Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 aug 2021 - Anul XXVI, nr. 180 (7792)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie

Noul an școlar va începe pe 13 septembrie, cu prezență fizică pentru toți elevii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Anul școlar 2021-2022 va începe luni, 13 septembrie, cu prezență fizică pentru toți elevii, și se va încheia pe 11 iunie 2022, însumând 34 de săptămâni. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat marți, 3 august, într-o conferință de presă, că dorește ca noul an școlar să înceapă fără scenarii de funcționare a unităților de învățământ. El s-a pronunțat clar pentru deschiderea școlii cu prezență fizică, bazându-se pe informațiile pe care le are până acum, în limitele de competență, „bazându-mă pe faptul că în școli au fost respectate regulile sanitare mai bine decât în orice alte locuri, cu excepția unităților sanitare, bazându-mă pe nivelul ridicat de vaccinare al personalului din învățământ în raport cu orice alt tip de personal”.

Noul an școlar este împărțit în două semestre şi trei vacanţe, conform edupedu.ro, din care două pentru toţi elevii, plus o vacanţă pentru elevii din ciclul primar şi copiii de la grădiniţă. Semestrul I are 14 săptămâni de cursuri, dispuse în intervalul 13 septembrie – 22 decembrie 2021. Semestrul al II-lea are 20 de săptămâni de cursuri, 10 ianuarie – 10 iunie 2022, cu includerea programului „Școala Altfel” în perioada 8-14 aprilie, interval în care se pot organiza fazele naționale ale olimpiadelor școlare.

Ministerul Educației a programat vacanțele elevilor după următorul program: 25-31 octombrie 2021: vacanță pentru învățământ preșcolar și primar; 23 decembrie 2021 – 9 ianuarie 2022: vacanța de iarnă; 15 aprilie – 1 mai 2022: vacanța de primăvară. De pe 11 iunie 2022 și până la data din septembrie 2022 la care vor începe cursurile anului școlar 2022-2023, elevii vor fi în vacanța de vară. Pentru clasele terminale din învățământul liceal (clasa a XII-a zi, clasa a XIII-a seral și frecvență redusă), anul școlar are 32 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 27 mai 2022. Conform edupedu.ro, pentru clasele a VIII-a, anul școlar are 33 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 3 iunie 2022, în timp ce pentru clasele din învățământul liceal – filiera tehnologică (exceptând clasele terminale anterior menționate), respectiv pentru clasele din învățământul profesional, anul școlar are 37 de săptămâni de cursuri.

 

Elevii vor să știe sigur cum va începe școala în contextul prognozelor privind valul 4 al pandemiei, cu noi tulpini SARS-CoV-2

Consiliul Național al Elevilor (CNE) cere Ministerului Educației și Ministerului Sănătății, conform edupedu.ro, să ia o decizie rapidă și să comunice până la sfârșitul lunii august modul cum va începe școala în contextul prognozelor privind valul 4 al pandemiei Covid-19, cu noi tulpini SARS-CoV-2. Potrivit CNE, „este esențial ca deciziile în ceea ce privește debutul noului an școlar să fie racordate la situația de la nivel local, iar stabilirea eventualelor scenarii în care elevii se vor întoarce la cursuri să fie descentralizată. (...) În același timp, este imperios ca autoritățile să trateze deschiderea școlilor cu responsabilitate, astfel încât unitățile de învățământ să fie dotate cu materiale sanitare, iar infrastructura să permită respectarea tuturor măsurilor pentru prevenirea infectării cu COVID-19 și, după caz, să se asigure accesul la educația online pentru toți elevii”. 

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat marți, 3 august, într-o conferință de presă, că a stabilit deja o întâlnire cu Consiliul Național al Elevilor pentru săptămâna viitoare, marți, 10 august. Legat de centrele de vaccinare din școli, ministrul Sorin Câmpeanu a declarat că „trebuie văzut în ce măsură configurația școlii permite organizarea unor astfel de centre în școală. Am discutat cu Ministerul Sănătății și cu coordonatorul campaniei de vaccinare pentru a realiza în zilele următoare acțiuni de prezentare a importanței procesului de vaccinare”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noul an școlar va începe pe 13 septembrie, cu prezență fizică pentru toți elevii.
 Vizualizări articol: 875 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Noul an școlar va începe pe 13 septembrie, cu prezență fizică pentru toți elevii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei