departe să se descurce și că totodată aștept să îmi achite datoriile. Şocul total a fost când, în loc să vină cu soluții el a trecut la amenințări de toate felurile, începând de la amenințări precum că el mă va desființa pe mine și familia mea, trecând apoi la amenințări de genul că el îmi va fi sfârșitul, că el îmi va da cu parul în cap, că îmi va băga toporul în gât, că mă va omorî, apoi că el are puterea de a mă băga la pușcărie. După toată tirada de amenințări mi-a zis franc în față că dacă vreau să îmi dea toate datoriile trebuie să îi cedez lui contractul pe iaz și am de ales: ori cedez iazul și îmi dă datoriile, ori ne vom judeca 10 ani până îmi va da banii. Văzând că nici așa nu reușește a trecut la alt gen de atac. A mers efectiv la Primăria Ipotești unde a exercitat tot felul de presiuni pentru ca aceștia să îmi rezilieze contractul pe iaz. Din data de 10 mai 2021 acesta mi-a interzis accesul în incinta fermei, zicând că el este proprietar și că face ce vrea”, a arătat Corneliu Lefter în plângerile depuse la Poliție și DNA.

Reținerea din după-amiaza zilei de joi vine după un șir de trei percheziții care au avut loc la primele ore ale dimineții. Una din țintele percheziției a fost locuința din municipiul Suceava a fostului deputat și prefect Alexandru Băișanu. La finalul operațiunii, anchetatorii au plecat cu mai multe documente. Se pare că perchezițiile au pornit de la faptul că Alexandru Băișanu ar fi refuzat să depună la Poliție o serie de înscrisuri și documente care au legătură cu închirierea unui iaz și a unui teren situate în comuna Ipotești. Documente similare au fost solicitate și de la Primăria Ipotești, iar în cursul săptămânii trecute autoritățile de aici au transmis actele respective. Trebuie spus că la finalul percheziției din municipiul Suceava, la care au fost prezenți atât polițiști cât și jandarmi, Alexandru Băișanu a plecat cu duba Jandarmeriei, dar la acea oră, în jur de 11.00, nu avea nici o calitate în dosar. O percheziție a avut loc și la clădirea din apropierea iazului de la Ipotești, acolo unde funcționează un mic manej în care familia Băișanu își îngrijește caii de curse folosiți de fiicele fostului deputat în activitatea de echitație. Ancheta în acest caz este derulată sub îndrumarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, care colaborează cu polițiști de la Secția Rurală Ipotești.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fostul deputat Alexandru Ștefan Băișanu, reținut pentru 24 de ore.
 Vizualizări articol: 2852 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fostul deputat Alexandru Ștefan Băișanu, reținut pentru 24 de ore0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei