Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 iun 2021 - Anul XXVI, nr. 129 (7741)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Apreciere

Finanțele sucevene, date ca exemplu la nivel european pentru reducerea birocrației pentru mediul de afaceri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Suceava a fost dat ca exemplu de Guvernul României, la nivel european, pentru reducerea birocrației pentru mediul de afaceri. Activitatea Finanțelor sucevene apare ca exemplu pozitiv în Planul Național de Redresare și Reziliență pe care Guvernul României l-a transmis Comisiei Europene, la capitolul „Reforme – Transparentizare legislativă, debirocratizare și simplificare procedurală destinate mediului de afaceri”.

„Scăderea poverii administrative, prin eficientizarea procedurilor greoaie, are un rol important în prevenirea și combaterea nerespectării legii. Astfel, mediul de afaceri poate dedica mai mult timp dezvoltării și creșterii, iar obligațiile legale se pot îndeplini într-un mod mai eficient. Măsurile propuse în cadrul prezentei reforme implică un amplu proces de analiză și de identificare de soluții atât legislative, cât și procedurale de simplificare, inclusiv de digitalizare a unor servicii publice”, se arată în documentul transmis de Guvern la Comisia Europeană. În același document se arată că Executivul își propune o reformă care are în vedere stimularea competitivității mediului de afaceri prin măsuri de transparentizare legislativă, debirocratizare și simplificare procedurală.

Guvernul a precizat că în procesul de funcționare a firmelor pot fi avute în vedere mai multe măsuri de debirocratizare, un exemplu în acest sens fiind și Finanțele sucevene. Astfel, ANAF Suceava apare ca exemplu pozitiv la capitolul „Eliminarea procurii notariale necesare în îndeplinirea obligațiilor declarative”. „Obligațiile pe care statul le impune antreprenorilor ar trebui înlesnite, nu împiedicate. Tocmai de aceea, în îndeplinirea obligațiilor declarative considerăm că împuternicirea notarială îngreunează procesul de declarare, cu drumuri și costuri suplimentare. Paradoxul birocrației este că solicitarea împuternicirii notariale nu este prevăzută în actele normative, ci în ghidurile de utilizare (vezi AFM) sau în practica teritorială (vezi ANAF București versus ANAF Suceava, unde împuternicirea notarială nu mai este solicitată de 3-4 ani)”, a precizează în documentul transmis de Guvernul României la Uniunea Europeană. De precizat că pe lângă acest exemplu, din informațiile pe care le avem, Finanțele sucevene au implementat în ultimii ani mai multe proceduri care au dus la îmbunătățirea relațiilor cu mediul de afaceri din județ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Finanțele sucevene, date ca exemplu la nivel european pentru reducerea birocrației pentru mediul de afaceri.
 Vizualizări articol: 1181 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.6 din 5 voturi
Finanțele sucevene, date ca exemplu la nivel european pentru reducerea birocrației pentru mediul de afaceri2.655

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei