Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 aug 2021 - Anul XXVI, nr. 180 (7792)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Descoperire neașteptată

Ursul care a omorât un cioban și l-a rănit grav pe altul, găsit mort în pădure

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vânătorii care au fost trimiși pe urmele ursului ucigaș la limita dintre județele Suceava și Harghita, între Panaci și Bilbor, au făcut o descoperire neașteptată – un urs mort, care corespunde semnalmentelor celui căutat pentru a fi împușcat.

Zona în care a fost găsit corespunde arealului în care acționa ursul care a atacat stâna la care lucrau cei doi ciobani care i-au căzut victime, încât, chiar dacă nu se poate spune cu siguranță că exemplarul găsit mort era și cel responsabil de moartea unui om și mutilarea altuia, probabilitatea este foarte mare.

Moartea ursului ridică o serie de semne de întrebare, pentru că, din primele informații, acesta nu ar fi fost împușcat, iar în imediata apropiere s-au găsit o șapcă și o pălărie, conform Monitorului de Dorna.

Autoritățile nu exclud posibilitatea ca ursul să fi fost rănit de către ciobanul omorât, întrucât acesta avea asupra lui o bărdiță.

Cert este că autoritățile au fost chemate la fața locului, pentru investigarea zonei, ridicarea cadavrului animalului sălbatic și examinarea sa de către specialiști, cazul fiind preluat de Poliția din Harghita.

Tragedia care i-a speriat pe oamenii din cele două județe – Suceava și Harghita, s-a petrecut în data de 23 iulie, într-o vineri după-amiază, la stâna de la Poiana Boilor (lângă satul Drăgoiasa, dar pe raza județului Harghita), când un urs a prins o vacă pe pășune și a tras-o în pădure.

Doi ciobani au intrat în pădure pentru a fotografia vaca și a justifica astfel dispariția ei, inclusiv pentru dosarul de despăgubiri, după cum povestește supraviețuitorul groaznicului atac, Toader Dima, în vârstă de 45 de ani, care a fost mușcat de față și de gât, de torace și de mâini.

Al doilea cioban, Mihai Cadar, în vârstă de 26 de ani, a luat-o la fugă și animalul a plecat după el, fiind prins în pădure și sfâșiat.

În urma atacului, autoritățile locale din Harghita au elaborat în regim de urgență documentația pentru emiterea acordului de extragere a animalului, dar, în lumina noilor evenimente, se pare că nu mai e necesar, ursul ucigaș fiind găsit mort, rănit probabil chiar de una dintre victimele sale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ursul care a omorât un cioban și l-a rănit grav pe altul, găsit mort în pădure.
 Vizualizări articol: 1617 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ursul care a omorât un cioban și l-a rănit grav pe altul, găsit mort în pădure0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei