Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 iul 2021 - Anul XXVI, nr. 155 (7767)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demers

Ioan Stan îi cere premierului Cîțu să spună ce a făcut cu cei 50 de miliarde de euro pe care România i-a împrumutat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, i-a solicitat prim-ministrului Florin Cîțu să respecte legea și să prezinte în cel mai scurt timp un raport în care să arate pe ce a cheltuit banii împrumutați de România și care este programul pentru reducerea datoriei publice. Ioan Stan a precizat că prin acest demers, PSD atrage atenția că nerespectarea acestei prevederi legale reprezintă o infracțiune de abuz în serviciu, care se pedepsește conform legii penale.

Stan a declarat că împrumuturile din luna iunie, împreună cu cele 2,2 miliarde lei împrumutate la începutul lunii iulie de Ministerul Finanțelor Publice, au ridicat datoria publică peste nivelul de 49,9% din PIB raportat de Guvern la finalul lunii aprilie. Liderul PSD Suceava a arătat că în aceste condiții, devine aplicabilă prevederea legală de la art. 13, alin. 2, lit. a) din Legea 69/2010 privind responsabilitatea fiscal-bugetară, care obligă Guvernul să prezinte „în cel mai scurt timp” un plan de reducere a datoriei. Stan a explicat că obligația de „justificare a creșterii datoriei” ar fi trebuit îndeplinită de Ministerul Finanțelor încă din momentul în care aceasta a depășit 45% din PIB.

„Până în prezent, românii nu au obținut niciun beneficiu concret din cele 242 de miliarde de lei, adică aproximativ 50 de miliarde euro, împrumutate de Cîțu în funcția de membru al Guvernului. Deși a pretins tot timpul că împrumuturile vor fi folosite pentru investiții, premierul Cîțu tocmai a suspendat toate investițiile prin PNDL pe motiv că s-au epuizat fondurile. Nu există nici un spital, nici o autostradă, nici un sistem de irigații și, în general, nici un proiect major de infrastructură care să se fi realizat din această sumă uriașă împrumutată de guvernarea PNL-USRPLUS-UDMR. În plus, în tot acest timp,  nivelul de trai al românilor s-a deteriorat pe fondul înghețării alocațiilor, pensiilor și salariilor, în timp ce prețurile la alimente, medicamente și utilități au explodat”, a declarat Ioan Stan. El a adăugat că numai nivelul dobânzilor anuale care trebuie plătite de România pentru împrumuturile „delirante” ale lui Florin Cîțu este de peste trei ori mai mare decât efortul bugetar anual pentru dublarea alocațiilor, conform legii adoptate de PSD în legislatura anterioară.

Președintele PSD Suceava a subliniat că, din păcate, aceasta este imaginea dezastrului „în care ne afundă guvernarea de dreapta”, un dezastru care se adâncește cu fiecare zi în plus cât timp „monstruoasa coaliție” PNL-USRPLUS-UDMR se află la putere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Stan îi cere premierului Cîțu să spună ce a făcut cu cei 50 de miliarde de euro pe care România i-a împrumutat.
 Vizualizări articol: 831 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Ioan Stan îi cere premierului Cîțu să spună ce a făcut cu cei 50 de miliarde de euro pe care România i-a împrumutat1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei